עבור לתוכן

שאלה בקשר לדרישות מגה הרץ במעבד למשחקים

Featured Replies

פורסם

אם נגיד דורשים במשחק מסוים מינימום 2.2 מגה הרץ אז באינטל זה הולך ככה וב AMD?

הם מתכוונים ל 2200+ (השם של המעבד) או במהירות שלו? שזה 1 ומשהו גיגא הרץ

פורסם

אם כתוב מינימום 2.2GH אתה צריך מעבד שהוא יותר מ2200 מגה הרץ- לא משנה איזה חברה ואין קשר לשם.

פורסם
  • מחבר

יש לי את הבארטון 2600

שאמרו לי שהוא משתווה לביצועים כמו אינטל 2.5 משהו כזה, אז אם יש משחק שדורש 2.2 גיגא הרץ אז המעבד שלי לא יתמוך טוב? כאילו האינטל 2.5 יהיה יותר טוב? לא הבנתי את זה ממש..

פורסם

שלך משתווה ל intel 2.6c במשחקים כמובן בקידודים האינטל כמובן יותר טוב...

אבל במשחקים שלך לפעמים אפילו יגבור על ה אינטל או שישתווה אליו או תיהיה באחוזים מאוד קטנים יותר איטי.

פורסם

אם כתוב מינימום 2.2GH אתה צריך מעבד שהוא יותר מ2200 מגה הרץ- לא משנה איזה חברה ואין קשר לשם.

לא. פשוט לא.

אם הם כותבים X מגה הרץ, זה לרוב X במונחי אינטל או בדירוג מהירות של AMD (למשל 3000+).

מגה הרצים זו רק דרך אחת למדוד את מהירות המעבד, דרך שמאז הכניסה המאסיבית AMD לשוק עם הAthlon, פשוט אינה רלוונטית יותר.

פורסם

לא. פשוט לא.

אם הם כותבים X מגה הרץ, זה לרוב X במונחי אינטל או בדירוג מהירות של AMD (למשל 3000+).

מגה הרצים זו רק דרך אחת למדוד את מהירות המעבד, דרך שמאז הכניסה המאסיבית AMD לשוק עם הAthlon, פשוט אינה רלוונטית יותר.

בדיוק!

פורסם

מה !?!?

אם כתוב שצריך 1000 מגה הרץ מינימום, אז אני צריך מעבד 1000 מגה הרץ או יותר של אינטל או מעבד 1000 מגה הרץ או יותר של AMD.

לא ???

אז איזה מעבד AMD אני צריך אם כתוב 1000 מגה הרץ?

פורסם

בוא נתחיל מאפס: מגה הרצים זה מספר מחזורי השעון שמעבד עושה בשניה.

1000 מגה הרץ, במונחי אינטל, יציג תפוקת עבודה מסוימת.

לכן אם משחק דורש 2.5 ג'יגה הרץ, הוא רוצה שהמעבד יהיה מסוגל לעבוד במהירות מספקת, מבחינת התפוקה, בשביל שהמשחק ירוץ כמו שצריך.

העניין הוא, שמגה הרצים הוא לא המדד היחיד למדידת ביצועים. אמנם אימצנו את העניין מבחינת מעבדי אינטל, אבל מעבדי AMD עובדים בארכיטקטורה שונה מאשר של אינטל, מה שמאפשר לה להציג ביצועים גבוהים יותר לאותו מס' מחזורי שעון.

אני לא אתחיל עם עניין קידודי הווידאו והשוני במשחקים, אבל ברמה הבסיסית אתה צריך להבין שמגה הרצים הם לא מדד יחידי.

למעבד אינטל 2.4, מול מעבד AMD 2.4, לAMD יהיו תוצאות טובות יותר, תפוקה טובה יותר.

השאלה היא - זה נכון שAMD יציגו ביצועים כאלה ואחרים, אבל איך אני אמור לדעת מה מהירות מחזור השעון שלהם?

אז התשובה היא: לא מעניין אותך מה מהירות מחזור השעון האמיתי שלהם, כלומר הMHZ שלהם.

אם המשחק שלך דורש ג'יגה הרץ, מה שאת צריך זה לא באמת ג'יגה הרץ, אלא מעבד שיציג ביצועים דומים למעבד ג'יגה הרץ (של אינטל), גם אם הוא עובד על 700 מה"ץ באופן מעשי.

לכן לשמות מעבדי הAMD הכניסו גם מספרים. הנה למשל ה AXP 2500+ לא אומר שהוא עובד ב2.5 ג'יגה הרץ, אלא שהוא מציג ביצועים שדומים לאינטל 2.5 ג'יגה הרץ. מובן?

לכן אם המשחק רוצה ג'יגה הרץ, זה לא אומר שאם הAMD שלך לא עובד על ג'יגה הרץ זה לא יספיק. אם הוא מציג ביצועים דומים לאינטל 1GHZ, זה יהיה מספיק.

מקווה שהיה מובן...

נדב.

פורסם
  • מחבר

כן מובן, תודה :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים