עבור לתוכן

רוצה לשפר את המערכת קירור מיים עם רדיאטור חדש יש המלצות??

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

ככה :

קודם כול המחירים התעדכנו ב EMP אבל עדיין נשארו דיי נורמליים

לשים לדעתי קירור בצ'יפסט זה אחד הדברים הדביליים שקיימים בעולם הזה ... כי הכמות חום שהמעבד והכרטיס מסך היא עצומה לעומת החום שפולט הצ'יפסט והוא עוד יכול להתחמם מזה!! ולכן עדיף יהיה להשאיר אותו על קירור אוויר פאסיבי .... או עם איזה מאוורר של 40*40 ב 7 וולט ...

2 מע' לקירור מים גם אני חשבתי על זה פעם אבל זה היה מאוד יקר ולא ראלי ...

אם יש לך כבר משאבה אחת של 2000 ליטר שעה( מה הגובה הMAX שלה ? ?) זה כבר צעד ובלוק יש לך אתה יכול לקנות את בלוק המתאים למעבד שלך ובלוק לכרטיס מסך וליצור מע' רגילה שתיתן תוצאות מהממות במינימום רעש

לדעתי ה HC הכפול יתן תוצאות מאוד טובות ביחס למחיר שלו ובלוק כיד הדימיון שאתה יכול ...

ותשתדל להיות באמת עם משאבה אחת כדי להכניס כמה שפחות חום למע'

ואגב רוב הראדיאטור ( עד כמה שידוע לי ) עשויים מאלומיניום ( בעקבות המשקל הקל ) וההולכת חום שהם ממש לא משהו בהשוואה לנחושת...

ואם אתה מתעקש על לקרר את הצ'יפסט תהיה לי בריא ותבנה מע' פשוטה אל תסתבך כי סיבוכים יביאו אותך לתוצאות לא משהו

KEEP IT SIMPLE!!!

אוקיי אז בעיקרון כבר הזמנתי את הבלוק קירור של dd לציפסט לפני איזה 3 ימים אבל עדיין יהייה אפשר לבטל במידה ואני יחליט ככה..

עכשיו מחיר הרדיאטורים ב emp הינו 160 לחתיכה וזה בכלל אל יקר...

ובקשר למה שאתה אומר שהציפסט יושפע מחום של המעבד וכו וכו אז רק בגלל זה חשבתי לעשות שני מערכות קירור בעיקרו יש לי כבר הכול בבית זה לא שאני מיתכוון לקנות משהו נוסף.. (חוץ מהבלוק לציפסט כמובן)

כאילו אחת עם שני רדיאטורים גדולים מemp או אולי רדיאטור אחד גדול של רכב והיא תהייה אך ורק למעבד (אולי גם לכרטיס מסך בהמשך)

והמערכת קירור השנייה תהייה עם המשבה של tt והרדיאטור tt המקוריים שהגיעו בערכה שלי ובלוק קירור לציפסט שאני כבר הזמנתי (עדיין אפשר לבטל כמובן..)

וככה תהייה מערכת קירור אחת למעבד ואולי נוסיף גם לכרטיס מסך ואילו השנייה תהייה אך ורק לציפסט וככה החום של המעבד לא ישפיע על הציפסט...

מה אומר על זה??

עדיין כדי להישאר עם ההזמנה של הבלוק לציפסט או שפשוט לבטל את זה וזהו??

כאילו יש לי את הציפסט 875p ואת הלוח אתה יודע וכו כוו עכשיו עם אני ישים קירור מיים או קירור אוויר בציפסט כאילו מה בדיוק זה יתן לי עם אני יקרר את הציפסט מה זה יתן לי יותר אפשרות ל oc או אולי יותצר יציבות נא להסיבר כי עם זה לא ישנה לי כלום אז אין סיבה לקנות......

תודה...

• תגובות 35
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני יודע והוא עולה המון כסף כבר ניראה לי יהיה יותר משתלם לקנות רדיאטור חדש של רכב ופשוט להתאים אותו למערכת קירור שלי..

אבל עדיין אל ענו לי על השאלות שלי בתגובה הקודמת..

אוקיי אז בעיקרון כבר הזמנתי את הבלוק קירור של dd לציפסט לפני איזה 3 ימים אבל עדיין יהייה אפשר לבטל במידה ואני יחליט ככה..

עכשיו מחיר הרדיאטורים ב emp הינו 160 לחתיכה וזה בכלל אל יקר...

ובקשר למה שאתה אומר שהציפסט יושפע מחום של המעבד וכו וכו אז רק בגלל זה חשבתי לעשות שני מערכות קירור בעיקרו יש לי כבר הכול בבית זה לא שאני מיתכוון לקנות משהו נוסף.. (חוץ מהבלוק לציפסט כמובן)

כאילו אחת עם שני רדיאטורים גדולים מemp או אולי רדיאטור אחד גדול של רכב והיא תהייה אך ורק למעבד (אולי גם לכרטיס מסך בהמשך)

והמערכת קירור השנייה תהייה עם המשבה של tt והרדיאטור tt המקוריים שהגיעו בערכה שלי ובלוק קירור לציפסט שאני כבר הזמנתי (עדיין אפשר לבטל כמובן..)

וככה תהייה מערכת קירור אחת למעבד ואולי נוסיף גם לכרטיס מסך ואילו השנייה תהייה אך ורק לציפסט וככה החום של המעבד לא ישפיע על הציפסט...

מה אומר על זה??

עדיין כדי להישאר עם ההזמנה של הבלוק לציפסט או שפשוט לבטל את זה וזהו??

כאילו יש לי את הציפסט 875p ואת הלוח אתה יודע וכו כוו עכשיו עם אני ישים קירור מיים או קירור אוויר בציפסט כאילו מה בדיוק זה יתן לי עם אני יקרר את הציפסט מה זה יתן לי יותר אפשרות ל oc או אולי יותצר יציבות נא להסיבר כי עם זה לא ישנה לי כלום אז אין סיבה לקנות......

תודה...

פורסם

אם יש זרימה מספיק חזקה ורדיאטור מספיק טוב אז לא יעבור חום אל הצ'יפסט

אומנם זה לא חובה אבל לדעתי עדיף לשים קירור מים על הצ'יפסט.

רדיאטור של אוטו בד"כ גדול כמו שמונה רדיאטורים של שתים עשרה ככה שהוא יספיק מעל ומעבר ולמרות שהוא אלומיניום ברדיאטורים הגודל מחפה.

קירור להרדיסק עשיתי מסתם צינור נחושת שעובר בין ההרדיסקים וזה עובד סביר

החום של המשאבה זניח לחלוטין

פורסם

אתם שוכחים שבשביל רדיאטור של אוטו צריך משאבה מאוד חזקה

פורסם

זה תלוי מאיזה אוטו.

פורסם
  • מחבר

נו מה 2000 ליטר בשעה לא מספיקק....???

פורסם

תנסה מקסימום תוסיף משאבה.

וחוצמזה קירור מים לצ'יפסט יתן לך יחס ביצועים\רעש הכי טוב.

פורסם
  • מחבר

ואלה סבבה אחלה...

אז אני ישאיר את ההזמנה של dd היא תגיע רק עוד שבוע וחצי שבועים...

:pissed: :pissed: :pissed:

בכול מקרה בקשר לרדיאטור אני כבר יקנה היום או מרח ניראה לפי המזומנים ואני ילך על שני מערכות קירור האחת עם הרדיאטור של הרכב ומשאבה 2000 ליטר ואילו המערכת השנייה תהייה פנימית בתוך המחשב עם הבלוק קירור של dd לציפסט והרדיאטור של tt וכמובן גם המשאבה המקורית של tt וזהו ובקשר לקירור של הכרטיס מסך אני עדיין בסימן שאלה היא ראיתי מחירים נורא יקרים...

תודה...

פורסם

בקשר לרדיאטור: heater core הכפול יותר ממספיק לכל המערכת שלך (מעבד , כרטיס מסך וציפסט והרבה יותר ) , הוא מתחיל להיות על הגבול כשאתה מכניס TECים ללואה.

ממש אין צורך ברדיאטור של רכב , גם אם תשיג אחד עם צנרת נחושת , זה יהיה פשוט ביזבוז ומסורבל מאוד מחוץ למארז(אלא אם אתה רוצה רדיאטור פאסיבי ואז תלוקח איזה אחד של משאית)

אני לא הייתי מצפה מהמשאבה שלך ליותר מידי .. זה שהתפוקה שלה היא 2000 ליטר בשעה לא אומר שהיא באמת תוציא אותה , יכולה להיות לך משאבה של 10 אלף ליטר לשעה אבל היא תוציא 5 ליטר לשעה דרך הבלוק שלך ...

הכל תלוי ב HEAD .. תעשה חיפוש ותבין כבר , הנושא הזה חרוש מידי.

מספר משאבות ... התוספת של בוא נגיד 40W שזה מה שמשאבה ממוצעת זורקת למיים הוא זניח לחלוטין .. תוספת של 0.5-1 C לטמפרטורת המיים ופחות מחצי מעלה לטמפרטורת המעבד .. אז כן מומלץ לחבר משאבות בטור במקרה והמשאבה שלך חלשה מידי ... (חיבור בטור מגביר את ה HEAD , חיבור מקבילי את הזרימה)

קירור לציפסט .. שוב התוספת של החום ללולאה אפסי , הנזק היחיד שהוא יכול לעשות זה הגדלת הלחץ על המשאבה באופן דיי רציני מה שיוריד לך תזרימה , אם אין לך משאבה חזקה אז חבל על הזמן.

התוספת ביצועים של קירור לציפסט הוא לא מורגש במיוחד , המטרה היא להשקיט תמחשב.

אגב למה לקרר תציפסט ולא תכרטיס מסך ? הוא צריך את זה הרבה יותר ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי אבל מה הכוונה tec וכו וכו תנסה להסביר בבקשה למה אתה מיתכוון שאתה אומריים שעם מכניסים tec ים ללואה אז זה נימצא על הגבול כי עם זה יעזור אולי אני אפילו ירכוש כמה השאלה היא עד כמה זה יעזור??

בקשר לרדיאטור חשבתי על ה heater core הכפול ומי יודע אפילו חשבתי על לקחת שתיים חחח (תבין עד כמה אני רוצה הלוריד את הטמפרטורה של המחשב שלי)

וגם כך המשאבה שלי היא חיצונית כאילו נימצאת בתות המיים למרות שחבתי לעשות בשבילה קובייה שתיתפוס לי שני 5.25 בתוך המחשב וככה היא תהיייה פנימית אבל ניראה כבר אולי... בכול מקרה זה נכון שיש לחץ חזק בכניסה לבלוק ואילו ביציאה הלחת יורד ברמה מאד גבוהה.... מה אתה ממליץ לעשות כדי שהלחת ישאר עדיין חזק??

וכמו כן מה הכוונה לחבר עם משאבה העם לחבר לצינור שיוצא מהבלוק של המעבד או לצינור שמכניס למעבד??

ובקשר לכרטיס מסך אני מיתכוון לקנות בקרוב גם בלוק קירור לכרטיס מסך שלי ניראה כבר למרות שהוא לא מיתחמם בכלל 9600...

תודה...

פורסם

לדעתי כרטיס מסך הרבה יותר חשוב ומשפיע מאשר צ'פיסט ואם יש את שניהם את פעמיים כי טוב....

פורסם
  • מחבר

אתה יכול בבקשה לקרוא שוב את מה שרשמתי ולענות על כול השאלות שלי כי עניתה רק על אחת..

תודה...

פורסם

אפשר תמונות של כול העסק כמו שהוא אחשב?

בבקשה

ובקשר לכרטיס מסך אני מיתכוון לקנות בקרוב גם בלוק קירור לכרטיס מסך שלי ניראה כבר למרות שהוא לא מיתחמם בכלל 9600...

תודה...

תגיד עם יש לך 9600 אז למה בחתימה כתוב 9800?

פורסם

אוקיי אבל מה הכוונה tec וכו וכו תנסה להסביר בבקשה למה אתה מיתכוון שאתה אומריים שעם מכניסים tec ים ללואה אז זה נימצא על הגבול כי עם זה יעזור אולי אני אפילו ירכוש כמה השאלה היא עד כמה זה יעזור??

בקשר לרדיאטור חשבתי על ה heater core הכפול ומי יודע אפילו חשבתי על לקחת שתיים חחח (תבין עד כמה אני רוצה הלוריד את הטמפרטורה של המחשב שלי)

וגם כך המשאבה שלי היא חיצונית כאילו נימצאת בתות המיים למרות שחבתי לעשות בשבילה קובייה שתיתפוס לי שני 5.25 בתוך המחשב וככה היא תהיייה פנימית אבל ניראה כבר אולי... בכול מקרה זה נכון שיש לחץ חזק בכניסה לבלוק ואילו ביציאה הלחת יורד ברמה מאד גבוהה.... מה אתה ממליץ לעשות כדי שהלחת ישאר עדיין חזק??

וכמו כן מה הכוונה לחבר עם משאבה העם לחבר לצינור שיוצא מהבלוק של המעבד או לצינור שמכניס למעבד??

תודה...

tec - תעשה סיבוב באקסטרים סיסטמז ואז תדע מה זה ...

בשביל שהלחץ ישאר חזק תקנה משאבה יותר חזקה עם H MAX גבוה יותר !!! ( לא עם זרימה גבוה יותר!!)

לא הבנתי את האחרונה...

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לתת לי לינק....

כמו כן מה הכוונה לחבר משאבה עם h max יותר גבוהה תנסה להסביר כמו כן איפה אני יכול למצוא את זה ועם אפשר אז גם לזה לינק חח תודה..

ובקשר לשאלה האחרונה אמרתה לחבר כמה משאבות יחד מה הכוונה?? לחבר אחת שתיתן זרם למעבד ואחת שתימשוך מהמעבד או מה??

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים