עבור לתוכן

כרטיס מסך OnBoard

Featured Replies

פורסם

עקב מגבלות תקציב חמורות אני שוקל להסתמך על כרטיס מסך מובנה ומאוחר יותר לקנות כרטיס נפרד ומשופר.

בכל מקרה אני מתכוון לקנות 500MB זיכרון.

השאלות שלי -

מלבד משחקים, באיזה דברים הכרטיס המובנה יגביל אותי ?

מה ירידת הביצועים באחוזים שיש ביישומים כלליים בין כרטיס מובנה לכרטיס חיצוני מינימלי (אולי מישהו יכול למצוא השוואה באינטרנט) ?

פורסם

ככה, לאון בורד יש שתי תופעות לוואי:

1. בתור כרטיס מסך הביצועים שלו רחוקים מכל כרטיס סביר שיושב על AGP/PCI/PCI-E.

2. הוא לוקח לך חלק מהזיכרון של המערכת. במקרה שלך, עם 512 מגה תהיה לזה פחות השפעה מאם היה לך 256.

הכרטיס מסך משפיע על הביצועים, בגדול, רק במשחקים ובעריכת תלת ממד. וכשתחשוב על זה, תראה שכל פעולה שאתה עושה במחשב, שדורשת ממנו הרבה, חוץ ממשחקים, לא מראה כמעט שום דבר על המסך, אז לכרטיס מסך לא תהיה שם השפעה. לפעמים הכרטיס מסך לוקח חלק מהעומס בפעולות כמו גרירת חלון אבל זה רק עם הNview או עם תוכנה מיוחד. נראה את זה הרבה יותר בLonghorn.

פורסם

כרטיס מסך OB

אינו מומלץ כי כמו שנאמר הוא לוקח לך זכרון בכדי לתמוך בכרטיס מסך

ובדרך כלל הטכנולוגיה של לוחות מסוג זה נחותים יותר

כמו תמיכה בתקנים ישנים יותר ולא חדשים דהיינו מעבד זכרונות מהירים וכו

פורסם
  • מחבר

הכרטיס מסך משפיע על הביצועים, בגדול, רק במשחקים ובעריכת תלת ממד.

1. יש השפעה על צפייה בוידאו ?

2. לגבי משחקים (בכל זאת...) יש משחקים חדשים שאי-אפשר להריץ בכלל ? או שברמת פירוט נמוכה וברזולוציה לא גבוהה, כל המשחקים אפשריים ?

ובדרך כלל הטכנולוגיה של לוחות מסוג זה נחותים יותר

כמו תמיכה בתקנים ישנים יותר ולא חדשים דהיינו מעבד זכרונות מהירים וכו

אם הבנתי נכון, אם אני קונה לוח אם עם כרטיס מסך מובנה זה מגביל אותי בעתיד ?

אתה יכול להסביר יותר מה המגבלות האלו - למשל לגבי הלוחות הזולים של ABit או EPox ?

פורסם

על צפייה בוידאו אין השפעה בכלל..

ככל הנראה יש משחקים שלא תוכל להריץ בכלל.

ומה שיהיה אפשרי יהיה ברמה נמוכה.

בקשר לשאלה השנייה תן את השם של הלוח אם שאתה חושב לקנות ונגיד לך אם הוא יהיה טוב בעתיד.

פורסם

המשחקים שלא תוכל להריץ זהים לאלה שלא היית יכול להריץ עם הכרטיס AGP המקביל

ואין ממש בעיה של מגבלות בניגוד למה שנטען כאן. nforce 2 עם כ. מסך מובנה זה עדיין nforce 2, ו-i915g זה עדיין i915

ההבדלים העיקריים בלוחות הללו הוא התכנון למפרט תקציבי - אין הרבה פיצ'רים בד"כ, וגם בד"כ הם באים כMicro ATX עם פחות חריצי PCI, ודברים נוספים יורדים בשביל לחסוך במקום

פורסם

ככה, לאון בורד יש שתי תופעות לוואי:

1. בתור כרטיס מסך הביצועים שלו רחוקים מכל כרטיס סביר שיושב על AGP/PCI/PCI-E.

הכרטיס מסך יושב על אפיק AGP ככה שמהבחינה הזאת הביצועים שלו זהים, אין כרטיס מסך PCI נורמאלי, GF2 על PCI יציג ביצועים נחותים מזה של TNT2 מובנה, וזאת כבר למדתי מנסיון.

כרטיסי מסך מובנים נורמאליים אין, כרגע הדבר הכי סביר זה צ'יפסט הIGP של ATi עם r9200 מובנה, אבל הוא קיים למעבדי אינטל בלבד. לAMD הבחירה היחידה תיהיה nForce2 עם 4mx מובנה.

לAthlon64 לא קיימים לוחות עם כרטיס מסך מובנה עדיין, אם תרצה לחכות הRS480 יציע גרסא עם כרטיס מסך מובנה שיכול להריץ את DooM3 על הגדרות טובות, והוא יהיה שקול ל9700np כנראה. ובנוסף לזאת תוכל גם לקנות מעבד Athlon64 939. ומכל שאר המובנים, כלומר הSisים, Savgeים ואינטלים 3D למינהם להתרחק כמו מאש.

פורסם

המאיץ בצ'יפסט החדש של אינטל לא כ"כ גרוע - 915G .. לא טוב, אבל לא גרוע

פורסם

אין HTNL זה גרוע מספיק...

פורסם

אין מה לעשות... אם היה כסף אז היה סבבה ... hardware Tnl היה מייקר אותו...

לא אמרתי שהוא טוב, אבל הרצתי איתו 3Dmark 01 ולא היה גרוע ;D

פורסם

וכמה הוא קיבל 500? :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים