עבור לתוכן

הרכבתי היום מחשב והוא פשוט לא נדלק...

Featured Replies

פורסם

מה יכולה להיות הבעיה?

חבר שלי הזמין חלקים, הם הגיעו היום מפנדס, והרכבתי לו אותם לתוך המארז הקודם שלו.

החלקים הם:

AMD Athlon XP 2500

ABIT motherboard NF7

PQI DDR 3200 256mb X2=512mb

Clud3D Radeon 9250

SONY cdrw 52x32x52

ההרדיסק זה ההרדיסק הקודם שלו, WD 40GB SE. הספק הוא ספק חדש, בן חצי שנה בערך.

הרכבתי הכל, חיברתי לחשמל. כשהדלקתי את המתג של הספק, כל המחשב נעור לכמה שניות. הרדיסק מאותחל, כל המאווררים פועלים, שתי נוריות הבקרה של הלוח אם פועלות, ואז אחרי שתי שניות בערך הוא נדם. הנורית האדומה שאומרת שהספק מחובר לחשמל דלוקה. וזהו. לחיצה על כפתור ההפעלה לא עושה כלום. גם לא עוד לחיצה. גם לא לחיצה ארוכה.

ניסיתי כל מה שיכולתי להעלות בדעתי, כולל לשחק עם החיבורים של קדמת המארז, אבל ברוב הקונפיגורציות האלטרנטיביות לזאת שעליה נעצרתי, אפילו ההתעוררות הראשונית הזאת לא קרתה...

מתחנן לעזרה.

פורסם

ניסית לנתק מהחשמל ולאתחל ביוס? (ריקון CMOS)

פורסם

בדוק את החיבור הראשי של הספק כוח ללוח האם.

במידה והוא מחובר נכון וטוב החלף את הספק נראה לי שהוא לא תקין .

בברכה זוהר.

פורסם
  • מחבר

לעשות ריסט לביוס? כן, אפילו את זה ניסיתי. שום שינוי.

:kopfpatsch:

שני חיבורי החשמל מחוברים כראוי, נראה לי. הקטן של 2X2 והגדול של 2X10.

אם הספק לא טוב, אז איך זה שהכל עובד בסדר בשתי שניות האלה אחרי חיבור לחשמל (זאת אגב תופעה מוכרת, לי לפחות. גם במחשב שלי, לפעמים, כשאני מחבר את הספק לחשמל המחשב מתעורר לשתי שניות ואז מדליקים אותו עם הכפתור [או שלא])?

:nixweiss:

יכול להיות שהכפתור POWER-ON של המארז הזה מיושן מדי? או שאולי זה משהו עם הפינים של ה KEY LOCK???

אני כבר לא יודע מה לחשוב...

פורסם

תנסה להדליק את המחשב ישירות מהל וח אם ולא מהכפתור של המארז

אם זאת הבעיה שאתה ח ושב.

איפה שאתה מחבר את הכבל של הכפתור של החשמל , אתה יכול לקצר שם עם מברג וזה ידליק לך את המחשב.

(ככה זה אצלי לפחות)

פורסם

תחבר את הספק למחשב אחר ותראה אם הוא עובד. או לחילופין ספק אחר למחשב החדש. אם לא עובד אז הבעיה בספק.

אם עובד אז זה כנראה הלוח -תנצל את האחריות.

פורסם

תוודא גם שחיברת את לוח האם כמו שצריך, ושהוא לא נוגע במארז

פורסם

תוציא את כל מה שלא צריך במחשב.. כולל החיבורים השל הUsb\Firewire כל שאר הפיצרים שמתחברים ללוח.. דוד שלי שהרכיב לוח כזה טעה בחיבור של הUsb וחיבר אותו איפה שהFirewire ובגלל זה המחשב גם נדלק ונכבה ועשה בעיות...

אם יש לך מחשב נוסף תעשה בדיקה לכל חלק בנפרד.

פורסם

תפרק את הכל , תנסה להפעיל את המערכת מחוץ למארז , תראה שהכל עובד .

ואז תבדוק שלא קיצרת את הלוח מתחת עם שום דבר , שלא שמת גוף קירור הפוך , ותנסה להדליק אותו .

פורסם

תבדוק שחיברת ת'פרונט פאנל טוב... יכול להיות שפשוט שמת את הכפתורים פין אחד ימינה או שמאלה (בעיה מעצבנת מאוד :s07:)

פורסם

אם זה עבד קצת ואח"כ לא עבד בכלל זה נשמע לי יותר כמו משהו שנשרף.

פורסם

זה נשמע כמו קצר של משהו.

הייתי מפרק הכל ובודק מחוץ למארז לוח+מעבד+זיכרון + כרטיס מסך.

תבדוק שהמאוורר יושב בכיוון הנכון על המעבד.

תבדוק שאין לך קצר לוח או המעבד לא נשרף.

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה. לא אני עבדתי עליו, אלא חבר אחר, ולכאורה עכשיו זה עובד.

מכל מה שכתבתם כאן, נשמע לי הכי הגיוני שהלוח אם קיצר עם המארז, ואפילו חשבתי על זה כבר, כי כשעבדתי עליו הרגשתי מדי פעם שוקים חשמליים מדפנות המארז. אז הסתכלתי, וידאתי שאין רגליות מיותרות שנוגעות בלוח במקום בו אין בורג, אבל לא היה לי זמן להוציא את הלוח מהמארז ולבדוק. היום הדרכתי את חבר שלי להוציא ולבדוק אותו כשהוא על השולחן, וגם אז זה לא עבד (נדלק רק לשתי שניות). אין לי מושג למה. לקצר עם מברג במקום להשתמש במתג ההפעלה אכן הפעיל את המחשב, אבל לא ראו כלום על המסך. לא ברור.

בקיצור, כנראה שהבעיה הייתה קצר עם המארז. בפעם הבאה שהלוח הוחזר לתוך המארז ע"י חבר אחר, אחרי קצת משחקים (אני לא בטוח עם מה), המחשב עובד היטב.

תודה לכולכם. להתראות רק בשמחות.

פורסם

יפה למדנו משהו חדש :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים