עבור לתוכן

בהתלבטיות כבדות - 745 או 939 AMD

Featured Replies

פורסם

אני כבר מת לקנות מחשב חדש \:

אני כנראה אצטרך לחכות דיי הרבה זמן, כי אני מחכה ל3200+ (או ל 3400, ראיתי בניו-אגג לסוקט 939! D: ) ולכרטיסי 6800 GT לתושבת PCI-e

גם ככה אני קונה בחודש 12, או ינואר. ואני בגישה הפוכה,אם הצלחתי לחכות שלוש שנים, אני אוכל לחכות עוד חודשיים... מה גם שנכנסת הפונקציה של ירידת מחירים :) בנתיים אני מתעלל בקיים להנאתי :)

פורסם

חחח יש לך זמן אחי.....

אני קונה מחשב כניראה עוד מעט...מתי שיגיע הסוקט 939 +3000 :)

פורסם

אני כבר מת לקנות מחשב חדש \:

(או ל 3400, ראיתי בניו-אגג לסוקט 939! D: )

זה שראית את זה בניואגג, מה גורם לך לחשוב שזה נכון? :kopfpatsch:

זו טעות דפוס. אמנם 3600+ אושר והוא עומד להימכר, אבל מי יקנה אותו שאפשר להשיג FX53 משבוע 0432 ומעלה בזול.

פורסם

זה שראית את זה בניואגג, מה גורם לך לחשוב שזה נכון? :kopfpatsch:

זו טעות דפוס. אמנם 3600+ אושר והוא עומד להימכר, אבל מי יקנה אותו שאפשר להשיג FX53 משבוע 0432 ומעלה בזול.

טעות דפוס? מה גורם לך לחושב ככה? אין לך הוכחות, על סמך מה? מי?.

אגב המחיר הוא כ 290$ שזהו מחיר של 3400 לשקע 754, הליבה היא ניוקסל, רק אינני יודע אם תהליך היצור הוא 0.90 או שמא 1.30

\:

פורסם

זו טעות

אין דגם בין ה3200 וה3500, בין 2.0Ghz לבין 2.2Ghz

בלי קשר, ניוקאסל מיוצרת רק ב-130nm, הגרסה ל90nm היא הwinchester

אבל מי יקנה אותו שאפשר להשיג FX53 משבוע 0432 ומעלה בזול.

תגדיר "זול"

פורסם

600 דולר ומטה... בעד זה אתה מקבל את הוואפר והסיליקון הטוב ביותר + מכפלות פתוחות = חלום אוברקלוק.

אל תצפה שה- 3600 יהיה יותר זול מזה, הקאש מוסיפה המון לתהליך היצור.

פורסם

עוד חודשיים בטוח לא....אני מעריך שעוד שבועיים זה כבר יכנס לרוב החניות בארץ דבר שאני אפשר להתיקשר ולשאול אם זה באמת קיים

עכשיו זה שאין בארץ הרבה לוחות ל939 זה נכון..אבל יש כמה וכמה טובים...אפשר לבדוק סתכל בתראד שלי החדש שאלתי שמה בידיוק אותו דבר כי יש לי אותה התלבטות כמוך!

עריכה:EXPloiTeR ראיתי שקנית מחשב חדש לא כך?וגם אם לא...ראיתי שיש לך את הגיפורס 6800 הרגיל...תגיד לי איך הוא?כי אני רוצה בידיוק לקנות אותו...ודרך אגב אם קנית עכשיו לא היה שוווה לחכות עוד כמה ימים ולקנות 939?

כן המחשב מלפני שבועיים לערך,

ה6800NU הוא מצוין,גם מציג ביצועים הרבה יותר טובים מהדור הקודם וגם לא משאיר אותך עם חור עמוק בכיס.

יש עשרות ביקורות על הכרטיס ברחבי הרשת,Just google it.

אני לא יודע על איזה 'יתרון' יש אתה מדבר בS939,נכון הוא טוב באוברקלוק,אבל A64 3000+ S754+nForce 3 350 VS. A64 3000+ S939+nForce 4

הS754 לוקח אותו.

אל תשכח שב90nm יש בעיות רציניות עם המוספטים (הקבלים שמספקים מתח למעבד) בלוחות מסוימים עם מגיעים עם קירור אקטיבי רציני.

בכלל זה לא שווה לקפוץ על דור חדש של לוחות אם,כדי לחכות לפחות איזה חודש חודשיים עד שיצאו REV'ים מתוקנים אחרי שפצור כל הבעיות הקטנות ואי התאימויות.

הnForce3 250Gb וA64 3000+ לא מכבר בשוק,אפשר להגיד בפה מלא ש99% מהבעיות שהיו בnForce3 הראשונים כבר תוקנו,ובכלל הלוחות הראשונים של A64 היו די גרועים (K8T800) עם כל מיני באגים הזויים ומוזרים.

כיום המעבד לא מהווה צוואר בקבוק לשום דבר משחק,הכרטיס מסך הוא הבעיתיות הגדולה. (ולא משנה איזה כרטיס מסך תקנה,אתה תרגיש שהוא הצוואר בקבוק במכונת המחשקים שלך.)

ואם לומר את האמת,נכון יש לוחות אם לS939 אבל הוא לא באמת נכנס לשוק (כרגע),ככה שלא כדאי לקפוץ על חומרה שרק יצאה מהפעל זה עתה.

פורסם

כן המחשב מלפני שבועיים לערך,

ה6800NU הוא מצוין,גם מציג ביצועים הרבה יותר טובים מהדור הקודם וגם לא משאיר אותך עם חור עמוק בכיס.

יש עשרות ביקורות על הכרטיס ברחבי הרשת,Just google it.

אני לא יודע על איזה 'יתרון' יש אתה מדבר בS939,נכון הוא טוב באוברקלוק,אבל A64 3000+ S754+nForce 3 350 VS. A64 3000+ S939+nForce 4

הS754 לוקח אותו.

אל תשכח שב90nm יש בעיות רציניות עם המוספטים (הקבלים שמספקים מתח למעבד) בלוחות מסוימים עם מגיעים עם קירור אקטיבי רציני.

בכלל זה לא שווה לקפוץ על דור חדש של לוחות אם,כדי לחכות לפחות איזה חודש חודשיים עד שיצאו REV'ים מתוקנים אחרי שפצור כל הבעיות הקטנות ואי התאימויות.

הnForce3 250Gb וA64 3000+ לא מכבר בשוק,אפשר להגיד בפה מלא ש99% מהבעיות שהיו בnForce3 הראשונים כבר תוקנו,ובכלל הלוחות הראשונים של A64 היו די גרועים (K8T800) עם כל מיני באגים הזויים ומוזרים.

כיום המעבד לא מהווה צוואר בקבוק לשום דבר משחק,הכרטיס מסך הוא הבעיתיות הגדולה. (ולא משנה איזה כרטיס מסך תקנה,אתה תרגיש שהוא הצוואר בקבוק במכונת המחשקים שלך.)

ואם לומר את האמת,נכון יש לוחות אם לS939 אבל הוא לא באמת נכנס לשוק (כרגע),ככה שלא כדאי לקפוץ על חומרה שרק יצאה מהפעל זה עתה.

נכון, לכן אם השאלה היא אם היום לקנות מחשב, הייתי ממליץ על 939.

אמנם יש עדיין באגים, נכון שאין מבחר לוחות, אבל מה שמנחה חלק מהאנשים בקניה היא השאלה האם יוכלו לשדרג.

וכאן ה939 לוקח, בגדול.

נדב.

פורסם

ברצינות, אקספלויט, איך אתה יכול להמפליץ את השטויות האלו באופן כ"כ שוטף?

נכון, אולי במקרה כזה ה- 754 לוקח, אתה צריך לציין שה- 939 הוא 200 מה''צ אחור, שלא בדומה במקרה של 3200+.

בעיות עם המוספטים... הממ, איפה לעזאזל ראית את זה? רק אם הוא יעשה אוברקלוק ממש רציני ולא ירכיב קירור מתאים זה יכול לקרות.

העניין של לקפוץ על דור חדש זה אופי, יש כאלו שיכולים להיות בטוחים יש כאלו שלא. בדור החדש של ה- 939 אין בקושי בעיות, אם אתה קורא מספיק הדבר היחיד שתראה שחלק מהלוחות לא אוהבים BH5, ולחלק מהלוחות יש כבר גרסאות חדשות. בעיות שנשארו תמיד קשורורות למתח - ואת זה אפשר לפתור עם מוד. אי תאימויות? מאיפה הבאת את זה?

מה שעוד יותר מעצבן שאתה לא קולט שללוחות ה- NF3 יש גם הרבה בעיות, והמעבד מ- 150 ל- 250/GB לא עזר הרבה, אם אתה רוצה 0 בעיות אתה צריך לדאוג להשיג את ה- Nvidia Chipset A2, עכשיו הדרך היחידה לדעת זה להסתכל מתחת להיטסינק שעל הצ'יפסט.

כרטיס מסך כצוואר בקבוק? אתה שוב טועה. דווקא היום המעבדים הם הצוואר בקבוק. חלק מהמעבדים מגבילים גם 6800U ו- XTPE. עכשיו תאר לך מה קורה עם SLI.

הוא לא נכנס לשוק? גם זו אמירה מפגרת ומטעה..

זה מתאים יותר לגיימר, הבית המקורי שלך.

:screwy::kopfpatsch:

פורסם

ברצינות, אקספלויט, איך אתה יכול להמפליץ את השטויות האלו באופן כ"כ שוטף?

נכון, אולי במקרה כזה ה- 754 לוקח, אתה צריך לציין שה- 939 הוא 200 מה''צ אחור, שלא בדומה במקרה של 3200+.

מה זה קשור? אני מדבר על כך שבמהירות סטוק שהם יצאו מהמפעל הA64 3000+ S754 חזק יותר מהמקביל בS939 זה שאפשר לעשות אובקלוק זה משהו אחר,אם כך אפשר לקנות AXP 2500 לקנות לו קירור מתאים לעשות אובר קלוק ל2800mhz ובכך לקבל מעבד חזק יותר מA64 3000+ ,לא כך?

בעיות עם המוספטים... הממ, איפה לעזאזל ראית את זה? רק אם הוא יעשה אוברקלוק ממש רציני ולא ירכיב קירור מתאים זה יכול לקרות.

לא מזמן פורסמה כתבה על כך שהמוספטים ב90nm של AMD מתחממים כ30-50~% (שכחתי את המספר המדויק) מamd ב130nm,קח לדוגמא את הקירור שבא עם Abit Fatal1ty על המוספטים או את מערכותה D.P.S משמשולבות בלוחות האם של ג'יגהבייט.

העניין של לקפוץ על דור חדש זה אופי, יש כאלו שיכולים להיות בטוחים יש כאלו שלא. בדור החדש של ה- 939 אין בקושי בעיות, אם אתה קורא מספיק הדבר היחיד שתראה שחלק מהלוחות לא אוהבים BH5, ולחלק מהלוחות יש כבר גרסאות חדשות. בעיות שנשארו תמיד קשורורות למתח - ואת זה אפשר לפתור עם מוד. אי תאימויות? מאיפה הבאת את זה?

הוא שאל אם כדאי - אני עניתי לו על סמך דעתי,אם אתה רוצה לקנות עכשיו Socket 939 אתה רשאי לעשות את זה אני לא מכריח אותך לקנות Socket 754 או כל מוצר אחר.

מה שעוד יותר מעצבן שאתה לא קולט שללוחות ה- NF3 יש גם הרבה בעיות, והמעבד מ- 150 ל- 250/GB לא עזר הרבה, אם אתה רוצה 0 בעיות אתה צריך לדאוג להשיג את ה- Nvidia Chipset A2, עכשיו הדרך היחידה לדעת זה להסתכל מתחת להיטסינק שעל הצ'יפסט.

אני לא יודע על אילו ביות אתה מדבר...,תוכל לפרט על בעיות תאימות עם nForce 3 250Gb?

כרטיס מסך כצוואר בקבוק? אתה שוב טועה. דווקא היום המעבדים הם הצוואר בקבוק. חלק מהמעבדים מגבילים גם 6800U ו- XTPE. עכשיו תאר לך מה קורה עם SLI.

אם אתה לוקח כרטיס מסך High End קח גם מעבד High End לצורך ההשוואה,ובכן כן X800XTPE מהווה צוואר בקבוק לFX55.

יעשיו תאר לך מה יקרה שיצאו Dual Core...

הוא לא נכנס לשוק? גם זו אמירה מפגרת ומטעה..

אומנם הוא זמין למכירה,אבל חדירה מסיבית לתוך בתי הצרכנים הוא עוש לא עשה.

עובדה שהוא יצא לא מכבר ובקושי ניתן לראות אותו אצל צרכניים פרטיים.

:screwy::kopfpatsch:

פורסם

קנה עכשו.

אתה מאבד את הצפון בכל הניואנסים הקטנים האלה של בורד כזה או סוקט אחר.

בסך הכל ה754 נותן ביצועים מצוינים ואני בטוח שלא תצטער בטווח של השנתיים - שלוש הקרובות.

התהליך של ההתקדמות בטכנולוגית הבורדים מאוד איטי בשנים האחרונות ולכן לא מהווה בכלל שיקול בנקודות זמן כאלה של חודש חודשיים.

את הקפיצה המשמעותית הבורדים/מעבדי AMD כבר עשו.

פורסם

1. זה באמת לא קשור, אתה רק מחסיר פרטים. אנשים יאמינו ששני מעבדים שמדורגים כ- 3000+ הם בעלי אותה מהירות.. אבל זה לא נכון.

2. אני רוצה שתראה לי את הכתבה הזאת, ואין מצב שהמוספטים יתחממו ביותר מחצי הסטוק, אלא רק באוברקלוק; וגם זה תלוי בלוח ובקבלים שעליו.

3. אני אמרתי שיש לו בעיות תאימות? אמרתי שיש לו עוד הרבה בעיות, שמשפיעות מאוד על אלו שעושים אוברקלוק במיוחד; בשביל לקבל לוח מושלם בערך אתה צריך למצוא A02. ושוב לא ראיתי שום בעיות או בעיות תאימות עם 939, קח לדוגמה את A8V Rev2 שהכל שם תוקן...

4. X800XT-PE לא מהווה צוואר בקבוק ל- FX55 בסטוק, גם וינצ'סטר ב- 2.6-8ghz לא יהווה, אמנם ה- SLI מוגבל עדיין עם fx55....

5. חדירה מסיבית הוא כן עשה, אתה מסתכל רק על השוק בישראל, וזו לא השוואה נכונה. ברור שיהיו יותר בעלי 754, כי הוא יותר ותיק, אבל אתה תראה את השינוי המסיבי.. כל מי שאני רואה עכשיו בחו''ל קונה 939.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים