עבור לתוכן

החלפת קבלים ללוח אם שלי 7VRXP.

Featured Replies

פורסם

היי

קרה לי דבר מוזר... באמצע עבודה על המחשב המחשב פשוט נתקע... אין וירוסים אין כלום כל המחשב התחרפן.. בדקתי הכל הכל תקין.

במצב של Windows המחשב עובד. אבל אני רק מנסה לשחק משהו המחשב פשוט משתגע. כמובן זה יכול לקחת דקה וזה יכול לקחת 10 דקות.

הבעיות משתנות כל הזמן... כמובן שישר חשבתי שזה הזיכרון! אז הרצתי Memtest (חיברתי את הזיכרון למחשב אחר) והבדיקה המלאה עברה בשלום ב0 בעיות.. יש לי את המחשב הזה בסביבות שנתיים והוא אף פעם לא עשה לי שום בעיה שום מסך כחול..

פתחתי את המארז ואני רואה 3 קבלים נפוחים. בנגיעה בהם הם ממש חמים ויש כזה כתם שחור על הקבלים. ממש קטן והקבלים ממש נפוחים..

ככה בדיוק הם ניראים

b.jpg

1.אין לי ניסיון בהלחמה האם אני יכול לעשות את זה בעצמי? (זה לא ניראה כל כך קשה אבל עדיף לשאול. כמובן שטיפים להלחמה נכונה יתקבלו בברכה.)

2.כמה עולה קבל ? והאם יש חברות מסוימת שממולץ\להיזהר לקנות.

3.כמה לדעתכם עולה החלפת קבלים אצל איש מקצוע?

מצאתי את המדריך הזה

http://www.tmo.com/howto/ecu1g/caps.htm

לצערי אין לי אחריות על הלוח. ולקנות לוח חדש זה סתם ביזבוז כסף כי הלוח הזה נותן לי את כל מה שאני צריך.

תודה לכולם.

פורסם

אתה בהחלט יכול להחליף קבלים, אבל תקנה חדשים ואל תשתמש במשומשים (מחשרי חשמל ישנים למשל)

קבל לא עולה הרבה כסף...

עדיף שתעבוד על הלוח כמו שיותר זמן, אתה לא רוצה לעשות שגיאות!

אל תשכח לחבר את הקבלים בדיוק כמו שהם היו מחוברים ( בהתאמה) איפה שיהיה את הקו השחור שגם שם הוא ישאר!

בהצלחה

פורסם

גם לי היתה בעיה זהה עם הלוח הזב אבל זה מכוסה ע"י אחריות וכשאני קניתי את הלוח גיגהבייט נתנו 3 שנים אחריות

אז תבדוק אם הוא עדיין באחריות.

אזהרה אחת לא תמיד קל לממש את האחריות(תסתכל בחתימה שלי אני א.ש והלוח "השבור" הוא בעצם עם קבלים שרופים-חלודים).

פורסם

קבלים זה רכיב דיי זול , אתה יכול לקנות בכל חנות אלקטרוניקה את הכבלים המתאימים , תקנה כמה שאתה צריך (תקנה אותם קבלים) ואז תלחים את הישנים החוצה ואת החדשים במקומם .

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה ....

לצערי בגלל שהיום יום שישי הרבה אני לא יכול לעשות כי כל העיר סגורה.

אני אצטרך לעשות את זה ביום חמישי אחרי צבא אני אעדכן אותכם..

שאלה:

שהוצאתי את הלוח מהמארז והסתכלתי על הקבלים על הקבלים היה כתוב 105c שלפי הבנתי C מתכוון לצלסיוס. שזה אומר שזה בסדר שהקבלים האלו צריכים להיות חמים והם נוצרו בשביל לעמוד בחום כזה?

פורסם

האמממ אני לא בטוח אבל אם אמרת שהם נפוחים אז הם נדפקו וצריך להחליף

פורסם

תבדוק קודם כל את הנפח של הקבל.

סביר להניח שאם אכן קראת במקום הנכון אז זה 105 מיקרו פראד.

תבדוק עוד נתון שהוא מתח הקיבול ועם שני הנתונים הללו תלך לחנות ויסופק לך קבל מתאים אל תשכח לבקש קבל עם קוטביות

שלא יביאו לך קבל ללא קוטביות, למרות שבקיבוליות די גדולה כזאת אין ללא קוטביות.

בהצלחה !

פורסם
  • מחבר

עידכון:

קניתי את הקבלים... הלכתי לדוד שלי והוא לימד אותי להלחים (תמיד צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה.. למדתי להלחים. ממש פשוט) והלוח עובד כמו חדש...

אולי נתחיל לעשות מודינג פיזי על הלוח :D

פורסם

ראשית אני שמח שעובד לך הלוח, ונוכחת לדעת ששווה לתקן לוחות ודברים יקרים גם אם זו הלחמה כי רק כך צוברים נסיון.

שנית אכן ניתן לעשות מוד ללוח אך רצוי לא לעשות זאת ללא רעיון או ידע מראש מבוסס על נתוני הלוח כדי שייגמר בצורה יפה ולא באסון...

פורסם

אתה צריך להחליף לקבל עם אותו קיבול, הקיבול כתוב במספר ואחריו יש את הסימון uF או mF

הראשון ניקרא מיקרו פאראד, השני ניקרא מילי פאראד

למשל 2200uF זה אומר 2200 מיקרו פאראד

פורסם

אני יודע כי זו השנה השישית שאני לומד לתארים באלקטרוניקה אז אני ק-צ-ת מבין בזה. וזה לא נראה מוד כי המשמעות של מוד זה מודיפיי - כלומר לשנות ולהחליף לאותו ערך של קבל זה לתקן ולא לשנות.

פורסם

אתה צריך להחליף לקבל עם אותו קיבול, הקיבול כתוב במספר ואחריו יש את הסימון uF או mF

הראשון ניקרא מיקרו פאראד, השני ניקרא מילי פאראד

למשל 2200uF זה אומר 2200 מיקרו פאראד

הוא כבר כתב שהוא החליף אותם והכל פסדר, למה סתם להוסיף תגובות בלי לקרוא?

פורסם

כי הוא אמר שזה כביכול מוד כאשר הוא הגיב למה שאמרתי לו, משמע הוא מתייחס לזה כמוד דבר שאיננו נכון.

פורסם

הוא לא דיבר אליך בכלל... גם הציטוט שלי לא מתייחס אליך. :s05:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים