עבור לתוכן

צריך הוכחה לזה שAMD לוקח את אינטל במשחקים!

Featured Replies

פורסם

אני רוצה סוף סוף לקנות את המחשב החדש ואבא שלי רוצה רק אינטל ביגלל שהוא אומר שהם פחות מתחממים מהAMD והוא לא רוצה להקשיב לי...

יש לכם איזה שהיא דרך שאני יוכל להוכיח לו את זה?

תודה..

HellBoY

פורסם

תראה לו את הדיון הזה..

שמע, מבחינה מעשית AMD באמת נוטים להתחמם יותר מאינטל, אבל מבחינה תאורתית זה לא.

טמפרטורה נורמלית למעבדי אינטל היא 35-40. טמפרטורה נורמלי למעבדי AMD היא 45-50. ההפרשים לא כל כך גדולים.

אבל מה שכן גדול, AMD נשרף ומגיע לחימום יתר ב85-90 מעלות צלסיוס (הוכחה לכך יש באתר AMD), בעוד שאינטל נוטה להשרף ב60 מעלות צלסיוס.

כמובן שלשניהם יש מערכות הגנה שונות מפני שריפת המעבד. לדוגמא אצל AMD, ההגנה היא בלוח אם עצמו, שניתן להגדיר בביוס את טמפרטורת כיבוי המחשב בטמפרטורה גבוהה.

אצל אינטל זה מובנה במעבד, שכאשר הוא מגיע למעלות המקסימליות, הוא מוריד לו מה-MHZ ובכך מתחמם פחות. לרוב המחשב נתקע.

AMD תוכנן לעבוד בטמפרטורות טיפה גבוהות, זה המעבד וככה הוא בנוי.

כמובן שאם המחשב הוא למשחקים, עדיף מעבד AMD מבחינת ביצועים. אם הוא לעבודה משרדית - INTEL. אבל אני מדבר בכלליות, ישנם משחקים שיפעלו טוב יותר על אינטל וישנם משחקים שיפעלו טוב יותר על AMD. אבל לרוב AMD עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה:)

עריכה:פיי רק 35-40 מעלות??הלוואי עליי האינטל שלי שהוא לא עובד ביכלל יענו סתם המחשב דלוק ולא פועל בו כלום עובד על 56 מעלות שהוא מתחיל לעבוד...ביכלל עובר את ה60 ואז או שניתקע או שנופל..

פורסם

כדאי שתדאג לקירור יותר טוב

פורסם

אינטל ממש לא נשרף ב60 מעלות!

במאמץ המעבד שלי (P4 2.4GHZ) מגיע למעל 70 מעלות!

אני שזה לא בריא, אבל עובדה!

פורסם

אז איפה שאתה בודק זה מזייף לך.

אינטל לא יכול לעבוד ב70 צלסיוס.

פורסם

למה להגיד סתם?

cpu_history_big.gif

פורסם
  • מחבר

יש לי תקירור סטוק של האינטל והוא ניראה סבבה כזה הוא ענק ניראה לי 120 ..

פורסם

עודד אתה כנראה לא ראית עדיין את הפנטיום 4 פרסקוט!! הוא מתחמם חבל על הזמן ל-80 מעלות בעומס ועדיין עובד!! ;)

פורסם

אני לא מעודכן לגבי הפרסקוט...אני מעודכן עד לסוף סדרת האטלון XP. כשהפרסקוט רק נכנס

אז אם זה באמת ככה והפרסקוט יכול להגיע עד ל80 מעלות...טעות שלי.

אבל הפרסקוט לפי מה שהבנתי מאנשים זה חרא של מעבד..לא מבחינת ביצועים, אלא מבחינת התחממות יתר ובעיות

פורסם

לחבר שלי יש פרסקוט , והוא מצטער על כל רגע שהוא לא הצליח לשכנע את אבא שלו לקנות AMD 64 ולא ניסה מספיק... , עכשיו הוא אוכל חרא עם מחשב שאי אפשר לישון איתו(המאורר המקורי עושה רעש של מסוק , גם במאמץ וגם במנוחה)

פורסם

לסבא שלי יש בבית פרסקוט, יוו איזה רעש הוא עושה

אי אפשר :sleep:

פורסם

אפשר לקנות זלמן ב 160 שקל בפנדאס וגם תוכל לעשות OC לפרסקוט או לקנות בנועה נורטווד 3 גיגה.

מעבדי אינטל לא נשרפים ב 60 מעלות וגם לא ב 70.

במשחקים לא ממש תרגיש את ההבדל. לכן כדאי 64 ביט כי אתה מקבל גם מוכנות ל 64 ביט.

פורסם

Athlon-Wings, אין ספק שהעלית את יחס השטויות\פוסט לגבהים חדשים.

1. הAMD-ים החדשים (Athlon 64), ולמעשה כל מעבדי AMD שנמכרים כיום בכלל, לא מתחממים יותר ממעבדי אינטל מקבילים.

2. לאינטל אין שום הגנה על המעבד ש"מפחיתה מהירות", המעבד נתקע כי הוא עובר את טמפרטורת העבודה המקסימלית שלו ודברים רעים קורים.

זה די נדיר שדבר כזה יקרה, ולרוב מצריך יותר מ70, 75 מעלות.

3. אין מעבד שישרף ב60 מעלות. לא אינטל ולא AMD. המעבדים של AMD מסוגלים לעבוד עד 90 מעלות, בלי נזק, כנראה שאצל אינטל זה דומה.

4. ההגנה שיש לאינטל על המעבד גורמת לכיבוי שלו ברגע שהטמפרטורה עוברת משהו כמו 120 מעלות.

כמובן שאם יש לך לינק שמדבר על זה שמעבדי אינטל מפחיתים מהירות בטמפרטורה גבוהה, אני אשמח לראות וללמוד. אבל עד אז - :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים