עבור לתוכן

מחפש כרטיס מסך ללוח אם ישן של אינטל שעובד רק בAGP X4 ובמתח של 1.5

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה.

המחשב שלי הוא ענתיקה רצינית.

כשקניתי אותו הכרטיס מסך שלו (ג'יפורס 2) נחשב ל"בסדר" ומטה והיום הוא לא מסוגל להריץ אפילו פקמן.

אני רוצה להחליף אותו לכרטיס יותר חדש אבל סקירה באתר של אינטל הראתה לי שאני צריך כרטיס שעובד במתח של 1.5 וולט

ותומך בAGP X4 ומטה - כי רק בכרטיסים כאלה הלוח אם המאובק שלי תומך.

כאן בעצם השאלה שלי - אילו כרטיסים עונים לתנאים הללו ויעבדו על לוח האם שלי?

אם יש לכם בנוסף גם המלצות נוספות אשמח לשמוע אותן.

תודה.

פורסם

אני חושב ש- Geforce 3 זה הדבר הכי טוב שתוכל להשיג וגם הוא לא יצן לך שיפור כזה גדול, ואני בכלל לא יודע אם הוא יתמוך בסוקט AGP שלך.

אני מציע לך שתחשוב של החלפת הלוח אם והמעבד בכדי שיהיה לך סוקט מתאים או בכלל קניית מערכת חדשה.

לפי ההערכות שלי יש לך Pentium 3 אז בכלל אל תצפה שרק כרטיס מסך ישפר לך את הביצועים.

פורסם

לפי ההערכות שלי יש לך Pentium 3 אז בכלל אל תצפה שרק כרטיס מסך ישפר לך את הביצועים.

אם יש לו 1.2 ויש לו בביוס אפשרויות OC וקירור רצחני אז הוא מגיע ל2.0 בלי הרבה תקלות (בתנאי שיש לו ג'יפורס שאוהב הרבה MHZ של AGP )

:funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn: :funn:

פורסם
  • מחבר

כנראה הגזמתי קצת - לא התכוונתי ללוח אם כ"כ עתיק - יש לי פנטיום 4 2.0

עם 256 זיכרון.

חוץ מלשדרג את הזיכרון (מה שאני עומד לעשות במילא) אתם לא יכולים להמליץ לי על שום כרטיס שעובד במתח כזה ומתאים לסוקט AGP X4 ?

בוא נניח שאני לא יכול להחליף את לוח האם כרגע ורק רוצה כרטיס חדש - האם יש לי איזושהי תקווה?

פורסם

כל כרטיס AGP שנמכר היום בשוק יתאים ללוח שלך

פורסם
  • מחבר

כל כרטיס AGP שנמכר היום בשוק יתאים ללוח שלך

ואין שום צורך לבדוק באיזה מתח הוא עובד? באתר של אינטל אומרים במפורש שרק תצורה מסויימת עובדת עם הסלוט - כזאת של 1.5 וולט

על איזה כרטיסים מדובר בעצם?

פורסם

הבעיה היא עם כרטיסים עתיקים, שיכולים לקחת רק 3.3v, כלומר אם תשים איזה TNT, זה לא יעבוד

אבל אין היום בשוק כרטיס, החל מהGeforce 4MX עד ה6800 והחל מה9200 עד הX800, שלא יכול לקבל 1.5v

עריכה - בשביל להבין למה אני מתכוון, תסתכל כאן. הקישור מתייחס כמובן לכרטיסים של ATI, אבל הרעיון זהה לגבי כרטיסים של NVIDIA, ולא הצלחתי למצוא קישור מתאים עבורם

פורסם

TNT לא עובד על 3.3, ה3.3 זה AGP PRO, הסלוט הארוך, למרות שהלוחות היום תומכים עדיין בAGP PRO מבחינה של פינים נוספים, הם לא תומכים ב1.5v לAGP.

ובקשר אליך, כל כרטיס שתקנה יתאים, אני הייתי קונה 9800pro אבל שוב זה תלוי בתקציב שלך.

פורסם

3.3v זה כל כרטיס ישן, לא רק AGP PRO (אתה יכול לראות את זה בבירור בקישור מהאתר של ATI שהבאתי)

ואין לוח חדש שלא נותן 1.5v לAGP, אבל יש מעט מאוד שכן משאירים את התמיכה בAGP Pro

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לכולכם :xyxthumbs:

פורסם

AGP Pro זה סלוט רחב יותר שמסוגל לספק הספק גבוה יותר. המתח של התיקשורת בסלוט AGP Pro זהה לזה שבסלוט AGP מקביל:

AGP/AGP Pro x1,x2 = 3.3V

AGP/AGP Pro x4 = 1.5V

AGP/AGP Pro x8 = 0.8V

הפינים הנוספים של ה AGP Pro קשורים לאספקת מתח לכרטיס ולא לתיקשורת עם הלוח, הם קבועים לכל הסלוטים וממילא לאף אחד פה אין כרטיס שמשתמש בפינים האלו.

כשאומרים 1.5V בלבד זה בשביל שלא ישימו כרטיסים ישנים, אין בעיה לשים כרטיסים חדשים מכל סוג (חוץ מ PCI-E כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים