עבור לתוכן

כיצד "לחבר" את נגן ה MP3 לרכב ?

Featured Replies

פורסם

לכבוד קניית נגן ה MP3 הראשון שלי, ה RIO CARBON שאמור להגיע שבוע הבא, רציתי לדעת אילו אופציות יש לי כדי לשמוע מוזיקה ממנו ברכב.

כיצד אתם שומעים ברכב את המוזיקה (חוץ מכמובן האפשרות של לשים את האוזניות.. אני מדבר על לשמוע דרך המערכת ברכב).

מכיוון שהייתי מעוניין "להתחבר" לכל רכב שאני נמצא בו הייתי רוצה לדעת איזה ניסיון יש לכם עם האופציות השונות ובכלל זאת "משדרי FM", "קאסטות LINEOUT", "חיבור דרך ה CHANGER" וכו'

מה זמינות המכשירים בארץ, מה הבדלי האיכות בין הדגמים השונים, מה הנסיון שלכם איתם...

ומישהו יכול להסביר לי במרבית דגמי הביניים של מערכות לרכב אין ברדיו מקדימה LINE-IN...

פורסם

אני חושב שאם מדובר על כל רכב שאתה נכנס אליו משדר טוב זה הפתרון...

אם זה לרכב שלך, תחבר או למערכת (ספק אם יש לך בכלל כניסה...) או אם אתה "רציני" אז ישירות למגבר, יה לנו דיון על זה לפני שבועיים בערך

פורסם

כיצד אתם שומעים ברכב את המוזיקה (חוץ מכמובן האפשרות של לשים את האוזניות.. אני מדבר על לשמוע דרך המערכת ברכב).

למרות שרדיו טייפ ברכב שלי הוא גרוע, יש לו כניסת line-in עליו, כך שאני פשוט מחבר את הh120 שלי ישירות מליין אאוט לליין אין ברכב.

נראה לי הפתרון הכי טוב הבא הוא הקלטת אבל אין לך טייפ ברכב עצמו אז נראה לי נשאר רק המשדר.

פורסם
  • מחבר

לגבי הרכב שלי יש לי טייפ, אין לי LINEOUT, אבל יש לי גם חיבור אחורי לCHANGER, רציתי לדעת אילו הבדלי איכות יש בין שיטות החיבור השונות (חיבור דרך הראש של הטייפ לא מוריד כלום?), לא מצאתי את הדיון על חיבור דרך המגבר אתה יכול להראות לי ?

כמו כן המשדרים האלה חוקיים בארץ ? (מישהו מוכר אותם או מייבא)?

פורסם

לגבי הרכב שלי יש לי טייפ, אין לי LINEOUT, אבל יש לי גם חיבור אחורי לCHANGER, רציתי לדעת אילו הבדלי איכות יש בין שיטות החיבור השונות (חיבור דרך הראש של הטייפ לא מוריד כלום?), לא מצאתי את הדיון על חיבור דרך המגבר אתה יכול להראות לי ?

כמו כן המשדרים האלה חוקיים בארץ ? (מישהו מוכר אותם או מייבא)?

אתה צריך חיבור LINE IN לא LINE OUT.

אם יש לך מגבר אז אתה יכול לחבר אותו ישירות למגבר, אם אין לך האפשרויות הן:

1. משדר FM (קיים בארץ) כמו של ה- iPod הוא משדר בתדר מסוים והרדיו קולט את אותו התדר, השיטה הזו לא כלכך איכותית.

2. קסטה שמתחברת ל- LINE OUT של הנגן (או ליציאה של האוזניות, אבל פחות איכותי בגלל המגבר הפנימי של הנגן), גם השיטה הזו לא איכותית.

3. דרך הצ'ינג'ר זה אפשרי אבל מסובך (תלוי איזה כבל הוא משתמש), אתה צריך  לפרק את הכבל שמתחבר לרדיו ולמצוא את החוטים של ה- LINE IN ולהלחים להם JACK שמתאים לכניסת ה- LINE OUT של הנגן (או לכניסת האוזניות).

השיטה הכי איכותית תהיה כמובן LINE IN ואחריה דרך הכבל של הצ'ינג'ר, כל שאר השיטות לא איכותיות משהו (אם תקנה משדר איכותי, זו יכולה להיות התפשרות).

לגבי השירשור הקודם כאן - http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=86845.0

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להביא סימוכין (איזה אתר שחקר את זה או משהו) שמראים כי החיבור דרך קסטה מוריד מהאיכות ? כמו כן יש קסתות ב 20 שקל וב 120 שקל, מה ההבדלים בהם ? (יש משהו באיכות?)

איפה יש מידע על משדרי FM בארץ ?

לצערי ב RIO CARBON יש רק חיבור אוזניות, אין LINEOUT...

לגבי הציינגר, אני כבר יבדוק את החיבור שלו

פורסם

אין הבדל גדול בין יציאה של אוזניות לליין אאוט, ההבדל הוא שבליין אאוט הגברה והנמכה של הוליום במכשיר עצמו לא משפיעה על האות שיוצא. ככה אני מבין את זה בכל אופן.

פורסם

התעסקתי קצת עם משדר  FM מאיפוד מיני למערכת אצלי בבית/רכב, לא שמעו מי יודע מה, לפעמים יש רעשים וגם הטווח ממש גרוע.

גם הפתרון של קסטה הוא לא ממש איכותי (וגם לא נוח כל כך) ולכן הייתי ממליץ לך להשקיע קצת זמן אבל לחבר את זה כמו שצריך (אם זה אפשרי) לחיבור של הצ'נג'ר.

אני אגב השתמשתי בזה: (נראה לי די איכותי יחסית לשאר המכשירים, אבל עדיין לא מספיק טוב...)

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=&Section_Id=2062&pcount=&Product_Id=140984

בהצלחה...

פורסם

יש לך מגבר באוטו?

אם כן תחבר אותו ישר למגבר...

כל המתאמים עם הקסטות וה FM אלו שיטות ממש לא איכותיות... חבל על ההשקעה שלך אחי בנגן MP3

יניב

פורסם
  • מחבר

כן, האמת שלא נראה לי יותר מדי כל העסק של משדרים יותר מדי...

אני עדיין מחפש אם למישהו יש מאמרים בנושא (איכות צליל רגילה מול חיבור דרך הקאסטה), מה גם שוב, אין לי LINEOUT בנגן רק אוזניות.

אם יש לי מגבר באוטו זה שאלה ממש טובה שאין לי מושג... אבל לדעתי אין, הרדיו כבר מוציא את האות המוגבר.. נראה לי שאני ינסה להתחבר לציינגר, למישהו יש מידע לגבי החיבורים האפשריים ומה לעשות, או שאני צריך ללכת לחשמלאי רכב שמתמחה בדברים האלה?

פורסם

לא קראתי את ההודעות.. אבל הנה פיתרון פשוט ויעיל.

אם יש לך טייפ, פשוט תיקח קסטה כזו מיוחדת שמתחברת כמו אוזניות לנגן ואז אתה פשוט שומע ברכב.

אני משתמש בזה וזה מצויין!

פורסם

מצויין זה בטוח לא.

אולי זה עובד, רק על זה אני יסכים איתך...

יניב

פורסם
  • מחבר

פעם הבאה כדאי שתקרא לפני...

תפסיקו להגיד זה יותר איכותי זה פחות, אני רוצה לינקים לאתרים שבדקו..

פורסם

אין מה לחפש לינקים, סתם בזבוז של זמן. פשוט תשמע את זה בעצמך, לא סתם כולם אומרים לך... לי יצא לשמוע לפחות 5 קסטות כאלו שונות ואף אחת לא הייתה ממש טובה.

אם אתה עדיין מחפש לינקים בכוח, יש את גוגל... בהצלחה.

פורסם

ICE, תשמע

מנסיון שלי האיכות של הקלטת הוא לא הכי טוב ואין מה לעשות.

הקלטת(המיוחדת) הומצאה בזמנו כתוספת לדיסקמנים הראשונים ועדיין מופצת כתוספת לכל מכשיר נגינה קיים,

האיכות שלה היא איכות של קלטת, כמו כל קלטת , עם עיוותים של קלטת (כמובן תלוי בטייפ הרכב) גם שליטה על הווליום לא כל כך נוחה.

אבל מצד שני, הקלטת היא הפתרון הכי שימושי, והכי פרקטי, כי אתה לא תחבר את הנגן למגבר או לצ'נגר

ותשב לידו בתא המטען ותעביר שירים, לכן אין מה לעשות, אלא אם למכשיר ברכב (לרדיו טייפ\דיסק\שולט צ'נגר) יש כניסת AUX מלפנים (בפנל) אין מה לעשות

וקלטת היא הדרך היחידה.  :-\

הכי מצחיק זה, שלגבי "האם זה יעבוד", גם לא בטוח.

כי קיימים רדיו טייפים, של סוני בעיקר, שברגע שהם לא מזהים סרט(סליל של קלטת) הם פולטים אותה חזרה החוצה,

זהו מנגנון מיוחד למנוע בעיות במקרה שנקרע הסרט. (רק ברדיו טייפ עם הכנסה\הוצאה חשמלי (לא מכאני) של הקלטת).

בהצלחה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים