עבור לתוכן

פיתרון לבעיית האחריות על כרטיס מסך שניקנה בחוץ לארץ

Featured Replies

פורסם

כידוע לכם ,אין מכס על רכיבי מחשב מלבד 17 אחוז מעמ , ובכול זאת המחירים בארץ מופקעים ואין גבול לתאוות הבצע של היבואנים , הם חושבים שהם מחזיקים אותנו בביצים ומנצלים עד תום את הקלף הכי חזק שלהם -- העובדה שקשה עד בילתי אפשרי לממש אחריות על מוצר שהובא מחוץ לארץ

עכשיו מניסיון אישי מצטבר של החלפות ושידרוגי כרטיסי מסך וחלקי מחשב אחרים אצלי ואצל חברים בעלי ידיים שמאליות אני כבר יודע שרכיבים אלקטרוניים מתוצרת חברות אמינות שעובדים בצורה תקינה במעמד הקנייה ,יעבדו כמעט תמיד עוד הרבה שנים להבדיל מרכיבים מכניים טהורים כמו דיסקים קשיחים וכוננים אופטיים שאין לדעת בוודאות תוך כמה זמן מרגע הרכישה הם יתקלקלו.

הסיבה הכמעט יחידה שחלקים אלקטרוניים טהורים כמו כרטיסי מסך או מעבדים יתקלקלו זה --- כשל של הרכיב המכני היחידי שמשולב בהם ---המאוורר על כן עלה לי הרעיון לקחת מאוורר שפירקתי מספק ישן ולחבר אותו לספק הקיים בצורה כזאת שהוא יזרים אוויר על צלעות הקירור של כרטיס המסך כך שבמקרה של כשל המאוורר המקורי עדיין תיהיה מספיק זרימת אוויר מהמאוורר המאולתר שתימנע את שריפת המעבד הגרפי

מה דעתכם על הפיתרון הזה שהוא אולי לא אידיאלי אבל הכרחי במציאות הקיימת

פורסם

אני לא מבין מה כאן הפתרון לבעיית האחריות, אתה תמיד יכול לשלוח לייצרן אבל לשלם מכס על האחריות.

מה שאתה עשית זה פתרון נפוץ כאשר מאורר של כרטיס נופח את נשמתו. אותו דבר הייתי עושה על כרטיס שנקנה בארץ גם אם יש אחריות. אם אפשר לחבר מאורר, מימוש האחריות לא שווה את הטרחה.

פורסם
  • מחבר

זאת בידיוק הבעיה -בדורות כרטיסי המסך האחרונים המעבדים הגרפיים מתחממים למדי , לא הרבה פחות מאשר המעבדים עצמם

ואם המאורר של כרטיס מסך נופח את נשמתו הוא עלול לקחת איתו לעולם הבא גם את המעבד הגרפי , כך בידיוק קרה עם הכרטיס הקודם שלי שהמאורר שלו התחיל הסתובב במהירות אפסית , אולם כשכבר שמתי לב לכך היה מאוחר מידי וכבר ניגרם נזק בילתי הפיך.

כול הרעיון הוא להקדים תרופה למכה ולא לנסות לפתור בעיה ברגע שהיא מיתרחשת מפני שאז עלול להיות מאוחר מידי .

dogma אתה זוכר שבחלק ממעבדי פנטיום 2 היו מותקנים 2 מאווררים ? לדעתי זה מקדם ביטחון חשוב , בימיוחד אם אתה מביא כרטיס מסך יקר מחוץ לארץ ולא מעונין במיקרה של בעיה

(וכמו שאמרתי מיקודם רוב הבעיות בכרטיסי מסך מתוצרת חברות אמינות נובע בגלל רכיב אחד בלבד -- המאוורר -- שאינו אמין מעצם היותו רכיב מכני) להתעסק עם הביוקרטיה המפגרת של המכס ולממן הוצאות יקרות במשלוח ליצרן בחול ואני כבר לא מדבר על הזמן ,הטירחה ,הזיון מוח והסיכון הכרוך במישלוח עצמו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים