עבור לתוכן

שאלה בקשר איך להוריד 12 וולט ל 9 וולט

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לדעת איזה נגד אני צריך כדיי להפוך מתח 12V DC ל9V DC

תודה

פורסם

תלוי מה העומס השני..

עדיף להשתמש במייצב.

פורסם

אתה יכול להשתמש במגבר שרת ו 2-3 נגדים

פורסם

סיבכתם לו את החיים... רק תגיד לי כמה זרם ואני אגיד לך איזה נגד אתה צריך זה הכל..

פורסם
  • מחבר

תראה אין לי מושג בוא אני יגיד לך מה כל הרעיון אולי תצליח להבין מזה

יש לי מין מטען קטן כזה של נוקיה שזה מטען שמתחבר אליו סוללה 9 וולט אז עכשיו חשבתי עם אני יוריד 12 ל 9 עם נגד אני יכין לו חיבור מולקס וזהו

פורסם

לא מומלץ, במטענים יש דבר שנקרא "טיפטוף". מה זה אומר? שברגע שהבטריה מלאה המטען מפסיק להטעין אותה ושולח "טיפות" של מתח כל כמה זמן במקום מתח קבוע, על מנת לשמור על הבטריה טעונה.

חיבור קבוע למתח יגרום נזק רוב הסיכויים.

מה שאתה כן יכול לעשות זה לחבר לשם בטריה 9 וולט ולעשות לך מטען שטח נייד כזה. רק תבדוק מה פלוס ומה מינוס במטען המקורי, כי הכניסות האלה בפלאפון לא הכי עמידות :-X

פורסם
  • מחבר

אז זה מה שזה היה עד עכשיו פשוט יש לי 2 כאלה אז אחד רציתי לעשות חיבור של COM 12 וולט או דרך מולקס בכל מקרה עם העניין של הפלאפון ומה מומלץ ומה לא זה לא ממש משנה לי אני תמיד מנתק את המכשיר על השניה שהוא מסיים להטעין

פורסם

לפי בדיקה של המטען נוקיה שלי, הוא מוציא בערך 120 מיליאמפר, מה שאומר שתוכל להשתמש במייצב מתח פשוט וקל שנקרא LM7809.

תוכל למצא אותו ברוב חנויות האלקטרוניקה שקרובות אליך.

בהצלחה

נדב

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה והמיצב יוריד לי את המתח ל9 וולט?

למייצב מתח אין 3 רגלים?

פורסם

כן

יש 3 רגלים: In Gnd Out

פורסם

רק הערה לצורך הדגשת נקודה חשובה - הרבה פעמים נשאלת השאלה "באיזה נגד להשתמש ע"מ להוריד מתח" ובכן - אין תשובה נכונה מכיוון שנגד לא מוריד מתח!!!

שוב - לא ניתן להשתמש בנגד ע"מ להוריד מתח, לשם כך משתמשים במייצב מתח (בגלל זה המציאו אותם), נגד משתמש כרכיב עומס המסוגל לגרום לחלוקה יחסית של המתח בינו לבין עומס אחר, אך איננו מתאים למעגלים הדורשים מתח מדויק בזרם ספציפי וממושך, לשם כך הומצאו מייצבי המתח (כפי שכבר המליצו לך כאן)

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם

אני ילך בהזדמנות לקנות את המיצב מתח LM7809

ואני מקווה לטוב כי זה נשמע רעיון סבבה אחריי הכל :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים