עבור לתוכן

שאלה על הגרפיקה המדהימה של PS 2

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע אם זה ממש קשור לכאן (תרגישו חופשי להעביר)

מישו יודע מה גורם לגרפיקה של קונסולת המשחקים PS 2 להראות כל כך מדהימה אני חייב הסבר!!

תודה רבה למי שיעזור

פורסם

ח אני לא יודע מה גרם לך לחשוב שהגרפיקה של PS2 היא מדהימה, דווקא ה- ps2 נחשבת הקונסולה הכי פחות מתקדמת מהדור הנוכחי של הקונסולות.

בעיקרון זה בגלל שהיא רצה על רזולוציה נמוכה יחסית 740X480 (תקנו אותי אם אני טועה, בכל מקרה רזולוציה של dvd) ולכן היא יכולה להעלות את רמת הגרפיקה במעט.

למרות שלפי דעתי הגרפיקה שלה יחסית גרועה למה שמחשב בימינו יכול להציג.

פורסם

עד כמה שידוע לי כוח העיבוד של ps2 הוא כמו מחשב בזמנו של הפנטים 3.

והיא לא ממש מציגה רזולוציה מדהימהה... אם כי יש משחקים כמו teken tag

שיש לי אותו ,ובסרטונים האנשים ממש נראים אמיתיים.

בכל מקרה מחשב חדש הרבה יותר חזק איכותי וטוב.

פורסם

מן הסתם שמחשב מודרני עדיף.

אבל זה בכלל לא אותו שוק.. ::)

פורסם

עד כמה שידוע לי כוח העיבוד של ps2 הוא כמו מחשב בזמנו של הפנטים 3.

והיא לא ממש מציגה רזולוציה מדהימהה... אם כי יש משחקים כמו teken tag

שיש לי אותו ,ובסרטונים האנשים ממש נראים אמיתיים.

בכל מקרה מחשב חדש  הרבה יותר חזק איכותי וטוב.

הרזולוציה של המשחק היא 640*480. הסרטים הם סרטים בפורמט DVD מוקלטים מראש ולא מרונדרים ע"י הPS2. המנוע הגראפי של הPS2 מאוד פרמיטיבי GF2MX, אבל המעבד חזק יחסית(יח' עיבוד 128bit(שני מעבדים של 64)), וחלק גדול מהעיבוד הגראפי נעשה דרכו. הגראפיקה של המשחקים עצמם רחוקה מלהיות טובה, אבל בשל הרזולוציה הנמוכה שהוא מריץ הוא יכול לספק גראפיקה לא רעה במיוחד, תשלב את זה עם צפיה מרחוק תקבל גראפיקה נחמדה+.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

אז כלומר של על מחשב כמו שלי (מפרש בחתימה)

יש מצב להפעיל משחקים של סוני נגיד וכשיצא אומולטור באותה איכות ואפילו יותר על המחשב?

פורסם

בעקרון לא ממש אולי עם פילטרים זה ישפר את האיכות תמונה, יש אימולטור אבל הוא מפעיל קומץ של משחקים, ועל כל הפעלה צריך לשבור את הראש.

http://www.pcsx2.net

פורסם

כל מחשב בינוני- טוב היום היה יכול להריץ משחקים ל- ps2 בלי בעיה, אבל אני לא חושב שיש סיוכי שמישהו יותי אמולטור ל- ps2.

sony הצפנה את "מערכת ההפעלה" שלה די טוב וגם זה לא עד כדי כך נפוץ... אם כבר היו עושים אמולטור לקונסולה היו עושים ל- xbox.

פורסם

אמולציה דורשת משהו כמו פי 10 כוח עיבוד כדי להיות טובה

כאשר הסיבה העיקרית היא שהמעבד של הפס2 הוא לא מסוג x86

בכל מקרה היתרון הכי גדול של הקונסולות הוא שהמפתחים יודעים בדיוק מה חומרת הקצה

והם יכולים להפעיל אלגורתימים חכמים שאי אפשר להפעיל על מחשב רגיל שלא יודעים את המפרט שלו

פורסם

תוסיף לכל הנאמר כן את העובדה שכל יחידת עיבוד בPS לא מקושרת בכלל ותקבל תתשובה שלך

מה זאת אומרת?

שסאונד מקושר ללוח אחד, שבו יש מעבד אחד לקול

גראפיקה ללוח אחר שבו מעבד אחד לגראפיקה

וכו וכו

זה לא כמו במחשב שהכל צריך לעבור דרך המעבד הראשי וכל הסבטוחה

שם זה יותר פשוט = יותר כוח נטו

וזה למה קונסולות נועדו למשחקים

בעוד מחשב נועד לעבודות

פורסם

ב XBOX יש PIII733 ו GF4 TI.

בגלל הרזולוציה הנמוכה אפשר להכניס הרבה אפקטים, אבל זה לא נראה כזה טוב. מה גם שזה רץ על וינדוס אז ת'כלס כל המשחקים האלו יכולים לרוץ באותה מידע על המחשב שלכם אם רק המתכנתים לא ימנעו את זה (זה לא דורש שום PORT אלא רק ביטול של המניעה המכוונת שזה ירוץ על PC).

פורסם

בXbox זה GF3

פורסם

אם לדייק זה לא GF3 ולא GF4, והרי ה GF4 הוא בעיקרון ממילא GF3 שהוסיפו לו vertex shader ועשו לו אופטימיזציה לפייפליינים (אין שום טכנולוגיה חדשה).

אפשר לומר שהם פיתחו את ה GF3 וממנו הוציאו את השבב של ה XBOX ואת ה GF4.

קישור

the Xbox's XGPU uses a derivative of the graphics processor GeForce 3. The architecture of the NV2A is situated between the NV20 (GeForce 3) and the NV25 (GeForce 4). It actually has a four-pixel pipeline and two vertex shaders. By comparison, the NV20 offers four pixel pipelines and one vertex shader, and the NV25 also has two vertex shaders. The graphics chip probably consists of about sixty million transistors (NV 20:57 / NV 25:63)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים