עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

vsnyc במשחקי LCD וCRT

Featured Replies

פורסם

רציתי להבין משהו.. במשחקי LCD שנגיד משחקים במשחק על רזולוציה של 1024 על 768 על קצב רענון של 60 ושמים את הVSYNC אז בעצם המקסימום FPS שאני אקבל יהי 60 ואם אני אשחק ברזולוציה מסוימת על CRT בקצב רענון של 85 אז הFPS המקסמילי שאני אקבל יהיה 85? אם כך אז בעצם עם VSYNC לCRT יש ביצועים טובים יותר? והאם בCRT 'הקריעת תמונה' פחות קורת בגלל קצב רענון הגבוהה?

נ.ב חלק אומרים לי שאין קצב רענון למסכי LCD אז איך הVSYNC פועל במסכים האלה? אני אשמח אם מישהו יעשה לי קצת סדר בבלאגן..

תודה מראש.

פורסם

יש לך בלבול מושגים.

על קצה המזלג, VSYNC מתייחס לקצב רענון העברת הנתונים המעובדים למסך.

FPS או FRAMES PER SECOND, מתייחס לקצב עיבוד הנתונים.

אחד זה פונקציה של של כרטיס המסך (בגדול) ואחד זה פונקציה של המסך. ואין קשר בין הביצועים של אחד לשני.

ולמסכי LCD קיים קצב רענון, אך הוא עובד בשיטה קצת שומה ממסכי CRT (מן הסתם...)

פורסם

יש לך בלבול מושגים.

על קצה המזלג, VSYNC מתייחס לקצב רענון העברת הנתונים המעובדים למסך.

FPS או FRAMES PER SECOND, מתייחס לקצב עיבוד הנתונים.

אחד זה פונקציה של של כרטיס המסך (בגדול) ואחד זה פונקציה של המסך. ואין קשר בין הביצועים של אחד לשני.

ולמסכי LCD קיים קצב רענון, אך הוא עובד בשיטה קצת שומה ממסכי CRT (מן הסתם...)

VSYNC לא קשור בשום דבר למסך. VSYNC מגביל את מספר העדכונים בשניה של הFront buffer לקצב הרענון. ואילו FPS זה כמה פעמים בשניה מתעדכן הFront Buffer בכרטיס המסך.

ועכשיו בקשר לשאלה שלך, כן מסכי LCD יש קצב רענון, אבל הוא קצב הרענון שבו מתרענן כל פיקסל, ולא כל המסך. עכשיו בקשר לVsync כן אם תפעיל אותו גם פה הוא יגיבל את הFPS לקצב הרענון של המסך שלך. בעקרון בשל צורת הריענון השונה, יש פחות אפקט של קריעת תמונה במסכי LCD, אבל עדיין יש אותו, וקצבי הרענון הנמוכים, ביחד עם Vsync מהווים חיסרון. אבל מצד שני מסכי LCD לא טובים במיוחד למשחקים, ומי שקונה אחד כזה מודע לזה ברוב המקרים. בכל מקרה לשחק על 60FPS זה ממש לא נורא, ורוב מסכי הLCD היום תומכים ב70-75hz.

פורסם

Frame Buffer. לא Front Buffer.

בכל מקרה, שינוי קצב הרענון לא משפיע ויזואלית על הLCD, כך שאתה יכול לשים אותו בבטחה על הכי גבוה שהמסך יכול לקבל

(בהנחה שהחיבור שלך אנאלוגי). בטל את הVSYNC, אין לו שום משמעות בLCD.

פורסם

לא, הFrame Buffer מורכב משני אזורים עיקריים הFront Buffer שזהו המקום שבו נשמר המידע שמוצג כרגע על המסך, ואחד או יותר Back Buffers שבהם נשמר מידע שעובד ומוכן להצגה על המסך.

פורסם

דווקא התכוונתי לFrame Buffer.

אתה טוען אם כך שעם Vsync הBack Buffer מתעדכן, אבל הBuffer-ים לא מתחלפים? זה אומר שאתה מאבד

את הBack Buffer (הוא מספיק להתעדכן מבלי שיצא אי פעם לFront Buffer).

פורסם

המידע נכתב קודם על הBack buffer ורק אז מועתק לfronT buffer, הVS מגביל רק את קצב כתיבת המידע לFB אז יכול להווצר מצב שבוא הBB מתעדכן יותר מהר מהFB אז כדי לא "לאבד" פריימים יש דבר שנקרא Tripple Buffring. ואותו מדליקים ביחד עם הVS.

פורסם
  • מחבר

האם השיטת רענון של LCD טובה יותר מCRT?

ולפי מה שהבנתי מכם שאני ידליק את הVSYNC במסך CRT שהקצב רענון שלו גבוה יותר הFPS יהיה גבוה יותר כן? אני יכול להחליף את הLCD שקניתי בCRT השאלה אם שווה.. השימוש שלי הוא בעיקר משחקים ואם כן על איזה CRT טוב למשחקים אתה ממליצים? אני הייתי רוצה אחד עם איכות תמונה חדה וטובה וקצב רענון גבוה..

פורסם

[ltr]I know what Vsync is and you confused me all together. let me try to explain. there is FPS (frames per second) and the monitor's refrash rate (which is measered in hertz).

FPS is the number of frames that the video card can render in one second. renderring is taking a taking a 3D digital model and converting it to a 2D video input for the monitor. the FPS rate depands on the complexity of the scene and the streanth of the computer (mostly on the video card). the monitor's refrash rate is the number of time the monitor display the the image from the video card per second. the refrash rate is set by the video card, but every monitor has a maximum refrash rate. setting the Vsync (vertical synchronisation) to on means that the video card will wait for the next cycal of the monitor to begin before updating to the next frame, this annihilates tearing, which happnes when the image is updated to the next frame in the middle of a cycal (because the first half of the image is a frame older than the second half and they don't match). the diffrance is whether the video card more to the next frame when it's ready (been randered) or when the monitor is ready (waits for the next refrash cycal). so obviously with vsync on the FPS cannot be higher than the refrash rate, but it can be lower.

there's no differace in LCD/CRT, but CRTs are better for games due to better image quality and refrash rate.[/ltr]

פורסם

ומה בדיוק הוספת בזה? ומה בדיוק בלבל אותך?

פורסם

[ltr]didn't add anything just made it simpler.[/ltr]

פורסם

דווקא התכוונתי לFrame Buffer.

אתה טוען אם כך שעם Vsync הBack Buffer מתעדכן, אבל הBuffer-ים לא מתחלפים? זה אומר שאתה מאבד

את הBack Buffer (הוא מספיק להתעדכן מבלי שיצא אי פעם לFront Buffer).

זה תלויי

FPS<=refresh

לא תאבד שום פריימים

FPS>refresh

תאבד פריימים, זה די מתבקש אם אתה מגביל את קצב העידכון לתדר הרענון וה FPS גבוה ממנו.

יש לך X פריימים למלא אבל הכרטיס מוציא יותר מ X אז ההפרש הולך לאבדון נצחי ולא רואה את אור השמש.

פורסם
  • מחבר

אנשים.. עשיתם לי סלט יותר גדול ממה שהיה לי קודם אז פשוט תענו לי על השאלה הזאת:

אם הVSNYC בLCD מגביל את כמות הFPS למהירות הHZ (במקרה שלי 60) ובCRT ששמים את הVSYNC שמגביל את קצב הפריימים לקצב הרענון שבמקרה של CRT יכול להגיע ל100 אז הביצועים עם VSYNC דולק יהיו הרבה יותר טובים מבחינת FPS בCRT?

פורסם

Vsync תמיד מגביל את ה FPS לקצב הרענון ולא משנה מה.

אם ה LCD שלך מסוגל להציג רק 60 תמונות בשניה הוא כנראה 16ms מה שהופך אותו לגבולי מאוד למשחקים, עדיף 12ms שזה יוצא 83Hz.

פורסם
  • מחבר

Vsync תמיד מגביל את ה FPS לקצב הרענון ולא משנה מה.

אם ה LCD שלך מסוגל להציג רק 60 תמונות בשניה הוא כנראה 16ms מה שהופך אותו לגבולי מאוד למשחקים, עדיף 12ms שזה יוצא 83Hz.

הבנתי.. אז למה כדאי להחליף? לLCD עם זמן תגובה של 12 או מסך CRT איכותי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.