עבור לתוכן

החלטה בין S60 לאולימפוס 5060 לקנון 5400

Featured Replies

פורסם

לאחר מחקר מעמיק (וארוך למדי) צמצמתי לשלוש אלו. כצפוי, אני רוצה זווית רחבה - שיש לשלושתן.

המטרה - צילומי נוף בחו"ל (וגם הופעות רוק), אני לא צלם מקצועי, אבל איכות התמונות חשובה לי. וכך גם הקליפים.

אני יכול להשיג את כולן בערך באותו המחיר (S60 יותר זולה).

אשמח לקבל חוות דעת (בעיקר לגבי איכות תמונה, עיינים אדומות, קצוות סגולים וכו') ממי שיש לו את הדגמים הנ"ל זמן מה ויכול להעיד מניסיון.

כולן טובות אבל יש כמה בעיות....אז ככה:

אולימפוס - זמן טעינה 6 שעות נראה לי מוגזם והבנתי שהממשק ממש לא ידידותי, כמו כן ההוראות המלאות קיימות רק ב- CD.

בנוסף, הבנתי שהיבואן שלהם בארץ מחריד.

קנון - קומפקטית וחמודה. הפחידו אותי עם "בעיית E18" - האם היא קיימת בדגם זה? כמו כן אורך הקליפים מוגבל מאוד (30 שניות

באיכות הגבוהה, 3 דקות בבינונית/נמוכה).

ניקון - האם העובדה שאין AF Assis ואין RAW משמעותית? (לאחרות יש). כמו כן שמעתי שהיא איטית יחסית בשמירה.

ולסיום האם פורמט AVI עדיף על QUICKTIME?

אשמח לקבל תגובות, תודה מראש.

פורסם

הנה משהו שכתבתי כשה-S60 יצאה:

במקביל ל-S60 של קאנון, ריקו שחררו שלשום את ה-Caplio GX, מצלמה ששייכת לאותה קבוצה ועם כמה קווים משותפים. לשתי המצלמות 5MP וזום שמתחיל ב-28mm, אבל לא מעט הבדלים:

יתרונות לריקו: צמצמים יותר פתוחים (2.5-4.3 מול 2.8-5.3), רגישות חיישן עד 1600 (מול 400 לקאנון), מסך LCD אחורי איכותי יותר (130,000 פיקסלים מול 118,000), זמן תגובה קצר יותר (lag של 0.12 מול בערך 1.0 שניה, וזמן לצילום ראשון של פחות משניה מול יותר מארבע שניות בקאנון [הנתונים של ה-S50]), מצב טקסט, אפשרות ל-TIFF, תמיכה בסוללות AA או בסוללת ליתיום (הקאנון משתמשת רק בליתיום), מאקרו קרוב יותר, תושבת לפלאש חיצוני, גוף אלומיניום צבוע שחור

יתרונות לקאנון: שלט רחוק (לא ברור אם כלול), חיישן כיווניות, 100mm בצד הארוך של הזום (מול 85mm בריקו), אפשרות ל-RAW, עדיפות תריס

אם לא הייתה לי אולימפוס 5060, הייתי חושב ברצינות על הריקו הזו. הנה תמונה שלה:

gx-13.jpg

http://dcviews.com/press/Ricoh-GX.htm

אין לי ספק שהייתי לוקח את ה-GX לפני ה-S60, במיוחד במחירים בחו"ל (בארץ היא זולה רק במעט מה-S60).

לגבי RAW, באולימפוס 5060 זה לא שמיש. אני לא יכול לחכות 10 שניות עד שהמצלמה תגמור לכתוב את התמונה לכרטיס. ברוב המצלמות במחירים האלה המצב דומה. ה-Minolta A1 יוצאת דופן ומציעה RAW עם מהירות כתיבה נורמלי, אבל היא לא קומפקטית כמו שאר המצלמות שהזכרת.

AVI מול QT? ברור ש-AVI. לא צריך להתקין תוכנות מיוחדות בשביל לצפות בקבצים.

את הספר של ה-5060 אפשר להדפיס (זה מה שאני עשיתי), זה עוזר, אבל זה לא מתקן את ממשק המשתמש הדפוק של המצלמה הזו. שאר התכונות שלה נהדרות, וכך גם איכות הבניה והתמונה, אבל אם הייתי יודע שממשק המשתמש שלה כל כך מעצבן, הייתי מחכה (ואם הייתי מחכה מספיק הייתי יכול לרכוש את ה-GX שיצאה חודשיים אח"כ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים