עבור לתוכן

256mb vs 128mb בהתחשב בכך שסידרות x800 ו-6800 הן האחרונות בתקן agp

Featured Replies

פורסם

נכון להיום רק doom דורש 256mb בהגדרות המקסימליות אולם ניסיון העבר מוכיח שבמקרה של id software ,תוך  זמן קצר יחסית מפיתוח המנוע הגרפי יוצאים משחקים שמתבססים עליו ולעיתים הם אף כבדים הרבה יותר מהמשחק המקורי מבחינת רמת  הפירוט הגרפי ודרישות החומרה ,כמו שקרה עם quake   ומשחקים שבאו אחריו והיתבססו על המנוע שלו כמו return to castle wolfstein ו- call of duty .

תוספת הביצועים בין 6800 לבין 6800gt לא גדולה יחסית לעומת ההפרש במחיר -- 690  ( ב- ksp  אם אתם מכירים מקום יותר זול אנא תציינו זאת כאן)

אבל אם לוקחים בחשבון שסידרות 6800 ,x800 הן  כרטיסי  ה-  highend האחרונים שיוצאים במימשק agp ,

וש-690 זה  לא סכום שהולך ברגל אבל מצד שני הוא הרבה פחות מאשר העלות המשולבת של לוח אם חדש תומך pci-e ומעבד חדש שיתאים לתושבת של לוח האם החדש (עד כמה שידוע לי  אין , וגם לא מתוכנן לוח שיש בו תמיכה גם ב agp וגם ב athlon xp כך  שהשידרוג המשמעותי היחידי שניתן לעשות במערכת ממוצעת כמו שלי היא כרטיס מסך  , משום שממילא ה - barton 2500  אצלי מורץ בהצלחה במהירות שקרובה  ל- xp3200

זה נכון שהיחס של עלות מול תמורה הוא לא אידיאלי אבל מצד שני זה לא הבדל זניח כלל וכלל כמו שהיה בדור הכרטיסים הקודם

(9800pro 128mb vs 9800pro 256mb vs 9800xt 256mb ) וכרטיסי הדור החדש בהחלט מסוגלים לנצל את תוספת הזיכרון בצורה יעילה ולפגין שיפור משמעותי בביצועים ,כך שאני מתלבט בין x800xt לבין 6800gt בהיתחשב בכך ש 6600gt במימשק agp לא נראה באופק הקרוב

אם אתם חושבים שטעיתי במשהו תרגישו חופשי ליקטול אותי מפני שאז יתכן שזה ישנה את דעתי ויחסוך לי כסף

פורסם

איזה מסך יש לך, ובאיזה רזולוציה אתה אוהב לשחק בדרך כלל?אם מספק אותך לשחק ברזולוציה של 1024 על 768, אני מניח שגם R9800PRO ב-1,200 ש"ח יספיק לך. אם אתה מגדיר את עצמך בתור "גיימר כבד", יש לך מסך איכותי, ואתה אוהב לשחק על רזולוציות גבוהות מאד, אני מניח שהבחירה הטובה ביותר יהיה דווקא ה GT החזק בהרבה מה 6800 הרגיל, וללא ספק שווה את ה 500/600 ש"ח הפרש במחיר.

אם אני לא טועה, על הכרטיס GT שב KSP יש רק שנה אחריות ולכן בכ"מ לא שווה ללכת עליו. חוץ מזה ניתן למצוא מקומות שמוכרים GT במחיר יותר זול מב KSP, למשל בנועה מחשבים יש כרטיס GT של POINT OF VIEW ב 2,400 ש"ח, ונראה לי שיש חנות שמוכרת את ה GT של ALBATRON ב 2,300.

פורסם

DOOM3 דורש 480mb לULTRA מלא...

להגדרות גבוהות הוא באמת דורש יותר מ128mb, וגם FarCry, ומשחקים נוספים בעקר בזמן שימוש ברזולוציות גבוהות ופילטרים. X800XT יותר חזק מהGT ואני לא חושב שמישהו כאן יגיד אחרת. בין PRO לGT זה הימור, מצד אחד הGT חזק במקצת בשל 4 ROPים וצ"ע נוספים, אבל מצד שני לPRO יש תמיכה טובה יותר בשיידרים, והוא עומד טוב יותר בעומסים גאומטריים כבדים.

בכל מקרה לכרטיסים של ATi הולך להיות יתרון בעתיד, ואני לא מדבר על זה שנובע מתמיכה טובה יותר בשיידרים ודברים דומים, אלא מהעובדה שהR500 שהוא לא שונה בהרבה מהR42X הולך להניע את קונסולת הXbox2 וגם את הGC2. וכאשר משחקים שירוצו תחת OpenGL2.0 בתור API עקרי יצאו גם שמה ה10800 ירגיש בבית.

פורסם

חיפוש...

יש הרבה THREADS בקשר להשוואות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים