עבור לתוכן

האם נשארים וירוסים אחרי פורמט מלא?

Featured Replies

פורסם

האם אחרי שאני מפרמט את המחשב לחלוטין ומתקין מערכת הפעלה מחדש יכולים להשאר וירוסים ואם כן באיזה שיטה אני יכול להשתמש להסרה מלאה של כל הוירוסים ואיך עושים זאת.?

תודה לעונים בברכה זוהר

פורסם

אחי הכל נמחק :smile1:

פורסם

אם פירמטת את כל הכוננים שלך(יעני אם יש לך C ו D אתה צריך את שניהם), הדיסק של מערכת ההפעלה אינו נגוע בווירוסים, אין כוננים אחרים עם דיסקים אחרים נגועים בוירוסים, ובכונן הדיסקטים לא נמצא דיסקט עם וירוסים - אתה נקי :)

אה שכחתי, גם אם אתה מחובר לרשת ולמחשב אחר יש וירוסים, יש מצב שהם יעברו אליך.

פורסם

וירוס זה בסה"כ תוכנה,

אם עשית ריסט (או כיבית את המחשב), הפעלת את המחשב מדיסקט (או דיסק), ופירמטת, אין מצב (שעל הHD הספיציפי הזה) שהוירוס נשאר.

פורסם

זה לא בדיוק נכון שהכל נמחק. יש וירוסים שמדביקים את ה-MBR (הסקטור הראשון בכל דיסק), ואפילו כשאתה מפרמט מחיצות, ה-MBR נשאר כמו שהוא (ויחד איתו הוירוס).

אבל, רוב הוירוסים האלו ישנים, ואם הרצת סריקה של תוכנת אנטיוירוס בזמן האחרון, אז סביר להניח שאין לך כאלו.

פורסם

אפשר גם לפרמט את הMBR

אבל אני לא זוכר בדיוק איך...

יש מצב זה משהו כמו

format c: /mbr

אבל לא בטוח...

פורסם

Fdisk...

פורסם

הפקודה לשכתב MBR היא

FDISK /MBR

אבל היא לא בהכרח עוזרת כנגד כל הידבקות של וירוס MBR.

פורסם

מי שאמר שווירוסים נטענים לMBR צדק בהחלט ועוד משהו שאולי יחדש לכם וירוסים גם נטענים לזיכרון הפיזי (RAM) לכן כדי להפטר מווריוסים סופית אתה חייב להעיף את המחיצה (FDISK) לעשות ריסטרט ורק אז ליצור מחיצה חדשה

פורסם

כמעט ולא קיימים וירוסים מהסוג הזה שנטענים לMBR והסיכוי שהוירוס נשאר בזכרון מאוד נמוך, בעת ריסטרארט כל הזכרון נמחק בדרך כלל.

רוב הסיכוי שהבנאדם פשוט לא התקין עדכונים לחלונות ונדבק בבלאסטר/sasser וחשב שהוירוס נשאר אצלו.

לפותח התראד:

אחרי שהתקנת חלונות, האם (לפני שהתחברת לאינטרנט) התקנת SP2 ישר אחרי או פאטשים לblaster וSasser או התחברת לאינטרנט כשהפיירוול של חלונות מופעל וישר נכנסת לWindows Update והורדת משם את כל העדכונים לפני ביטול הפיירוול?

אם לא עשית את אחד הדברים האלו קרוב לוודאי שנדבקת בתולעת הBlaster שמדביק את המחשב דרך האינטרנט בעת חיבורך לאינטרנט כשלא מותקן עדכון בשבילו.

פורסם

מי שאמר שווירוסים נטענים לMBR צדק בהחלט ועוד משהו שאולי יחדש לכם וירוסים גם נטענים לזיכרון הפיזי (RAM) לכן כדי להפטר מווריוסים סופית אתה חייב להעיף את המחיצה (FDISK) לעשות ריסטרט ורק אז ליצור מחיצה חדשה

אתה דווקא לא מחדש הרבה...

אך בגלל שבמהלך התקנת הווינדווס עושים ריסטרט כמה וכמה פעמים, זה נראה לי מיותר...

פורסם

זכרוןRAM עובד על חשמל...לכן בעת כיבוי המחשב סביר להניח שכל הוירוסים שקיימים עליו נמחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים