עבור לתוכן

ריצוד במסכי LCD - ובמסך LG L1710B בפרט

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

רכשתי לפני כחודש מסך LCD של LG מדגם L1710B ואני מאוד מרוצה ממנו, אך אני חווה תופעה שאשמח לדעת אם היא רגילה במסכי LCD:

בזמן גלילה של המסך ישנה רמה מסויימת (ומעצבנת) של ריצוד של האובייקטים על המסך (טקסט, תמונות...). זו תופעה שונה ממריחה שמאפיינת Ghosting.

למסך שרכשתי יש זמן תגובה טוב של 16ms ולכן התפלאתי.

אשמח לשמוע ממשתמשים נוספים שברשותם מסכי LCD ובפרט מבעלי המסך הר"מ אם הם חווים את אותה התופעה.

הרבה תודה מראש!

פורסם

אתה עובד ברזולוציה הטבעית של המסך?

אתה עובד דרך DVI? איזה כרטיס מסך יש לך?

פורסם
  • מחבר

סליחה...באמת שכחתי את הפרטים החשובים:

- כמובן הרזולוציה הטבעית (1280x1024)

- עובד דרך DVI

- כרטיס מסך Radeon 9600 Pro

תודה!

פורסם

אתה עובד על הREFRESH RATE המקסימלי של המסך?

ואני מבין שנתקלת בזה רק בWIN. יכול להיות שהתוכנה עצמה היא הבעיה ולא המסך. לפעמים גלילה תוקעת טיפה את התצוגה. תנסה אולי להתקין את הדרייברים של העכבר מחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

לגבי ה Refresh Rate - בחיבור DVI אין לו משמעות.

לגבי בעיה בתוכנה - בחיבור מסך אחר למחשב אין כל בעיה...

השאלה היא האם זו תופעה נורמאלית במסכי LCD או שזו בעיה ספציפית במסך שלי (?)

שוב תודה!

פורסם

אני לפחות לא נתקלתי בזה מעולם... וגם אני עם DVI

פורסם

סליחה...באמת שכחתי את הפרטים החשובים:

- כמובן הרזולוציה הטבעית (1280x1024)

- עובד דרך DVI

- כרטיס מסך Radeon 9600 Pro

תודה!

בדרייברים באפשרויות יש לך שתי אפשרויות שקשורות לDVI תנסה לשחק איתם :\

אל תתייחס לWMV לא היה לי כוח לעשות תמונה חדש :)

http://planet.nana.co.il/zvizka/WMV.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה - ניסיתי לשחק עם הדרייברים - ללא שינוי.

אשמח אם מישהו שיש לו את המסך הנתון (ראיתי שיש כמה כאלה בפורום) יחווה את דעתו מניסיון אישי...

פורסם

לגבי ה Refresh Rate - בחיבור DVI אין לו משמעות.

אתה מוכן בבקשה לפרט לנו איך בדיוק הגעת למסקנה זאת ולמה בדיוק אתה מתכוון (כולל הסבר מדוע בחיבור אנלוגי רגיל כן יש לריפרש רייט משמעות). יכול להיות שיש כאן בלבול קטן (לא בטוח ,אבל אולי).

פורסם
  • מחבר

ice2k - זה מה שקראתי והבנתי כשחקרתי את הנושא...האמת שלא ממש נכנסתי ל"למה" - פשוט קראתי שבחיבור DVI קביעת ה Refresh Rate נעשית אוטומאטית ואפילו ששינוי ידני יכול להזיק למסך...וזאת לעומת חיבור אנלוגי בו אנו קובעים את הדרגה הרצויה.

האם טעיתי במסקנות?

פורסם

דבר ראשון אני לא יודע , זאת פעם ראשונה שניתקלתי במה שאמרת , וגם אני קורא די הרבה. הבלבול שהתכונתי אליו הוא שיכול להיות שבילבלת בין זה שלריפרש רייט יש פחות חשיבות במסך LCD לעומת מסך CRT רגיל בגלל שהוא לא קיים כשהתמונה לא משתנה , אבל אין קשר בין אנלוגי לדיגיטלי בנושא זה ולפי דבריך אני רואה שלא זה הדבר.

יכול להיות (ואני שואל) שמה שקראת הוא בעצם שהחיבור הדיגיטלי יודע לספק תקשורת "דו כיוונית" בין המסך לכרטיס הגרפי וע"י כך לבחור בריפרש רייט האופטימלי ? ובעצם ה "חוסר משמעות" זאת פרשנות שלך ? (כי לפי דבריך אני עדיין לא מבין למה אין לזה משמעות).

*ולגבי נזק - בחירת ריפרש שלא מתאים למסך יכול לגרום נזק לכל המסכים - דקים עבים ובטח בלי שום קשר לסוג החיבור.

פורסם

שלום,

אין משמעות ל-Refresh Rate במסך LCD כי הפיקסלים אינם "מרועננים" אלא ננעלים על הצבע עד שהם מקבלים "פקודה" להשתנות.

זה אותו כנ"ל לגבי חיבור אנלוגי ודיגיטלי. בד"כ DVI נועל את ה-REFRESH על 60HZ, וזה באמת לא משנה שום דבר.

בקשר לתופעה האנלוגית הזו שדיברת עליה - קראתי בפורומים בחו"ל (נסה ב-Anandtech) אנשים שחווים את התופעה הזו. בד"כ זו בעיה בכרטיס המסך עצמו שזורק DC לחיבור, או מכשיר שיושב קרוב מדי למסך וגורם להפרעות.

פורסם
  • מחבר

motir - תודה רבה על התגובה המלומדת.

ice2k - האמת שאין לי מושג, אך motir הסביר איך העסק עובד ???

פורסם

בתור בעל מסך LCD LG 1720B אני יכול להוסיף שהתופעה קיימת גם אצלי.

אך אצלי הדבר מוזר עוד יותר מפני שאם אני מזיז למשל חלון למעלה ולמטה "החישמול" "עיוות" שהחלון עובר הרבה פחות נראה

מאשר להזיז אותו לצדדים.

אצלי הכרטיס מסך הוא palit geforce 4 mx 440 , והמסך יושב ליד המדפסת שלי hp psc 1110 חוץ מזה יש 2 רמקולים קדמיים במרחק של חצי מטר כל אחד,

טלפון, מקלדת והעכבר אלחוטי בתדר RF.

שדיברתי עם מנהל הפורום על הבעיה ולו יש sony hx73b הוא אמר שגם הוא חווה את זה.

האם למישהו יש רעיון נוסף ?

פורסם
  • מחבר

קדום כל טוב לדעת שאני לא לבד...כעת השאלה היא האם זה מצב נורמאלי שקשור לזמן תגובה...או בעיה ספציפית.

אנסה לשלוח מייל לתמיכה של LGE העולמית ונראה אם מישהו יגיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים