עבור לתוכן

טלוויזיה אנלוגית ודיגיטלית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לדעת מה זה שידור טלוויזיה דיגיטלי.

יש חברה ידועה שמייצרת כרטיסי טלוויזיה ווידאו למחשב,הכתובת שלה הוא www.lifeview.com.tw .

החברה הזו הוציאה סידרה חדשה של כרטיסים מסוגים שונים ואחד מהם הוא כרטיס שיש לו שתי אפשרויות קליטה מאנטנה,אחת אנלוגית ואחת דיגיטלית.

הדיגיטלית נקראת DVB-T RECEIVING .

רציתי לדעת מה השימוש של הכניסה הזו,והאם היא רלוונטית לישראל.

בתודה BUKY

פורסם

כניסה אנלוגית = כבל RF

כניסה דיגיטלית  = RCA\SCART

אני מאמין שבכרטיס אין יציאת SCART חח אבל יציאות RCA ישנם  :xyxthumbs:

רלוונטי לישראל - אם יש לך ממיר של YES - אין לך אפשרות להשתמש ביציאה האנלוגית כי הלווין בארץ לא משדר אנלוג אלא רק דיגיטל.

בכבלים - אם אין לך ממיר דיגיטלי ושקע פעיל - אתה מחבר כבל RF לכרטיס ליציאה האנלוגית והופה! יש לך כבלים אנלוגיים.

אם ברצונך לחבר ממיר דיגיטלי של הכבלים - יש לך אפשרות לחבר אותו בעזרת כבל RF לכרטיס טלויזיה - או באמצעות היציאה הדיגיטלית - שמספקת לך איכות תמונה גבוהה יותר ובלי הצורך לסרוק אחרי ערוץ ממיר בכרטיס.

פורסם
  • מחבר

שלום ותודה ל-HellWarrior .

במפרט של הכרטיס לא מוזכר כניסת SCART .

ומכיוון שאני יודע מעת מאוד אנגלית לא הבנתי את ההסברים של החברה.

ואם אכן ניתן לחבר לכרטיס הזה ממירים דיגיטליים של הכבלים או של YES אז יש לנו מוצר חדש מעולה.מה גם שהכרטיסים האלה ממש קטנים ולא יקרים.

BUKY

פורסם

לא אמורה להיות יציאת SCART על כרטיטס מחשב - הוא יותר ארוך מהסלוט חח :xyxthumbs:

פורסם

כניסה אנלוגית = כבל RF

כניסה דיגיטלית  = RCA\SCART

אני מאמין שבכרטיס אין יציאת SCART חח אבל יציאות RCA ישנם  :xyxthumbs:

רלוונטי לישראל - אם יש לך ממיר של YES - אין לך אפשרות להשתמש ביציאה האנלוגית כי הלווין בארץ לא משדר אנלוג אלא רק דיגיטל.

בכבלים - אם אין לך ממיר דיגיטלי ושקע פעיל - אתה מחבר כבל RF לכרטיס ליציאה האנלוגית והופה! יש לך כבלים אנלוגיים.

אם ברצונך לחבר ממיר דיגיטלי של הכבלים - יש לך אפשרות לחבר אותו בעזרת כבל RF לכרטיס טלויזיה - או באמצעות היציאה הדיגיטלית - שמספקת לך איכות תמונה גבוהה יותר ובלי הצורך לסרוק אחרי ערוץ ממיר בכרטיס.

זה בכלל לא נכון מה שרשמת!!!

קודם כל RCA זה חיבור אנלוגי לחלוטין!! זה בכלל לא חיבור דיגיטלי.

SCART זה גם חיבור אנלוגי! וגם D-SUB (החיבור הרגיל למסך של מחשב) הוא גם כן אנלוגי!!

חיבורי וידאו דיגיטליים זה DVI וFirewire ויכול להיות שיש עוד אחד\שניים שלא ציינתי.

חוץ מזה שבממיר של YES וגם בכבלים ניתן לראות ישירות מהממיר בכבל RF אז זה בהחלט אפשרי (זה טוב לטלויזיות ישנות שאין להם חיבור RCA)

מה שכן, הממירים הקטנים של YES, אין להם חיבורי SCART וRF.

אה עוד אחד ששכחתי זה כמובן HDTV!! (אבל לצערנו הרב זה לא קיים בישראל, מעניין מתי זה כבר יגיע לפה!)

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להזכיר שבכרטיס הזה השאלה היתה על כניסת האנטנה שהיא גם אנלוגית וגם דיגיטלית.

פורסם

SCART \RCA = חיבורים דיגיטליים כמובן.

חוץ מזה שבממיר של YES וגם בכבלים ניתן לראות ישירות מהממיר בכבל RF אז זה בהחלט אפשרי (זה טוב לטלויזיות ישנות שאין להם חיבור RCA)

בממירים הקטנים של YES - הכסופים - יש רק כניסות RCA - אין RF או סקארט - בכבלים יש גם וגם כי הכבלים עובדים על אנלוג+דיגיטל.

לא תראה בקרוב ממירים של 2 החברות עם חיבור FireWire או DVI אז זה לא רלוונטי...

והHDTV - המכשיר - בעל יציאות SCART וRCA - לא DVI חחח

הכניסה של האנטנה - הRF - הכבל הלבן = Pure Analog

פורסם

תגיד, יש לך קשיי הבנה או שאתה פשוט לא קורא עד הסוף?

מה שכן, הממירים הקטנים של YES, אין להם חיבורי SCART וRF.

נכון שיש את הממירים הקטנים של יס שאין להם SCART וRF אבל יש להם ממירים גדולים יותר שיש להם את שניהם וגם כוללים את כל חיבורי הRCA שיש בממירים הקטנים שלהם!

--------------------------------------------------------------

הוא שאל לגבי סוגים של חיבורים דיגיטליים

אני עניתי לו באופן כללי, לא ממש דיברתי על ממירים, דיברתי באופן כללי לגבי סוגים של חיבורים דיגיטליים שרלוונטיים בישראל (בגלל זה ציינתי את הDVI והFirewire), הרי זה ברור שYES והכבלים יקח להם עשורים עד שיוציאו ממיר עם חיבור דיגיטלי.

SCART \RCA = חיבורים דיגיטליים כמובן.

בממירים הקטנים של YES - הכסופים - יש רק כניסות RCA - אין RF או סקארט - בכבלים יש גם וגם כי הכבלים עובדים על אנלוג+דיגיטל.

לא תראה בקרוב ממירים של 2 החברות עם חיבור FireWire או DVI אז זה לא רלוונטי...

והHDTV - המכשיר - בעל יציאות SCART וRCA - לא DVI חחח

לגבי מה שהדגשתי, חיבור יכול להעביר בתוכו גם מידע דיגיטלי וגם מידע אנלוגי, אתה לא יכול להגיד שחיבור מסויים מתאים רק לאנלוגי או רק לדיגיטלי כי בכל חוט אפשר להעביר את שניהם, בתנאי שיש לך את הציוד המתאים כמובן!

אני הנחתי שאתה ופותח התראד מדברים על חיבור composite רגיל וזה בגלל שחיבורי הSCART והRCA (וידאו) שיוצאים מהמכשירים בישראל (ממירים, מכשירי DVD וכו') הם אנלוגיים לחלוטין וכמו כן גם הטלוויזיות - גם בהם אין בכלל כניסות דיגיטליות בישראל, וזה בגלל שYES והכבלים לא משדרים בפורמטים ואין להם תשתית לזה וגם אף אחד לא מייבא לארץ ציוד כזה. {ואגב עוד לא הבנתי מה כ"כ מצחיק}

כמובן שאם יש לך מכשיר HDTV יחד עם טלוויזיה תואמת HTDV אז חיבורי הRCA וSCART שבמכשיר יוציא מידע דיגיטלי, אבל שוב זה בכלל לא רלוונטי בישראל.

לגבי DVB-T, חיפוש קצר בגוגל העלה את התוצאה הבאה:

קישור

הכניסה של האנטנה - הRF - הכבל הלבן = Pure Analog

אגב, הכבל הלבן הזה ממש לא PURE ANALOG! ומי אמר שחייב לעבור בו רק שידורי RF?

האינטרנט בכבלים והשידורים של יס והכבלים עוברים דרך החוטים האלו בצורה דיגיטלית! (בעזרת איזה כבל מחברים בין הממיר/מודם כבלים לקיר?)

חוץ מזה אם אתה בכבלים אז עובר דרך החוט הזה גם שידורים אנלוגיים אותם ניתן לקלוט בעזרת ממיר אנלוגי או טלוויזיה שיש בה כניסת RF, שזה בעצם כמעט כל טלוויזיה שקיימת!

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם, הקישור הביא אותי להבנת הענין וכנראה הכרטיסים האלה אינם רלוונטיים כלל לישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים