עבור לתוכן

תקיעה של המחשב במשחק מסוים

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי נתקע אך ורק במשחק המסוים הזה (לאחר זמן מסוים). הוא לא מגיב וחייבים לעשות ריסט. מה יכולה להיות הבעיה? דרייברים של הכרטיס מסך?

לחבר שלי יש אתו מחשב כמו שלי וזה לא עושה לו שום בעיה.....הדרייבר של הכרטיס מסך הכי מעודכן שיש...אין לי מושג למה זה....

פורסם

איזה משחק? מה המפרט שלך? וכו...

פורסם
  • מחבר

המשחק הוא EVIL GENIUS (למרות שזה לא רלוונטי כל כך) , והמפרט שלי בהחלט יכול לסחוב את המשחק הזה ללא בעיות.

פירוט בקיצור: מעבד - P4 2.4 של INTEL

זכרון - 512 RAM DDR

כרטיס מסך- RADEON 9600 של ATI

* כמו שציינתי זה קורה רק במשחק הזה (בינתיים).

פורסם

על איזה עוד משחקים אתה משחק (זה משנה) ובאיזה קטע זה ניתקע? משהו קבוע? תמיד אחרי שאתה עושה משהו?

אחרי כמה זמן של משחק?

הבעיה יכולה להיות ב200 דברים, חייבים יותר מידע!

ותבדוק משהו בשבילי, שהמשחק נתקע, אתה יכול ללחוץ על caps lock?

אם זה עובד, אז רק המשחק נתקע וזה בעיה בו, אם זה לא עובד, כל המחשב נתקע

פורסם

אם זה עובד, אז רק המשחק נתקע וזה בעיה בו, אם זה לא עובד, כל המחשב נתקע

הבדיקה הזאת מזכירה לי את ימי ה-XT :)

פורסם
  • מחבר

זה לא נתקע בקטע ספיציפי או שאני עושה משהו מסוים, זה פשוט נתקע בתפריט פעם אחת, באמצע המשחק פעם שנייה.....אני גם לא בטוח שזה לאחר אותו פרק זמן.

אני יבדוק אחרי כמה זמן זה נתקע, וגם את הרעיון של ה- CAPS LOCK , אבל נראה לי שאם זה לא מגיב ל ALT+CTRL+DEL , זה לא יעזור.

פורסם

יכול להיות שהכרטיס מסך נתקע, מה שגורם לזה שCrtl+Alt+Del "יעבוד" אבל אתה לא תדע מזה כי על המסך כלום לא יקרה.

היתרון של Caps Lock שזה שנורה נמצאת על המקלדת ולא תלויה בשאר הדברים.

רוב הסיכוים שזה קורה בזמנים שונים, אבל בערך?

10 דקות? שעה? 5 שעות?

ושוב אני חוזר, איזה עוד משחקים אתה משחק?, צריך לראות אם יש עוד משחקים שמסוגלים ל"אמץ" את הכרטיס מסך שלך, כי הגרפיקה בEvil Genius די מדהימה והיא יכולה ליצור לחץ על הכרטיס מסך (פרטים קטנים, אנימציות מושלמות, השתקפות מושלמת של הכל דרך הרצפות, כל דמות מורכת ממספר רב של פוליגנים)

אם תענה לי על 3 השאלות הנ"ל אני כבר יוכל לתת לך תשובה יחסית מדויקת של איפה יכולה להיות הבעיה.

פורסם
  • מחבר

כמה דברים.

קודם כל, אם אני לוחץ Caps Lock והמנורה שלו במקלדת נדלקת זה אומר שהבעיה היא שהכרטיס מסך נתקע? ואם לא אז זה כל המחשב?

בקשר לשאלות שלך: לוקח לזה בין חצי שעה לשעה עד שזה נתקע (לא מדדתי בדיוק, אבל ככה אני מעריך).

הגרפיקה באיוול ג'יניוס לא הכי מדהימה שראיתי (אבל היא יפה מאוד) , אבל DOOM 3, FAR CRY , FIFA 2005 רצים ללא שום בעיה על המחשב שלי, והגרפיקה שלהם הרבה יותר מדהימה לפי דעתי.

מצפה לתשובה היחסית המדויקת שלך איפה הבעיה יכולה להיות.

פורסם

זה אומר שהמחשב שלך לא באמת נתקע, רק המשחק\כרטיס

הגרפיקה לא מדהימה, אבל היא כן יוצרת לחץ על הכרטיס, רק תסתכל על ההשתקפות המושלמת של הכל שנוצרת מכל רצפה בבסיס שלך...

אבל אם אתה מריץ את DOOM 3 וFAR CRY בלי בעיה אז זה לא שהכרטיס מתחמם.

בקיצור זה אחד משני דברים:

באג במשחק

באג בדרייברים של הכרטיס מסך

אם זה הראשון - אין הרבה שאתה יכול לעשות...

בקשר לשני, אני מצי לך ללכת להגדרות של הכרטיס מסך, לחפש שם את האפשרויות הבאות ולבטל אותם:

Fast Write

AGP Write

AGP Read

אחרי שאתה מבטל אותם, תראה אם זה עדיין נתקע.

במקרה שזה מפסיק להיתקע אז אתה יכול לנסות להחזיר אותם אחד אחד כדי לבדוק איזה הבעייתי (רוב הסיכויים Fast Write גורם לזה).

אם זה עדיין נתקע אז כבר באמת שאין לך מה לעשות בנידן חוץ מלנסות דרייברים יותר ישנים.

דרך אגב, בקשר לDirect X, יש לך את ההכי חדש?

9c?

אם לא אז תתקין

אם כן אז תלך להתחל -> הפעלה - > dxdiag (שם אתה גם יכול לבדוק איזה גרסה יש לך אם אתה לא יודע)

שם תלחץ על DirectX Files, תראה אם הוא כותב לך למטה על בעיה כלשהי

אם כן אז תתקין מחדש את DirectX.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת שלך  :)

הכל בעברית בדרייברים אז לא מצאתי את מה שרשמתי לי (ה AGP נראה לי שכבר הוא היה מבוטל), הדבר היחיד שאני חושב שמצאתי זה היה תחת הכותרת  "פתרון בעיות"  , היה שם משהו שאומר "הפעל שילוב כתיבה" אתה חושב שזה אומר  FAST WRITE?

שנית, ושם יכול להיות שבאמת הבעיה נעוצה: פתחתי את ה DIRECT X וראיתי שהוא גרסא 9b וגם ב FILE LIST  כתוב לי:

The file qasf.dll is an old version, which could cause problems.

You should reinstall DirectX to get the latest version.

מזה אני מסיק את המסקנה הברורה שצריך לעדכן את ה DIREDT X . אני יחפש את הגרסה החדשה ויוריד.

תודה על התמיכה.

פורסם
  • מחבר

תודה. ;)

פורסם

כוס עמק, הוא נתן לי שגיאה עכשיו אני צריך כתוב מחדש...

בכל מקרה לא בטוח שdirectX יתקן לך, אבל כדי לך לעדכן בכל מקרה :)

אמרת שיש לך את הדרבריים הכי חדשים של ATI, זה אומר 4.10?

ואם כן אז יש לך את הcontrol panel הישן או החדש?

פורסם

יש בעיה עם הדריוורים האחרונים של ATi והכרטיסים של 9800 ו 9600

משהו עם בעיות זיכרון בהרבה משחקים

למרות שאצלי דווקא EG עבד אחלה שלא כמו משחקים אחרים

פורסם

כן, גם יל יש את זה

זה גם קשור בAGP WRITE ו AGP READ שאמרתי לו לבטל, רוב הבעיות נגרמות אבל מFast Write.

בכל מקרה, הבעיה שלו היא אחרת מהבעיה בדרייברים האחרונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים