עבור לתוכן

מבקש חו"ד לגבי מפרט מחשב לעבודה משרדית

Featured Replies

פורסם

שלום,

אנו מעוניינים לרכוש מחשב שישמש בעיקר לעבודה משרדית (שימוש בתוכנות גרפיות ומשחקים מינימלי ואקראי בלבד ולכן לא צריך להוות שיקול. כמו-כן מדובר במחשב יחיד, ולא בחלק מרשת).

התקציב הוא בסביבות 5,000-6,000 ש"ח (כולל מע"מ) - כולל מסך LCD, מע' הפעלה, הרכבה והתקנה.

להלן מפרט שהוצע לנו ואבקש את חוות דעתכם לגביו:

מעבד INTEL P-4 3.00GHZ 800MHZ FSB HYPERTHREADING 1MB

לוח EPOX EP-4SGM8I P-4 DDR V+L+A MICRO ATX 3Y

כרטיס מסך מובנה Integrated 256bit graphics core

מ.שטוח FUJITSU 17" T17-1 LCD + SPEAKERS WHITE

דיסק WD 80GB IDE 7200RPM 8MB BUFFER 3Y

מארז E-STAR MIDI ATX 8870K-S SILVER FRONT USB 350W

כונן FLOPPY DRIVE 1.44Mb

צורב LITEON SOHR-5238S 52*32*52 RETAIL 2Y

זיכרון DDR PDP LIBERTY 512MB PC3200 400MHZ CL2.5 5-AD

מקלדת ועכבר MICROSOFT MULTIMEDIA & OPTICAL MOUSE

כרטיס קול מובנה שישה ערוצים

כרטיס רשת מובנה LAN 10/100 ON BOARD

מע' הפעלה WINDOWS XP HOME

אנטיוירוס NORTON

סה"כ המחיר, כולל מע"מ, הרכבה והתקנה - 5,780 ש"ח.

פורסם

על איזה תוכנות גרפיות אתה מדבר?

פורסם
  • מחבר

על איזה תוכנות גרפיות אתה מדבר?

מצטער, אולי לא הובנתי נכון: אין לנו ציפיות מהמחשב לתמוך בתוכנות גרפיות הדורשות כרטיסים גרפיים חזקים.

פורסם

בסה"כ המחיר למפרט זול מאד (ניסיתי לבנות מפרט דומה מחנות אחרת, והמחיר טיפס ל-6,500 ש"ח..), הייתי ממליץ לקחת לוח אם יותר איכותי מבוסס צ'יפסט 865PE, וכרטיס מסך נפרד שלא לוקח את ה-MB שלו מהזיכרון הראשי כמו שעושה כרטיס מסך מובנה.

כמו כן, הייתי מנסה לקחת מארז Compucase המגיע עם ספק איכותי ממותג HEC במקום המארז עם הספק הג'נרי, למרות שאני כמעט בטוח שגם ספק ג'נרי יכול להחזיק מערכת כזאת.

כדאי להחליף הזיכרון לאחד מחברה מוכרת כמו Samsung, A-DATA, Geil, Twinmos, וכו'.

ודבר אחרון:כדאי לנסות ולראות את המסך בפעולה לפני הקניה. לפני שקונים מסך כ"כ יקר כדאי לראות לפני בכדי שלא להתאכזב.

כל השאר בסדר גמור, ואין ספק שהמחיר זול מאד.

פורסם

אבל איזה תוכנות גרפיות!?!?!

3dmax? lightwave

flash? photo shop?

paintshop pro?

איזה??!

כי בשביל photo shop לדוגמא לא תצטרך יותר מ sempron\barton 2500.

אז למה לזרוק 600 שקל על p4 3 giga ?

בזמן שאתה יכול לחסוף את הכסף הזה ולקחת יותר זיכרון או כרטיס מסך יותר חזק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העצות.

ושוב, כדי לא להשאיר את השאלה על התוכנות הגרפיות ללא מענה:

ייתכן שימוש אקראי ומועט בתוכנה כמו PhotoShop, ואתה צודק שאפילו עבורה אין צורך במעבד כזה.

עם זאת, אין לנו גם צורך ביותר זיכרון (לדעתי היה מספיק גם 256, אבל אני לא מצליח לשכנע את מי שמשלם להשאיר את כספו בארנק...) וגם לא בכרטיס מסך נפרד (אני לא מאמין שנתקרב לניצול של חצי מהזיכרון, כך שהקצאת 32MB עבור כרטיס מסך לא תורגש).

אכן, אנסה לבדוק האפשרות לבחור בספק וזיכרון ממותגים, לפי הצעתכם, ואולי גם לשדרג את הלוח.

לגבי המסך: האם כוונתך שהוא יקר ביחס למותגים אחרים? כי לדעתי הוא מוצע במחיר די אטרקטיבי (1564 ש"ח לא כולל מע"מ). או שאולי כוונתך שמסך "17 LCD הוא יקר ושעדיף "15 ?

ושוב, תודה!

פורסם

לשימוש בתוכנה כפוטושופ יש צורך ביותר מכרטיס מסך מובנה. בכל מקרה ניתן למצוא לוח מצויין וכרטיס מסך נפרד סביר במחיר טוב מאד.

לגבי המסך כוונתו הייתה הפוכה. מסכים דקים איכותיים עולים הרבה יותר יקר מ-1,500 ש"ח, לכן צריך לבדוק בצורה יסודית יותר לגבי המסך זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים