עבור לתוכן

גישה למצלמה של cannon

Featured Replies

פורסם

היי...

אני הולך לקנות מצלמה חדשה בתקציב של כ2000 שקל ומטלבט בין שלושה מצלמות..

fuji 5500

minolta Z3

cannon is s1

למרוט שהמינולטה היא לכאורה הכי טובה כאן, היא קצת יקרה יותר וגם לא תומכת בפורמט RAW

מה שקצת מבעס... המצלמה של קנון, קצת פחות זום, קצת פחות מגה פיקסל אבל עושה רושם ממש אחלה.....

אבל יש לי בעיה איתה:

ממה שאני מבין יש איזה בעיה לגשת למצלמות של קנון בלי להתקי במחשב את התוכנה המיוחדת.. ודי חשוב

לי שאנייכול להגי לכל מחשב ולחבר אליו את התמונות בלי בעיה... מישהו מכיר את הקטע הזה?

יש דרך לעקוף את הבעיה הזאת? אני רוצה לחבר את המלמה למחשב, ולגשתאליה כמו כונן נוסף, בלי תוכנות

מעצבנות ובלי שטויות. ככה הכי נוח לא?

פורסם

וואלה אחי לא יודע מי אמר לך את השטיות האלה אבל לי יש מצלמה של CANON A80 האומנם לא S1 אבל עדין CANON וזה בדיוק ברגע שאני מחבר לה את USB זה בונה לי מן כונן כמו CDROM ומשם אני מעתיק תתמונות למחשב

עכשיו יכול להיות שזה לא יעבוד לך אולי בגלל המערכת הפעלה שלך שם יש לך וינדוס 98 אז יכול להיות ששם ממש תצטרך דריור

עכשיו בקשר לבחירה שלך אני חושב שעדיף לך על S1 כי היא מכול המצלמות שרצית ככה נראה לי היא מצלמת ריפלקס שזה אומר לך המון

עכשיו עדיף שבקשר לבחירה שלך בין המצלמות חכה לתשובה של התותח כאן למצלמות שהוא מבין חבל על הזמן בזה חכה ל Chevy

פורסם

מה זה RAW?

פורסם

הוטעת, כמובן שאתה יכול לחבר את המצלמה (הCANON) למחשב וישר להוריד תמונות. רק שאם אתה לא רוצה להתקין דריבר תצתרך מחשב עם מערכת הפעלה XP , דבר יותר מ"נפוץ" בימינו. למערכות ישנות יותר תצתרך להתקין דריבר. ב XP אתה רק מחבר , מדליק את המצלמה - וישר עולה אופצייה להכנס לכונן של המצלמה דרך האקספלורר או להפעיל WIZARD שיעביר לך את התמונות שתרצה.

מה שבלבל אותך זה ההפך - להעלות תמונה למצלמה מהמחשב , את זה תוכל לעשות רק בעזרת התוכנה של קאנון , אבל אני בספק אם תצתרך , ב4 שנים של צילום דיגיטלי יצא לי לעשות את זה רק פעם אחת.

פורסם
  • מחבר

תודה...

עכשיו אני יותר רגוע לגבי הקנון...

אבל יש לי שאלה בקשר ליתרון המשמעותי היחיד (חוץ מהכסף ,ותקנו אותי אם אני טועה)

שלה על המינולטה Z3, וזה התמיכה בתמונותבפורט RAW,

שזה אומר תמונות לא מקווצות בכלל באיכות גבוהה במיוחד (לא טעיתי, נכון?).

ראיתי שלאומתה במינולטה תומכת בפורמט שנקרא exif, שפשוט אין לי מושג

מה הוא. יכול להיות שהוא עושה משהו דומה ל RAW? מישהו מכיר אותו?

פורסם

מה זה EXIF

זה מידע על התמונות, אין שום קשר.

קבצי ה-RAW שימושיים רק לאנשים שרוצים לצלם ללא דחיסת איכות ורוב האנשים לא משתמשים בזה בכלל למרות שזהו פורמט הלא דחוס (כמו TIFF).

Canon S1 - Minolta Z3

לאף מן המצלמה אין תמיכה בפורמט לא דחוס (RAW או TIFF).

יתרון ל-RAW\TIFF ?

רק לאנשים שאיכות ה-JEPG לא מספקת אותם והם מספקות אפשרויות עריכה רבות אבל הקבצים האלו שוקלים הרבה יותר וייתכן ואנשים לא ישתמשו בהם בגלל שהם תופסים הרבה והרי רובנו רוצים לצלם יותר תמונות..

הפרש מחירים של 500 ש"ח בין המצלמות.

פורסם
  • מחבר

תודה...

זה עוזר...

עכשיו רק מעניין אותי למה ב P1000 טעו וכתבו שב cannon s1 יש תמיכה בRAW......

פורסם

תאמת TIFF דומה לJPG יותר מאשר דומה לRAW, בשביל חוסר דחיסה מצלמים ב TIF.

RAW , למרות שגם הוא לא נדחס , מיועד לעיבוד שלאחר צילום , פשוט אתה מקבל 1:1 מה שהחיישן של המצלמה מקבל וזה מה שמוקלט, ללא שום עיבוד של מעבד המצלמה, ככה אפשר לעבד את התמונה אח"כ בתוכנת עיבוד (וכרגע בעיקר המקצועיות תומכות בפורמט) בצורה מדויקת ואיכותית. לא היתי מתרגש מיזה , אבל אם זה לדעתך יתרון בסוג הצילומים שלך , אז אמי אני שאגיד לא.

פורסם
  • מחבר

צודק, זה לא מאוד קריטי, אבל נחמד שיש.. חשבי שיש את זה בקנון, בגלל זה שאלתי....

מה שכן, בכל זאת אני מתרשם שאיכות התמונות של קנון S1 גבוהה יותר, והיא גם זולה יותר..

למינולטה Z3 יש יותר מגה פיקסל(4) וזום אופטי חזק יותר (X12, למרות שגם הקנון זה נהדר עם X10)

השאלה אם זה שווה את העלות הגבוהה יותר... אני לא בטוח..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים