עבור לתוכן

שאלה בקשר למשחקים מבוססי DOOM3 וביצועיהם על כרטיסי ATI

Featured Replies

פורסם

כידוע לכולם DOOM 3 פועל טוב יותר על כרטיסי אנווידיה עכשיו השאלה היא האם זה רק בגלל שהוא מבוסס על OPENGL או גם כי הוכנסו בו אופתימיזציות שלא יופיעו במישחקים שמובוססים על המנוע של דום וכך כרטיסי ATI יהיה שווים יותר במשחקים אלו ?

תווווודה ;)

פורסם

בעיקרון,כרטיסי אנבידיאה מציגים ביצועים יותר טובים בדום3 מאשר כרטיסי ATI בשל הסיבות הנ"ל

אולם,סדרת 6800 של NVIDIA לא נופלת על סדרת הX800 של ATI.

ואם אתה שואל אותי,אני אישית מעדיף את אחד מכרטיסי סדרת 6800 [מאוד משתלם לקחת GF6800GT 256MB]

פרט לכך,ישנם יישומים ומשחקים רבים,בהם כרטיסי סדרת 6800 מציגים ביצועים טובים מכרטיסי הדור האחרון של ATI,פרט ל2 ספינות הדגל של 2 החבורת:

הX800XT מתעלה על ה6800U.

פורסם

נבידיה הכניסה אופט' לדרייברים שלה גם לDooM3 אבל לא בגלל זה הוא רץ טוב יותר על הכרטיסים שלה, המשחק הזה רץ טוב יותר רק בגלל פיטשר אחד חסר תועלת כבר שזה הUltraShadow. בלי זה DooM3 רץ טוב יותר על הכרטיסים של ATi, ואופט' חדשות שיוכנסו לAI של הCatalyst CP בדרייברים הבאים אמורים לסדר את זה, ע"י שני דבריים, הראשון סימלוץ US דרך הVS, ודבר שני התעסקות קלה עם FF Specular וTexture lookup. והכרטיסים של ATi בעבר באמת לא תמכו טוב בצורה טובה בOpengl, אבל היום זה כבר השתנה, וATi כיום היחידה שתומכת בOpenGL2.0(הצוות של ATi בARB היה ממונה על הפיתוח שלו) שמשחקים מבוססים עליו כבר מתחילים לצוץ הראשון אמור להיות הפיראטים של המאה ה21(GTA SA פוגש את FarCry), שנראה מדהים דרך אגב. וגם המנוע של DooM3 תומך בו. ATi כיום זה הדבר הממולץ, דברים כמו 3Dc וTruForm יכנסו למשחקים מאוד בקרוב בצורה רצינית, הפאטץ' הבא של FarCry הולך לתמוך ב3Dc. ואחרי שהXbox2 יצא אז בכלל, חגיגה לכרטיסי Ati כל משחק יעבור מליון ואחת אופט' לחומרה של ATi כיוון שכרטיס גראפי מאוד דומה לR42X הולך להריץ את Xbox2.

פורסם

הליבה שתהיה בXBox 2 תקרא R500.

ATi שיפרה בצורה ניכרת את התמיכה שלה בOpenGL ועכשיו הם מתקרבים לnVIDIA בצורה דיי רצינית.

פורסם

ל ATI יש גם עדכונים פעם באיזה שבוע

הם ממש דואגים לקליינטים שלהם, מספקים את הטוב ביותר 8)

אבל זאת תמיד תהיה מלחמה בין NVIDIA ל ATI

ואינטל נגד AMD

אחח איפה 3dfx שצריך אותה ;D

איזה מעצבן זה, קניתי את המחשב הישן שלי ב1999 ושנה אחרי זה החברה פשטה את הרגל (או שזה היה ב 2001)

פורסם

הליבה שתהיה בXBox 2 תקרא R500.

ATi שיפרה בצורה ניכרת את התמיכה שלה בOpenGL ועכשיו הם מתקרבים לnVIDIA בצורה דיי רצינית.

אני יודע, והם לא מתקרבים הם עברו אותה לnVidia יש אולי תמיכה נרחבת יותר בשלוחות ישנות, אבל Who cares.... צריך להסתכל על העתיד והעתיד זה OpenGL2.0 וביינתיים nVidia נאבקים בשביל לספק תמיכה בOGL1.5... הOpenGL2.0 מביא לOpenGL אחידות בתמיכה, והוא תומך בשפת שיידרים בתר סטאנדרט ולא בתור הרחבה. ומשמה זה רק מתפתח, הצוות של ATi בARB ממונה על המשך פיתוחו ביינתיים, וזה הולך להיות מעניין.

פורסם

נבידיה הכניסה אופט' לדרייברים שלה גם לDooM3 אבל לא בגלל זה הוא רץ טוב יותר על הכרטיסים שלה, המשחק הזה רץ טוב יותר רק בגלל פיטשר אחד חסר תועלת כבר שזה הUltraShadow. בלי זה DooM3 רץ טוב יותר על הכרטיסים של ATi, ואופט' חדשות שיוכנסו לAI של הCatalyst CP בדרייברים הבאים אמורים לסדר את זה, ע"י שני דבריים, הראשון סימלוץ US דרך הVS, ודבר שני התעסקות קלה עם FF Specular וTexture lookup. והכרטיסים של ATi בעבר באמת לא תמכו טוב בצורה טובה בOpengl, אבל היום זה כבר השתנה, וATi כיום היחידה שתומכת בOpenGL2.0(הצוות של ATi בARB היה ממונה על הפיתוח שלו) שמשחקים מבוססים עליו כבר מתחילים לצוץ הראשון אמור להיות הפיראטים של המאה ה21(GTA SA פוגש את FarCry), שנראה מדהים דרך אגב. וגם המנוע של DooM3 תומך בו. ATi כיום זה הדבר הממולץ, דברים כמו 3Dc וTruForm יכנסו למשחקים מאוד בקרוב בצורה רצינית, הפאטץ' הבא של FarCry הולך לתמוך ב3Dc. ואחרי שהXbox2 יצא אז בכלל, חגיגה לכרטיסי Ati כל משחק יעבור מליון ואחת אופט' לחומרה של ATi כיוון שכרטיס גראפי מאוד דומה לR42X הולך להריץ את Xbox2.

מה הקשר לפיצ'ר הזה?

זה פיצ'ר שמספק תמיכה במשחקים ישנים... פחות או יותר...

ברירת המחדל של הדרייבר אפילו זה כשהוא מכובה...

פורסם

תראו חברה בואו נשאר עם הטופיק..אני גם מעדיף את ATI אבל אני גם יודע שעוד חצי שעה כל האנשים שאוהבים את NVIDIA יביאו פה משפטים מוזרים ויהללו את שמה של NV

ואז כולנו יודעים כבר מה יקרה

פורסם

אבל באמת NV עדיפה בדור הזה...

ATI הייתה עדיפה בדור הקודם...

פורסם

מה הקשר לפיצ'ר הזה?

זה פיצ'ר שמספק תמיכה במשחקים ישנים... פחות או יותר...

ברירת המחדל של הדרייבר אפילו זה כשהוא מכובה...

משחקים ישנים? אתה יודע מה Truform עושה בכלל?

ונבידיה לא עדיפה בגרוש, כרגע היא משתווה וגם זה בקושי. הSM3.0 לא מהווה שום יתרון על 2.0 ובטח ובטח שלא על 2.0b. לGF6 אין תמיכה בOpenGL2.0 שזה כן יוביל לחוסר תמיכה טובה בעתיד, ובנוסף לXbox2 שיצא בעוד כשנה, ומשחקים שמתחילים להשתמש ב3Dc על פני DXT, דבר שמאפשר תמונה הרבה יותר יפה כיוון שאפשר לדחוס מפות נורמאל וטקסטורות עם פחות הפסד נתונים, וביחד עם זה, זה עוד משפר את הביצועים, כיוון שחלק ניכר ממנו הוא FF ולא דורש חישוב בfragment shader. אני ממש ממש לא רואה שום יתרון, ותוסיף לזה את העמידות של ה10800 בעומסים גאומטריים, עבודה ברזולוציות גבוהות, ועם פילטרים, ותמיכה חלקה בשיידרים במיוחד VS2.0 ה10800 יתחיל להראות יתרון רציני אחרי החצי שנה הקרובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים