עבור לתוכן

שוק המשחקים לאן? opengl (עדיפות 6800gt ) או directX (עדיפות ל x800pro)

Featured Replies

פורסם

רק לפני חודשים ספורים כשרצית משחק טוב ידעת שמשחק מבוסס על מנוע quake כמו return to castle wolfstein או call of duty יספק את הסחורה על הצד הטוב ביותר ,המצב היום מבלבל יצאו משחקים טובים מבוססי directX כמו farcry ובקרוב halflife2 שמציעים אלטרנטיבות מציאותיות יותר (חללים פתוחים) ועדיפות על doom3. בכלל נידמה לי שכול המשחק doom פותח בראש ובראשנה על מנת להבליט את היתרונות היחסיים של סידרת 6800 מצד אחד ולהמעיט את החסרונות שלה מצד שני ,וזאת הסיבה שהמשחק בנוי גרפית כך שהוא מתרחש בחללים סגורים וחשוכים . לדעתי id software מכרה את נישמתה

לשטן ואני בספק גדול אם המשחקים הבאים שיהיו מבוססים על מנוע doom יציעו עדיפות על משחקים מבוססי directX . לכאורה מחירי 6800gt זהים כמעט

למחירי x800pro אולם בפועל 6800gt יקר יותר ב-300 או400 מפני שהמשתמש הממוצע ,כמוני יצטרך להשקיע את הסכום הנוסף בספק כוח מותגי איכותי ואמין של 450w , ולכן לכאורה x800pro עדיף יותר

אנא הביעו את דעתכם בין אם אתם מסכימים או לא

פורסם

אני כן מסכים שהמשחקים של היום נוטים לצד של D3D

תראה אני חושב שאפילו בלי NV , איד סופטוואר היו מפתחים את דום כמו שהוא עכשיו , כי דום בנוי על צללים ומסדורונות אפלים...

עכשיו עם הספקי כוח , באמת אף פעם לא חשבתי על זה כי NV אף פעם לא עניינו אותי :) אבל נראה לי שאתה צודק (אני לא בוטח בספקים גנרים)

הX800XT שלי עובד עפ ספק של 420 ואני חושב , תקנו אותי אם אני טועה , הX800 עובדים עם ספקים של 350w

פורסם

לרדאונים החדשים יש תמיכה ב- OGL2.0, בעוד שלנווידיה יש רק עד 1.5, ההבדל עצום,

ואני מניח שברגע שה- XBOX2 יגיע זה יכנס חזק לשוק.

פורסם

סנגרו ונמחקו עשרות דיונים כאלה בפורמים שהתגלגלו למיריבות חזקות בין ATI VS NVIDIA

לי יש X800 לחבר שלי GT אנחנו מרוצים הכל עובד אותו דבר..

עכשיו אני מציע לא להתחיל לרשום חסרונות ויתרונות של כל חברה כי יתפתח וויכוח

תקנה מה שאתה חושב לנכון כי בין הכרטיסים האלה אין הבדל משמעותי ואתה לא תצא מופסד..

פורסם

לרדאונים החדשים יש תמיכה ב- OGL2.0, בעוד שלנווידיה יש רק עד 1.5, ההבדל עצום,

ואני מניח שברגע שה- XBOX2 יגיע זה יכנס חזק לשוק.

לXBOX2 כל המשחקים הולכים להיות מבוססים על DX9  SM2.0, מה שכן זה יעשה, זה יגרום למשחקים רבים שיוצאים לקונסולה החדשה, ולמחשב לעבורה אופט' לחומרה של ATi שתניע את הXBOX2 וכמובן שהם ישתמשו בתכונות צד שלישי, שיש בכרטיסים שלה יותר מאשר היום.

עכשיו אם OpenGL חשוב לך, לך על ATi, התמיכה שלה אחורנית בגרסאות ישנות יותר של OpenGL כבר משתווה לזאת של nVidia, ועכשיו היא היחידה שתומכת בOpenGL2.0. שהצוות של ATi בARB פיתח, וממנוה על המשך פיתוחו, לכן גם הגרסאה הבאה של הOpenGL תיהיה מפותחת ע"י ATi.

DooM3 - המנוע, דרך אגב תומך בפונקציות של OpenGL2.0, אך בשל מחסור בתמיכה בו אצל הכרטיסים של nVidia, דום3 - המשחק, לא משתמש בו.

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה על התגובות ,אני רואה שבהחלט בפורום הזה יש אנשים שמבינים עניין

עכשיו leon ,תגיד יש לך מושג עם איזה ספק החבר שלך מריץ את ה- gt?

יש איזה שהוא סיכוי ש ה-      hac 300w  שבא built in   עם המארז compucase  6a19  יוכל להריץ את ה- gt או שחבל אפילו לנסות ?

אם אני מבין נכון את התגובות אז עושה רושם ש ה -  x800pro   הוא  יותר    future proof   מ ה-gt

אולם נכון לעכשיו   ( במידה  והידיעה שהופיעה ב      ynet  נכונה  )  הביצועים של x800pro  ב-  halflife2   היו טיפה יותר נמוכים מזה של ה- gt  במיבחנים שביצע האתר ign  (אם כי בבדיקה שיטחית לא ראיתי שום דבר שמתייחס לכך באתר עצמו )

תגידו  כדאי לחכות ש     halflife2 יצא   (23-11-2004) ואז כשאתרים יותר רצינים יפרסמו את הבדיקות שלהם   להגיע להחלטה סופית  לגבי הרכישה הסופית.

אך אפשר להסביר את המגמות המנוגדות בתכלית של benchmarks שבוצעו על פלטפורמות דומות באתרים שונים : hothardware vs tomshardware

(farcry , unreal tournment 2004) ----- רציתי לצרף תמונות של ה- bencmarks אבל אין לי מושג אך עושים זאת בפורום הזה

האם חלק מהאתרים מקבלים בקשיש מתחת לשולחן? מהם האתרים האמינים לדעתכם שניתן לסמוך על מה שמופיע בהם ?

פורסם

הX800pro מכיל 4 צ"ע פחות מאשר ה6800GT זה חסרון, העובדה שה10800pro מתקרב לGT ועוקף אותו מידי פעם דיי מבדרת, תחכה ליציאתו של הXT הרגיל לAGP שיצא בקרוב, הוא יעלה כמו הPRO(המחיר של הPRO יורד) ויהיה חזק מהGT בהפרש ניכר.

פורסם

והתרד הזה בכלל לא נראה כאילו מישהו מנסה לרדת על אןוודיה ולהלל את ATI , ולהמציא עובדות שלא קיימות בשטח בצורה חלקלקה ומתחכמת של כתיבה שמשאירה מקום לבריחה במיקרה של "ביקורת יתר", כן זה ממש לא נראה ככה , רק רציתי לציין שהתרד הזה נראה מאוד תמים , ובכלל לא מעיד על מה בראשו של מי שפתח אותו :lol: :lol: :lol:

עדיפות ל NVIDIA ב OGL ?

::)

עדיפות ל ATI ב D3D ?

::)

ספר החוקים החדש.... (תגיד בכלל שיחקת ב דום 2 שאתה חושב שאיי די ניסו להסתיר משהו או ירדו ברמה בזה שה בנו את דום 3 איך שהו ? ) .... פחחחח אלוהים ישמור , פעם זה היה מדונה נגד מייקל גקסון , היום זה ATI נגד אןוודיה .... הקשר היחיד שנותר הוא עיוות המציאות וחוסר קשר למציאות למען המטרה הקדושה

:lol:

, זה פשוט מצחיק לראות את זה כל פעם מחדש....

פורסם

אני חייב לציין שזאת אחת האנלוגיות הכי מפגרות שראיתי בחיים שלי, וראיתי מספיק. כן nVidia היו טובים יותר בOpenGL והכרטיסים שלהם עדיין תומכים ביותר הרחבות ישנות של OpenGL. כיוון שעד לפני זמן לא רב משחקי OpenGL כמעט ולא השתמשו בתוכנות שיידרים, אלא בפונקציות מקומפלות מראש לnVidia היה יתרון בOpenGL. לATi יש יתרון בקימפול שיידרים, הכרטיסים של ATi חזקים יותר בfragment shaders ומשפילים את nVidia בכל מה שנוגע לVertex Shaders.  וההבדלים גם נראים במשחקים, במשחקי DX9 שמשתמשים בשיידרים בצורה אינטסיבית, לATi יש יתרון ברור, במשחקים ישנים יותר שבנויים על מנוע Quake3 הישן כמו RTCW יש לnVidia יתרון.

אבל הכללה הזאתי לא תיהיה תקפה לעוד הרבה זמן כיוון שATi כבר מספיק זמן לא פחות טובה מnVidia בתמיכה בגרסאות ישנות של OpenGL, והיא היחידה שתומכת בOpenGL2.0. וnVidia משתפרת לאט לאט בתמיכה טובה בשיידרים. בFragment Shaders בסדרות האחרונות ההבדל קטן, במיוחד בכרטיסי הHigh End. בVertex Shaders יש לה עדיין הרבה עבודה, ה9800XT ביינתיים משפיל את הGF6800ultra בבדיקות של Raw shader test., לVertex Shaders. אבל לנבידיה אין הרבה ניסיון עם תמיכה בVertex Shaders, עד לGF6 הGeometry unit והShader unit היו יח' נפרדות, עכשיו הGU שלהם מורכב ממערך של vertex shaders, ולא ממערך של Floating points, ככה שנבידיה בדרך הנכונה.  אבל עדיין מה שחסר להם זה תמיכה בתכונות אחרות שיכנסו למשחקים, כמו 3Dc וnPatches.

3Dc זה אחד מהדברים הכי חשובים שקרו בזמן האחרון למשחקים, ובשונה מתכונות מאוד מגניבות, אבל חסרות תועלת אחרות של ATi המון מפתחי משחקים הולכים להשתמש בו, Crytech בגרסא הבאה לFarCry ולמנוע שלו, וSerious Engine 2 המנוע של Serius Sam 2 ומנוע משחק בפני עצמו הולך להשתמש בו. ה3Dc מאפשר אלטרנטיבה לדחיסת מפות הנורמאל שנפוצה כיום. והדבר הכי חשוב שחוץ מלשפר את האיכות בצורה רצינית, 3Dc משפרת גם את הביצועים של הכרטיס, הדחיסה נעשת חלקה בתוך הpixel shader וחלק ממנה הוא FF מקובע בחומרה.

הנה אחת הדוגמאות למה שאפשר לעשות עם 3Dc:

ss2_3dc2.jpg

התמונה הנ"ל היא מההדגמה של המנוע של Serius Sam 2 בGDC האחרון.

אני מחכה לתגובה המזלזלת הבאה שלך...

פורסם

DOGMA, עכשיו כשיש לך X800P בחריץ AGP, לכמה זמן אתה חושב שתוכל להישאר איתו ו- "להסתדר" איתו עם כול המשחקים העתידיים ופתרונות כמו PCI-E/SLI/R480/R520?

פורסם

קודם כול תודה על התגובות ,אני רואה שבהחלט בפורום הזה יש אנשים שמבינים עניין

עכשיו leon ,תגיד יש לך מושג עם איזה ספק החבר שלך מריץ את ה- gt?

יש איזה שהוא סיכוי ש ה-      hac 300w  שבא built in   עם המארז compucase  6a19  יוכל להריץ את ה- gt או שחבל אפילו לנסות ?

אני החבר של LEON ויש לי ספר 420 של  THERMALTAKE

הספק הזה מחזיק מצויין ה-300 שלך לא ניראה לי יחזיק טוב אז כדי לא לקחת סיכונים

הנה הספק:http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=546846&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=138

אני ממליץ לך עליו ספק מצויין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים