עבור לתוכן

שאלה בקשר למעבדי AMD64 Bit ההבדל בין 3500 ל3400 מאוד חשוב

Featured Replies

פורסם

2.2GHz L2-1MB FSB-1600MHz Socket 754 (Retail) זה המפרט של AMD Athlon 64 3400 CPU Box

עכשיו יש את זה: AMD Athlon 64 3500 CPU Box שהוא כנראה 2.2GHz/512KB 939-pin עכשיו מה הL2-1MB אומר?? כי נראה לי ל3500 יש רק 512kb אני רוצה לקנות את ה3500 כי לעתיד הוא יהיה מצויין כי זה סוקט 939 זה דיי דחוף אז תודה לכל מי שיוכל לעזור.. והאם הL2-1M משפיע יותר מה הFSB 2000MHz מול ה 1600MHz של 3400

8)

פורסם

חבל תחכה קצת....

בקרוב גם לארץ מגיעים ה 939 הזולים..

וגם לוחות ה nforce 4 יצאו ...

לפי השיעור שלי איזור אמצע נובמבר

יצאו ה nforce4 או שכבר אפילו יגיעו לפה

ובקראת סוף אוקטובר נראה את ה 939 הזולים

פורסם

תראה אם היה מדובר בשתי מעבדים בסוקט 939 , הייתי ממליץ לך ללכת על זה עם Cache היותר גבוהה בגלל שמגה ארץ תמיד אפשר להוסיף ב OC . ו Cacheבחיים לא . למרות שזה לא ממש עקרוני .

אבל בגלל שהעתיד כרגע זה סוקט 939 והוא קצת יותר טוב מהקודם (754) אז אני ימליץ לך לקחת את ה 3500+ .למרות ש Cache שלו יותר נמוך .

בכל זאת Cache זה לא ממש עקרוני אם אתה מקבל במקומו סוקט 939 ועוד 200 MHZ אז זה יותר משתלם .

בקיצור קנה את ה3500+ או שתעשה מש Bessmertniy אמר תחכה ל NF4 ולמעבדי סוקט 939 היותר זולים .

נראה לי שהבהרתי את העניין .

בכל זאת אם אתה רוצה לדעת במפורט מה זה Cache תסתכל פה - http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=77888.0

פורסם

אם מישהו יוכל בבקשה, אחת ולתמיד, להסביר לי למה סוקט 939 מתאים לעתיד בעוד ש754 עבר לפח הזבל של ההיסטוריה כמו

תסרוקות אפרו, אני אשמח.

אני פשוט לא מבין מה הסיפור. אני בחיים לא החלפתי מעבד ולא החלפתי לוח, כמה מכם החליפו? ועוד כרגע, שאין אפילו לוחות 939 עם PCI-E?

זה כלכך מיותר. קנו 754, תחסכו את הכסף שלכם.

פורסם

ה 939 יהיה משהו כמו ה XP הוא הולך להיות פה הרבה זמן ...כאילו ל 754 לא ישאר פה עוד הרבה זמן כאילו בגלל שAMD יכניסו את כל המאמצים וכל החידושים שלהם לתוך ה 939. וAMD בעצמם אומרים את זה , זה לא אנחנו אומרים סתם זורקים דברים לאוויר משום מקום.

זה כאילו הסוקט החדש של AMD...

כל מעבד חדש שהם יוציאו הם יוציאו אותו בשבילו...

ונכון שאין עדין pci-e ל 939 (לעכשיו*)

אבל בקרוב מאוד כשיצא ה nforce 4

הלוחות האלו יכללו את ה Pci-e וזה הכל עניין של כ חודש גג חודש וחצי

כי בחול ה 939 הזולים כבר נמכרים

אז כ עוד שבועיים שלוש יגיעו גם לארץ

ועוד כ חודש וחצי יגיעו לוחות ה nforce 4

והמתחרה שלו של via ה kt890 .

פורסם
  • מחבר

תודה.... אבל האם יגיעו מעבדים זולים עם 1MB Cache של סוקט 939? נגיד 3400 עם זה.. והאם כדאי לחכות לnforce 4? או ש3 טוב מספיק ובמה זה ישפר..

ובכל זאת מה עדיף?

פורסם

בקשר לסוקט 939 עם 1MB Cache אני לא יודע אם יהיה יכול להיות שכן .

בקשר ל NF4 שווה לחכות לו בגלל שיהיה לו תמיכה ב PCI-E וגם שיהיה אפשר לחבר שתי כרטיסי מסך בטכנולוגיה של NVIDIA SLI .

אבל אני מאמין שלזה בטח אתה לא מחכה .

בקיצור רוב ההבדלים בין ה NF3 ל-4 זה התמיכה ב PCI-E , אם הייתי קונה לא היה לי ראש לחכות זה לא ממש שווה .

וגם לא יודעים ממש מתי זה מגיע כולם אומרים בקרוב , והבקרוב הזה נראה לי דיי רחוק אחי .

פורסם

חוץ מזה תביא בחשבון שגם 939 לא יחזיק הרבה - ברגע שיעברו ל-DDR2, אז AMD יצטרכו סוקט חדש כי יש להם בקר זכרון על המעבד, והוא פשוט לא יתאים.

אם כבר לקנות משהו היום, אז עדיף לקנות משהו זול יחסית שיחזיק עד שהפלטפורמות החדשות ייתיצבו.

לכן אני מציע סמפרון 3100+ בסוקט 754, אם כבר. הפלטפורמה מספיק יציבה ואמינה, והסמפרון הזה כבר הוכח כאוברקלוקר לא רע בכלל.

פורסם

אז כל פעם תקנה סוקט (יחסית) ישן בגלל ש(אולי) עוד מעט (וזה לא ממש עוד מעט זה כנראה הרבה זמן) ייצא משהו חדש  :-\  שטויות .

אף אחד לא יודע באמת מתי ייצא DDR2 ל AMD וגם ה DDR2 הזה לא ממש אטרקציה , לכן נראה לי שהם ידלגו עליו .

וכמו שאמרתי מקודם אתה לא יכול תמיד לקחת משהו מדור קודם או לחכות למשהו , הרי אף פעם לא יפסיקו לצאת דברים חדשים ויותר טובים ומתקדמים .

ומה תעשה שייצא ה DDR2 שיהיה יותר טוב ועם סוקט חדש , תגיד לא לקנות מה פתאום אני יקנה את ה 939 בגלל שעוד מעט הולך לצאת DDR3 , בולשייט .

פורסם

754 נחשב לסוקט בלי עתיד פשוט בגלל שזה מה שAMD אמרה. אם אתה רוצה, כבר היום יש מעבדים לסוקט 939 עם מגה קאש - יש את הFXים ויש את ה3600+ שהוא 3500+ עם עוד חצי מגה קאש, אם אני זוכר נכון, הוא לא ממש משתלם.

פורסם

אחי מאיפה ידוע לך שיהיה 3600+ ?? לפי מה שידוע לי AMD אף פעם לא הכריזו על אחד כזה .

פורסם

אחי למה אמרת שהוא לא משתלם ??

הוא דווקא מאוד מאוד משתלם (טוב אני לא יודע את המחיר שלו בארץ) אבל בכל זאת יש לו 1 מגה קאש שזה משמעותי בעיניי .

פורסם

אה, הגעתי למסקנה הזאת ככה:

1. המחירים של המעבדים קבועים בצורה אקספונונציאלית - כלומר אתה משלם יותר על כל תוספת נוספת בביצועים. על תוספת של 5% למעבד איטי תשלם מעט אבל על תוספת של 5 אחוז למעבד מהיר תשלם הרבה מאוד. ה3500+ הוא כבר מעבד יקר מאוד אז כל מעבד יותר יקר ממנו משתלם פחות (יחס ביצועים / מחיר).

2. AMD נותנת יותר מדי קרדיט לתוספת לקאש. זה היה ככה בזמן ה Barton וה Thoroughbred (בארטון 2600+ פחות טוב מTB 2600+ ואפילו בארטון 2500+ עולה יותר מTB 2400+ למרות שהוא בד"כ עם ביצועים דומים או פחותים) וזה גם ככה עם הNewcastle והCH (הNC יותר משתלם באותה מהירות שעון מהCH).

3. ה3600+ הוא בדיוק FX51 עם מכפיל סגור למעלה ומותאם לסוקט 939, לכן ההבדל בין הFX53 לבין ה3800+ אמור להיות מאוד דומה, אם לא זהה, להבדל בין ה3600+ ל3500+. וההבדל בין הFX53 ל3800+ הוא אפסי (חוץ מבדום 3).

וכן, אני גם לא יודע את המחיר שלו, לא בארץ ולא בחו"ל.

פורסם

לי זה לא כלכך משנה אחי , כי אני קונה את ה FX53 (יכול להיות שתגיד שזה סתם ביזבוז , אבל אין מה לעשות .)

בכל מקרה בקשר לזה ש AMD נותנים קרדיט לתוספת הקאש אתה צודק בהחלט , זה פשוט הגזמה >:(

במיוחד בהבדל בין ה 3800+ לבין ה FX53 שכמעט ואין הבדל חוץ מהקאש ומהמכפלה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים