עבור לתוכן

לכם ולמחמדכם - ת'רד לייעוץ, טיפול, מענה ראשוני וספרי גידול לחיות המחמד שלכם

Featured Replies

פורסם

תודה רבה רבה על התשובה! :yelclap:

וניתן לעשות את זה פעמיים-שלוש בשבוע אם אתה ממש משתדל. יכול להווצר להם מצב של אבן שן שמרחיקה את החניכיים החפשיות מן השן ויוצרת כיס, מצתברת, חודרת לעומק וכן... פוגעת בשורש, ואז לא ניתן להציל את השן כלל וכלל. שווה לקחת את הכלב לבדיקה חצי-שנתית או שנתית שתכלול גם בדיקה מקיפה של השיניים.[/quote

ראיתי את זה בחדשות המדע בערוץ 8, זו משחה כזו בטעם בשר, והכלבים נהנים ממנה מאוד 8)

• תגובות 65
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

למה לקנות כשאפשר לאמץ? מעריב יוצא במבצע אימוץ כלבים וחתולים מקסימים ומטופחים, כאן ועכשיו אז לכו ומצאו לכם חבר לחיים!

פורסם

יש סיכוי שאני אמצא לי איזה ביצ' שמה?

לונלי מי

פורסם
  • מחבר

עם הגישה הזאת אתה עשוי להשאר כזה לעוד הרבה זמן...

NEXT!!!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אל תקרבי את הכלב שלי..

זו העצה היחידה נדמה לי..

סתם.. אמ..

הכלב שלי בן 11 שנים(מזל טוב לו) את חושבת שאם אני אקנה לו מתנה, משו מצפצף, הוא ישחק עם זה או פשוט יאכל את זה למוות? :)

נ.ב.

אפשר להוסיף לפה שאלות על בנים, בכל מקרה הם מתנהגים כאילו הם חיית המחמד שלי

פורסם

נ.ב.

אפשר להוסיף לפה שאלות על בנים, בכל מקרה הם מתנהגים כאילו הם חיית המחמד שלי

women - can't live with them, can't live without their vagina ;)

פורסם
  • מחבר

המממ, כן, תודה על ההערות היצירתיות... אולי שאלות על בנות, יותר מדיי גם ככה מתנהגות כמו קופות ואת סמינר הפרימטים כבר עברתי, נשאר רק הפראקטיקה.

כלב בן 11 זה כלב דיי מבוגר, יכול להיות שגם לא פעיל יותר מדיי, אחרי הכל, בדיוק כמונו, בגיל מתקדם גם הם זקוקים לפרישה. אם את רוצה לפנק אותו בצעצוע חדש, אני אמליץ על משהו לא קשה מדיי וגמיש. שיניים של כלב הן רגישות ושכבר האמייל שלהם דקה פי 3 משלנו ולא כל הבעלים מודעים לזה ולכן במהלך חייהם נותנים להם לכרס זבל ולשחוק ולשבור את השכבה הזאת כך שעד גיל מאוחר השיניים במצב על הפנים.

יש צעצועים מגומי קשה שהוא יוכל ללעוס ולנעוץ בהם שיניים מבלי לפגוע בהם. אפשר גם כבר עכשיו לעבור למזון לכלבים מבוגרים עם המינון המתאים של הויטמינים והמינרלים שכלבך צרייך.

פורסם

כלבים חתולים צפרדעי מחמד, מעגניב

פורסם
  • מחבר

נשמע כמו משבר גיל. תתחיל להתרגל לכך שהיא לא תהיה עוד הגורה שהיתה פעם. היא תתקשה לעשות דברים, תהיה הרבה פחות פעילה ולא תשתולל כמו פעם. יפה עשית ששלחת אותה לוטרינר בהקדם כי מה שזה היה, זה לא היה נגמר טוב אם לא.

פורסם

תגידי ,דריה , אתה וטרינרית או משהו ?

טוב לי אין בעיות עם הכלבים שלי , אבל יש לי גור לברדור פשוש בן 4 חודשים

וכלבת טרייר מעורבת כנראה עם פקינז ... פשוט מקסימה

את האמת עוד לא ראיתי סוג כזה בכל מקום שהייתי , חוץ מאחת בת"א , וזהו .

רק תמיד היא נובחת על הכלב השני , כי הוא דיי חדש אצלנו ... איך מרגילים אותה לאהוב אותו ?

פורסם
  • מחבר

כבר כתבתי שאני סטודנטית לוטרינריה... טוב נו.

אז ככה, זה לא דבר חדש שבע"ח נוטים לקנא. היא תקנא, השאלה כמה זמן. בינתיים, מה שחשוב זה לתת לכלבה ה"ותיקה" את אותה כמות תשומת הלב שאתה מקדיש לגורה החדשה ובשום אופן לא פחות. כלבים בטבע חיים בלהקות ולכל אחד בלהקה יש את המעמד שלו. הכלבה ה"ותיקה" מרגישה מאויימת, יכול לרמוז על בטחון עצמי ירוד. הכלבים בד"כ הרבה יותר פתוחים לקבל צלע חדשה למשפחה מאשר חתולים למשל, אבל זה לא נדיר שהם יהפכו להיות מגעילים לחדש.

מה שאפשר לעשות זה לשחק איתם יחד. נובח זה לא נושך. אינני יודעת עד כמה הכלבה שלך "מבינה" מה שאתה אומר לה, אבל אפשר לשבת למשל יחד עם 2 הכלבים וללטף אותם בו זמנית ולפנות לכלבה הותיקה ולהגיד "הוא כלב טוב", כדי להמחיש שעתה הוא חלק מה"להקה". אני יודעת שזה נשמע קצת :screwy: אבל זה מה שיש לעשות. כשהיא נובחת על הגור - להגיד בקול רם ותקיף "לא! אסור! מה זה?!", אבל אף פעם לא לסלק אותה או חלילה להחטיף לה. לצעוק עליה ואז ללטף אותה ואת הכלב השני גם... עם הזמן כמובן שהיא תתרגל והלברדור צרייך לגדול ולעבור את הפקי-טרייר בגודל אז באמת תהיה לכלבה הותיקה סיבה להרגיש מאויימת ;D והיא לא תמהר "לפתוח ג'ורה". תצתרך לפנק את הכלבה שלך קצת יותר מבד"כ אבל נסה לא להפריד אותם, להיפך, כדי לא לעודד את הריחוק.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

:hi:

תודה גברת דריה. :)

הכלב שלי יחסית לגילו הוא מאוד פעיל ואף בכושר מעולה(מדהים קטן שלי...)

אני אקנה לו מתנה רכה כמובן ואף מחר אקנה לו אותה. :-)

נשיקה מרוקי הפינצ'ר. :)

פורסם

yacccccccccccc

פינצ'ר

פורסם

אני רוצה לאמץ גור כלבים, אבל אין לי מושג באיך לטפל בהם.....

קודם כל איזה "גזע" כדאי לי לאמץ? (קורים לסוג הכבלים, גזע :s05:). בעיקרון אני אוהב כלבים שהם מאוד חברותיים, שלא יגדלו ויהפכו לי למפלצות ענק (טוב, קצת הגזמתי כאן :P), מאלה שלא נוטים לחלות כל הזמן (שמעתי שיש גזעים שנוטים לחלות הרבה).

וגם כמה אתם חושבים זה יעלה לי הכל? אם הייתי עובד והיה לי כסף משלי, אז מצידי הייתי מוציא גם 5000, אבל זה הכסף של אבא שלי :nixweiss:. ותכללו בזה גם חיסונים, ווטרינר וכו'.

ועכשיו בבקשה תסבירו לי יותר על טיפול בכלבים: כמה פעמים לקלח אותם? איך בדיוק מקלחים אותם? מה לתת להם לאכול? כמה פעמים לטייל איתם (מת על כלבים, אז אין לי בעיה לעשות את זה הרבה פעמים ביום- אבל יש גשם :-\) וכל השאלות האלה.

תודה :)

אהה, ויש אירגונים שמוסרים כלבים (גורים, לא בוגרים) לאימוץ???

אפשר לינק לאתר בבקשה אם יש?

פורסם
  • מחבר

*עריכה*

קודם כל הכל תלוי בסוג הכלב שאתה בוחר. אמור לי לאיזו סביבה אתה צרייך ואיזה סגנון חיים. פעיל או "עצלן". אם אתה גר בעיר בבניין קומות בלי חצר ובלי פארקים בסביבה או במושב/כפר. עד כמה אתה מוכן להשקיע בכלב ואם בא לך כלב תצוגות.

אני הייתי ממליצה לאמץ באחת מפינות החיי של "צער בעלי חיים" או "תנו לחיות לחיות". כלב גזעי תמיד ימצא בית, כלב מעורב או סתם לא. מה נהיינו גזענים? גם כלבלב לא "גזעי" הוא גזעי ביותר ומחזיר לא פחות אהבה ממה שנותנים לו.

אם שאלתך לגבי מחלות תורשתיות אז הנפוצה ביותר היא ה-Canine Hip Dysplasia אשר נפוצה ביותר אצל כלבים גדולים, במיוחד הרועה הגרמני, אינה מופיעה לעומת זאת אצל כלבי רוח כמו האפגאני, סלוקי, וה"בורזוי" ואכן, גם לא בפודל גמדי. המחלה פירושה שעצם הירך לא יושבת בשקע הירך ונוצר רווח שיכול להזדהם או להתמלא בגבישי סידן ולהכאיב מ-א-ד ולגרום לכלב לא לדרוך על הגפה - דבר שיכול להביא לניוון מחוסר שימוש. המחלה יכולה להגרם גם בצורה סביבתית מעודף משקל או פעילות גופנית, במיוחד בגורים עד שנה.

אמור לי איזה כלב היית רוצה מפחינת פעילות וגודל ואוכל להמליץ לך בפרטנות רבה יותר על סוג הכלב שעליך לאמץ.

:-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים