עבור לתוכן

לוח ABiT NF-7 לא עובד על USB 2.0 ??

Featured Replies

פורסם

היי,

ברשותי לוח ABIT NF-7 Nforce2 שכידוע לי מצוי בו USB 2.0 , כאשר אני מחבר כונן נייד שתומך ב-USB 2.0 ואמור להעביר סרט של 700 מגה בפחות מ-5 דקות, לוקח לי בסביבות הרבע שעה.

במחשב נייד אשר בו קיים USB 2.0 , העברת הסרט אורכבת כ-3 דקות.

רציתי לדעת למה ה-USB שלי אינו מתפקד כ-USB 2.0 וכיצד ניתן לסדר בעיה זו.

תודה מראש.

פורסם

מותקן SP1 או SP2?

יש במקרה משהו עם סימן קריאה צהוב ב-device manager?

פורסם
  • מחבר

מותקן SP2

הבעיה היתה גם כשהיה מותקן SP1 וגם כשלא היה מותקן כלל SP

הסימן הצהוב עליו אתה מדבר הופיע לפני כשנה, כשהיה לי לוח שאינו תומך ב-USB 2.0 ובסימן נכתב לי כי יש פה פוטנציאל מבוזבז של ההארדיסק. כיום לא מופיע סימן צהוב.

פורסם

האם התקן USB אחר מחובר למחשב? אם כן, נסה לנתקו.

נתק את כל התקני הUSB מהמחשב שלך (כולל hub-ים). חבר את הכונן לבד.

לפי מה שאני זוכר, התקן USB2.0 ירד לקצב עבודה של 12Mb/s (קצב USB1.1) אם מחובר אפילו התקן אחד של USB1.1

על הHost controller אליו הוא מחובר.

על הלוח יש מספר בלוקים, כל אחד מהם מכיל שתי יציאות USB זו לצד זו. כל בלוק כזה מחובר לHost controller שונה על הלוח.

כך, אפילו אם חיברת USB1.1 לHost controller מסויים, עדיין תוכל לחבר USB2.0 ולהנות מקצב מלא בHost controller אחר, בתיאוריה.

אבל, כמו שאמרתי, נתק הכל, חבר רק את הכונן. בצע ריסטרט אפילו (למרות שזה לא אמור להיות הכרחי).

אם המצב אכן משתפר, בצע סידור מחדש של חיבורי הUSB במחשב שלך, כך שכל התקני הUSB1.1 (אם יש ספק, אז זה 1.1) יהיו מחוברים

לHost controller אחד.

פורסם
  • מחבר

האמת שלא חשבתי על זה.

היום כשחיברתי את הנייד ל-USB זה היה בעצם ל-USB של המסך (יש לי בחלק האחורי של המסך HUB כזה...) , שמחוברים לשם כבר 2 התקנים... ושלושתם מחוברים ללוח.

אך אני כמעט בטוח כי פעם ניסיתי לחבר את הנייד לבד והוא עדיין עבד בקצב איטי ללא כל שינוי, כרגע איני יכול לבדוק זאת משום שהוא לא כאן, לכן אשמח לפתרונות נוספים.

פורסם

במסכים ישנים יותר, הHub עצמו הוא 1.1, ולכן גם חיבור אליו לבד הוא חסר משמעות - ההתקן עדיין יפעל כUSB1.1.

כמו שאמרתי, קח את הכונן, וחבר אותו לבד למחשב, ישירות אל הלוח, כשלב ראשון. וודא שכלום לא מחובר ליציאה השניה של הבלוק.

אם יש לך עכבר USB, חבר אותו ליציאה אחרת על הלוח - לא היציאה לצד הכונן, אלא לבלוק אחר (זכור, כל בלוק מכיל שתי יציאות).

אני די בטוח שזו הבעיה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים