עבור לתוכן

האם אני לא מנצל את הלוח שליASUS P4C800 כמו שצריך?(DUAL DDR ועוד)

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח - ASUS P4C800 E-DELUX.

יש עליו 2 זכרונות זהים של קינגסטון, 400MHZ, של  512MB כל אחד.

מקריאה אקראית,פתאום ראיתי באחד התרדים כאן, שאפשר לחבר אותם בצורה של DUAL, דבר שאף פעם לא שמעתי עליו.

כרגע הם מחוברים בצורה "רגילה", נראה לי, פשוט אחד ליד השני  (בצבעים נפרדים, אחד בשחור אחד בכחול).

שאלות למבינים:

1. איך בעצם מחברים אותם ב DUAL?

2. האם יש צורך להגדיר בביוס?

3. מה נותן החיבור ב DUAL? כלומר מה ההבדל מעשית בין DUAL לחיבור כמו שעכשיו יש לי?

4. האם יש עוד פיצ'רים  בלוח שלי שאני לא מכיר? (לא שאני בור,פשוט לא ממש מתעמק בזה...אל תשאלו "אז למה קנית אותו"- פשוט זוהי מערכת עריכת וידאו והיה חשוה לי לוח אם יציב ואיכותי).

תודה רבה

פורסם

שמע אין לך מה לדאוג 95 אחוז שהתקינו לך את זה עם הדיול צ'אנל.

אם הזוג זכרונות הם בחצי הקרוב אז הדיול צ'אנל ינוצל (של הרביעיית מקומות הזכרון).

התפקיד של הדיול צ'אנל זה להוסיף כוח מהזכרון.

פורסם

אני דווקא חושב (אם אני זוכר נכון) שהסטיקים צריכים להיות בסלוט 1+3 בשביל דואל. בכל מקרה תוריד CPU-Z בשביל לבדוק (www.cpuid.com)

אין צורך להגדיר שום דבר בBIOS

והדואל נותן לך הכפלה של רוחב הפס לזכרון, מה שמשפר ביצועים של מעבדי אינטל בעד עשרות אחוזים (צריך גם מעבד בבאס של 800Mhz בשביל זה)

האמת שהלוח הזה תוכנן להגיע לFSB גבוה מאוד - 275Mhz ומעלה, וזה עיקר מה שאתה לא מנצל מבחינת ביצועים

פורסם
  • מחבר

אני דווקא חושב (אם אני זוכר נכון) שהסטיקים צריכים להיות בסלוט 1+3 בשביל דואל. בכל מקרה תוריד CPU-Z בשביל לבדוק (www.cpuid.com)

אין צורך להגדיר שום דבר בBIOS

והדואל נותן לך הכפלה של רוחב הפס לזכרון, מה שמשפר ביצועים של מעבדי אינטל בעד עשרות אחוזים (צריך גם מעבד בבאס של 800Mhz בשביל זה)

האמת שהלוח הזה תוכנן להגיע לFSB גבוה מאוד - 275Mhz ומעלה, וזה עיקר מה שאתה לא מנצל מבחינת ביצועים

1. אז כרגע הזכרונות הם ב 1+2...

יש לי מעבד של אינטל, 2.8 נורטווד. איך אני יבדוק את זה עם התוכנה שאמת לי?

2. תסביר לי בבקשה על "הלוח תוכנן להגיע ל FSB גבוהה". מה הכוונה? מה הפירוש?

תודה רבה לך על העזרה.

נ.ב- למגיב הקודם-BOSE- אני זה שהתקנתי את המחשב לבד,רק קניתי רכיבים והתקנתי.

פורסם

1 - אתה נכנס לmemory, ובודק מה כתוב שם ליד channels #

2 - הלוח הזה נבנה למטרה אחת בלבד - אוברקלוקינג. כל עוד המעבד שלך עדיין על 2.8, אתה בעצם לא מנצל את היכולת של הלוח להריץ אותו בהרבה יותר מזה. אבל אתה לא חייב להתעסק עם אוברקלוקינג, הוא נותן ביצועים מעולים גם בלי זה

פורסם

בתור התחלה, תעביר את הסטיק השני של הזכרון לסלוט 3. Dual Channel מתקבל רק עם זוגות של זכרונות שיושבים על 1,3 או/ו 2,4.

OC יכול לתת לך הרבה מאוד.

אם הטמפרטורות שלך כעת נמוכות-סבירות, אתה יכול להתחיל לבצע OC (דרך הביוס) ולקבל עם המפרט הנוכחי שלך תוספת של 5%-15% ליכולות של המחשב.

תבדוק במדור המדריכים של האתר יש שם את חלק א'

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני יסיים את עריכת הסרט ויעביר את הסטיק למספר 3.

* כמובן שאני ייעדכן אותכם אם אני מרגיש שינוי במהירות.

בקשר ל OC - נכון הלוח הזה נחשב טוב, ואולי יכול להחזיק OC גבוהה, אבל אני לא חושב שאני ייקח סיכון.

אני לא ממש מבין גדול בזב (בסיסי), אבל המחשב הוא מערכת עריכת וידאו, ומי שמבין -יודע שהמערכת צריכה להיות יציבה מאוד מאוד!

מה גם שהמחשב עושה פעולת רנדור (המרה ל MPEG דרך הכרטיס) מה שאומר שהוא במלוא המאמץ שלו, וחום רב, ואני מפחד שיקרוס/יקרה משהו, הרי לא שווה לי כי זה משמש לי לפרנסה שלי... מבינים?

OC קטן יגרום ל "אי יציבות" של המערכת?

אם לא, מה ייתן לי מבחינת ביצועים? אם זה זניח, אז עדיף לא לקחת סיכון, נכון?

תודה

פורסם

תראה, אף אחד כאן לא ימליץ לך לקחת סיכונים.

בכל אופן, אחרי שביצעת OC יש תוכנת מאמץ שגורמת למעבד לעבוד ב100% ניצול שלו, ואם התוכנה רצה מספר שעות (למקרה שאתה רוצה להיות בטוח אז יום-יומיים) זה סימן שהמחשב יציב והוא לא יקרוס לך בגלל הOC.

דווקא במקרה שלך הייתי ממליץ לך לבדוק את הנושא הזה כי בקידוד אתה תראה הבדל גדול מבחינת זמו עבודה.

אני למשל עובד על מעבד 2.8 עם זכרון קצת יותר מתאים לOC ואני כרגע עובד יציב לחלוטין על 3.6 (הגעתי גם ליותר).

לגבי הDUAL CHANNEL, אתה כמעט ולא תרגיש את ההבדל. הוא לא כל כך משמעותי.

פורסם
  • מחבר

תראה, אף אחד כאן לא ימליץ לך לקחת סיכונים.

בכל אופן, אחרי שביצעת OC יש תוכנת מאמץ שגורמת למעבד לעבוד ב100% ניצול שלו, ואם התוכנה רצה מספר שעות (למקרה שאתה רוצה להיות בטוח אז יום-יומיים) זה סימן שהמחשב יציב והוא לא יקרוס לך בגלל הOC.

דווקא במקרה שלך הייתי ממליץ לך לבדוק את הנושא הזה כי בקידוד אתה תראה הבדל גדול מבחינת זמו עבודה.

אני למשל עובד על מעבד 2.8 עם זכרון קצת יותר מתאים לOC ואני כרגע עובד יציב לחלוטין על 3.6 (הגעתי גם ליותר).

לגבי הDUAL CHANNEL, אתה כמעט ולא תרגיש את ההבדל. הוא לא כל כך משמעותי.

עדכונים:

1.ביצעתי את ההחלפה, ועכשיו זה על DUAL DDR, האמת? איןם בכלל הבדל... לא בפעולה של המחשב, לא בעבודות העריכה, ולא כלום...

2. לגבי התוכנה- איזה תוכנה זו? איך היא נקראת ומה תפקידה?

3. בקשר לקידוד- אם אתה עושה קידוד ללא כרטיס, המחשב עובד על המעבד ודרכו הוא מקודד.

לי יש כרטיס עריכה עם מעבד משלו, ככה שזה לא ישנה את מהירות הקידוד, העבודה של הכרטיס היא עצמאית, וכמעט ללא קשר למהירות המעבד.

תודה

פורסם

אם אתה מתכוון לתוכנה שמאמצת את המחשב, קוראים לה Prime95, אתה יכול לתת לה לרוץ כמה שעות ואם המחשב לא מתרסק הוא יציב כמו.. :):jump:

פורסם
  • מחבר

אם אתה מתכוון לתוכנה שמאמצת את המחשב, קוראים לה Prime95, אתה יכול לתת לה לרוץ כמה שעות ואם המחשב לא מתרסק הוא יציב כמו.. :):jump:

אני יוריד אותה.

1. מה היא עושה בעצם?

2. על איזה עיקרון היא מאמצת את המחשב? (מעבד? זיכרון? לוח ?)

3. כמה זמן אמורים לנריץ אותה ולדעת שהמחשב יציב?

מקווה שזה לא מסוכן...

תודה

פורסם

לא מסוכן - אני בכל מקרה לא שמעתי על מישהו שקרה לו משהו בגלל התוכנה הזאת, והרבה אנשים אחרי OC משתמשים בה.

אני חושב שיש כמה אפשרויות, בעקרון את המעבד.

כמה שעות בדרך כלל זה מספיק כדי לראות אם יציב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

אתה יכול להתייחס בבקשה ל 3 השאלות למעלה?

תודה לך שוב.

פורסם

1. היא גורמת למחשב לעבוד ב100% נצילות של המעבד.

2. היא בעצם בודקת את כל המכלול של מעבד-זכרון-לוח ,בכדי לראות שכל המערכת מתפקדת טוב ולא קורסת.

אם אני לא טועה היא מריצה לולאות של חישובים מתמטיים שגורמים למעבד לנצל את מלוא יכלתו, ולכן המעבד הוא זה שעובד הכי קשה כאן.

3. אני לא חושב שהיא מפסיקה לבד מתי שהוא כי שמעתי שאנשים הריצו אותה מספר ימים :screwy:.

יש אומרים שכדאי להריץ אותה 8 שעות יש אומרים 18 ויש אומרים יום-יומיים. עוד לא נתקלתי במישהו שהביא סיבה ממשית למה כדאי להריץ את התוכנה מספר זה או אחר של שעות.

פורסם
  • מחבר

עדכונים:

נכנסתי לביוס, העלתי את ה OC ב 5% (בביוס של אסוס זה נותן לפי אחוזים), ו.........הופ, יש לי עכשיו מעבד 3 GHZ :yelclap:

המחשב רץ יפה, האמת התגובות שלו השתפרו מעט, ודיי מרגישים את זה.

רנדור סרטים (קידוד)- לא השתנה בכלל. (אמרתי קודם, הכל פה פעולה של המעבד של כרטיס העריכה).

אגב, עכשיו הוא כותב לי שהמהירות שלו היא 3 GHZ, זה אומר שהוא רץ כמו מעבד שקונים של 3 ?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים