עבור לתוכן

לקנות חומרה בניו יורק? האם שווה ? יוצא יותר זול ? אם כן אז איפה למה כמה

Featured Replies

פורסם

אמא של חבר שלי נוסעת לניו יורק

השאלה אם כדי לבקש ממנה להביא חומרה

לא מארזים ודברים גדולים

פשוט חבר שלי הזה רוצה מחשב חדש

אם תוכלו לעזור תבורכווווו

הוא צריך לוח אם   מעבד כרטיס מסך וזכרונות סך הכל

את כל השאר כבר יקנה בארץ

האם שווה?

אם אפשר תגובות לפה וגם לאיי סיי קיו 158111114

או מייל vaknin7@012.net.il

בתודה ואק ואק

פורסם

בעקרון המחירים צריכים להיות יותר זולים, אני לא חושב שבהפרשים יותר מדיי גדולים אבל זה כבר תלוי איפה אתה קונה.

כדאי לך לברר אם אתה צריך לשלם מס כלשהו או מכס כמביאים את זה לארץ כי זה יכול לעשות את ההבדל אם באמת צריך לשלם.

פורסם

אין מיסים על חלקי מחשב למעט ה 17% אז שתנסה להבריח את זה

פורסם

לדעתי לא שווה את הטירחה:

1. עבור הפריטים הנפוצים, המחירים בחנויות גבוהים יותר מהמחירים ב- mail-order ומתקרבים למחירים באינטרנט בארץ

2. תהיה בלי אחריות ועבור מוצר כמו לוח אם (שיכול להדפק בעדכון BIOS) או דיסק קשיח (שסתם נדפק, בעיקר עם מטלטלים אותו בטיסות) זה לא שווה את זה.

אני קונה בחו"ל רק פריטים מיוחדים שקשה להשיג בארץ (שלט רחוק של SnapStream למשל), ושהמשלוח היה הופך אותם ללא כדאי (מה שאומר בעיקר פריטים זולים).

אני נסעתי כמה פעמים מטעם העבודה לעמק הסיליקון (סן חוזה) ועברתי בדרך בניו-יורק:

תבדוק מה שאתה רוצה לקנות, תחפש באינטרנט קודם איפה לקנות בניו-יורק (תשאל אותה איפה היא תהיה) ותן לה רשימה מדויקת של מה, איפה ובכמה.

לשרותך יש את www.pricegrabber.com ואת www.pricewatch.com (יש גם www.rusure.com אבל אף פעם לא ניסיתי אותם).

תסתכל איפה הכי זול אבל עדיין יש חנות שניתן לקנות (חלק מהחנויות הן להזמנה בדואר בלבד). חפש מקום שיש לו שעות פתיחה וכתובת מסודרת.

עוד דבר חשוב:

בניו-יורק ובקליפורניה (עמק הסיליקון) יש sales tax שזה כמו מע"מ והוא עומד על 8.25% , ובניגוד לארץ, הוא לא נכלל במחירים שאתה רואה. תוסיף את זה מראש בחיזוב, כי זה נוסף רק כשאתה ניגש לקופה לשלם.

פורסם

מעל מחיר מסויים אתה מקבל מיסים חזרה בבנק בשדה תעופה. אבל מצד שני בניו יורק יש מה שנקרע 5th Avenue tax שזה אומר שהסכום שעולה להחזיק שם חנות כל כך גבוה שזה מתבטא מאוד במחירים. חוץ מזה, הניו יורקרים עשירים מאוד יחסית לשאר האמריקאים ועוד יותר יחסית אלינו, והמחירים מותאמים להם, What the market can bear. הכי הכי טוב בשבילך להזמין באינטרנט ושמישהו יאסוף את זה בניו יורק.

פורסם

מעל מחיר מסויים אתה מקבל מיסים חזרה בבנק בשדה תעופה. אבל מצד שני בניו יורק יש מה שנקרע 5th Avenue tax שזה אומר שהסכום שעולה להחזיק שם חנות כל כך גבוה שזה מתבטא מאוד במחירים. חוץ מזה, הניו יורקרים עשירים מאוד יחסית לשאר האמריקאים ועוד יותר יחסית אלינו, והמחירים מותאמים להם, What the market can bear. הכי הכי טוב בשבילך להזמין באינטרנט ושמישהו יאסוף את זה בניו יורק.

דבר ראשון, לא ניתן לקבל החזר על Sales Tax. אני יודע מה זה TAX FREE אבל זה באירופה ולא בארה"ב.

דבר שני, כמה חודשים אחרי 11-SEP, היו בניו יורק כמה ימים שבהם לא היה SALES TAX כדי לעודד את המסחר לאחר האסון. לצערי הייתי שם שבוע לפני כן...

דבר אחרון, לא כל החנויות נמצאות במנהטן. אם תכנס ל- pricegrabber ותחפש מצלמות דיגיטליות למשל, תמצא המון חנויות זולות, אבל הן בברוקלין או בדרום מנהטן (canal st ו- essex st). חלקן מופעלות ע"י חרדים וכמה אפילו דוברי עברית.

פורסם

בעקרון המחירים צריכים להיות יותר זולים, אני לא חושב שבהפרשים יותר מדיי גדולים אבל זה כבר תלוי איפה אתה קונה.

כדאי לך לברר אם אתה צריך לשלם מס כלשהו או מכס כמביאים את זה לארץ כי זה יכול לעשות את ההבדל אם באמת צריך לשלם.

טוב אז צר לי לבשר לך שאתה חושב לא נכון, כי גם בחנות הכי יקרה בארה''ב ההפרש בינה לבין הארץ יכול להיות יותר מ- 100 דולר תלוי בחומרה.

לא הייתי קונה בחו''ל ביגלל החוסר תמיכה הנכון \ RMA ואפילו תמיכת יבואן \ חנות \ יצרן שאני אקבל בארץ.

כן הייתי קונה בחו''ל אם ההפרשים בחומרה מסוימת גדולים מאוד (ex. FX53-939), או חומרה שאי-אפשר להשיג בארץ (ex. PC PowerAndCooling 510W).

פורסם

טוב אז צר לי לבשר לך שאתה חושב לא נכון, כי גם בחנות הכי יקרה בארה''ב ההפרש בינה לבין הארץ יכול להיות יותר מ- 100 דולר תלוי בחומרה.

לא הייתי קונה בחו''ל ביגלל החוסר תמיכה הנכון \ RMA ואפילו תמיכת יבואן \ חנות \ יצרן שאני אקבל בארץ.

כן הייתי קונה בחו''ל אם ההפרשים בחומרה מסוימת גדולים מאוד (ex. FX53-939), או חומרה שאי-אפשר להשיג בארץ (ex. PC PowerAndCooling 510W).

אני לא חושב שרק הפרש המחירים הוא הקובע כאן!

נכון, אין אחריות אבל אם אני רק מביא סטיק של DDR או משהו שאני יודע מנסיון נשמר אצלי שנתיים בלי להיפגע + אני מוכר אותו אחר כך

או למשל להביא מעבד. מה הסיכוי שיקרה לו משהו + יש לך אחריות בינלאומית על הרבה מוצרים. (בעיקר של מיקרוסופט או אינטל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים