עבור לתוכן

Let Win2k/XP use your L2 cache properly

Featured Replies

פורסם

For users of Windows 2000 or XP you actually have to tell the OS what size L2 cache your processor has otherwise it won't be used properly! Luckily it's fairly easy to fix.

Click on the Start button then go to run. From there type REGEDIT and press the "Ok" button. After it opens the Registry Editor follow this path. hkey_local_machine, System, CurrentControlSet,Control, Session Manager, Memory Management

Once you're in the Memory Management folder look for the DWORD value

secondleveldatacache.

Right click on that and go to modify. Very important you have to change the Base from Hexidecimal to Decimal before modifying the values. After that's done just punch in your L2 cache size so if you're using an AthlonXP since the CPU has 256KB L2 Cache you enter 256. For Duron's enter 64 and for P4 Northwood's enter 512.

After that's done you should notice your programs now have quite a bit more zip and the system is less sluggish because Windows now knows how to use your L2 cache properly.

אני עשיתי את זה על המחשב שלי ואני מרגיש ממש שינוי לטובה בעבודת המחשב.

פורסם

זה צריך להיראות ככה:

hkey_local_machine, System, CurrentControlSet,control, Session Manager, Memory Management

באיזה יישומים אתה מרגיש שיפור? צריך להפעיל מחדש את המחשב?

אני מתלבט אם לעשות את זה בכלל

ודרך אגב, 256 בדסימלי זה 100 בהקסדסימלי

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התיקון... במקור גם שם מתקנים אותו...

דבר שני אני מרגיש שיפור בכל דבר.. כל תוכנה שאני פותח בכלל כל העבודה עם Windows. לא הרצתי באנצים אבל יש הרגשה שהכל עובד טוב.

ובמשחק Pro Soccer 3. היה לי בו האטה רצינית. שהיו הרבה שחקנים ברחבה. אבל הכרטיס שלי הוא לא תותח אבל הוא במשחק הזה הוא עשה את העבודה מעולה RADEON 8500LE. ניסתי דריברים ניסתי הכל. כלום לא עזר. אחרי השינוי האיטיות של המשחק נעלמה...

לא יודע אם חובה לעשות ריסט אחרי השינוי.

וכן זה יוצא 100.

256 בדסימלי זה 100 בהקסדסימלי! זאת נקודה חשובה מאוד.

Very important you have to change the Base from Hexidecimal to Decimal before modifying the values

איך שכחתי!!! המקור.

פורסם

האמת שתמיד השתמשתי ב-Tweak XP כדי לעשות את ה-tweak הזה ולא הכרתי את הערך ברג'יסטרי... תודה!

פורסם

אחי, יש מצב שאתה בודק תוצאות לפני ואחרי עם תוכנת BENCHMARK? או עם משחק...

יניב

פורסם

אני עשיתי את זה על המחשב שלי ואני מרגיש ממש שינוי לטובה בעבודת המחשב.

יש מצב שאתה מעלה באנצ'ים? כי הרגשת השיפור יכולה להיות פסיכולוגית לגמרי

כבר קראתי על מישהו שהרגיש שינוי עצום אחרי שהוא עשה OC למחשב, אבל אז גילה שהוא שכח להפעיל אותו :P

פורסם

יש מצב שאתה מעלה באנצ'ים? כי הרגשת השיפור יכולה להיות פסיכולוגית לגמרי

כבר קראתי על מישהו שהרגיש שינוי עצום אחרי שהוא עשה OC למחשב, אבל אז גילה שהוא שכח להפעיל אותו :P

זה היה פה באתר הקטע עם זה ששכח להפעיל אותו......בכל מקרה אל תהרוס לו את הכיףףףף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים