עבור לתוכן

שידרוג כרטיס מסך- ההבדל בין 1280x1024 ללא פילטרים לבין 1600x1200עם פילטרים

Featured Replies

פורסם

תגידו לי בכנות האם ראיתם תוך כדי מישחק ( ולא תוך כדי לחיצה על כפתור ה- pause והתבוננות במסך עם זכוכית מגדלת -- בכול זאת מדובר במשחק ולא תמונה במוזיאון ) הבדל משמעותי בין 1280 על 1024 ללא פילטרים לבין 1600 על 1200 עם פילטרים (הערה:הכוונה אך ורק לפילטרים של full-screen antialiasing and anisotropic filtering)

אני אישית לא רואה הבדל משמעותי , וכאן נישאלת השאלה אם יש טעם לקנות 6800gt בהיתחשב בכך שתקן agp יעלם בתוך פחות משנה ואז אתה עלול לימצוא את עצמך תקוע עם כרטיס טוב מאוד ,אבל שאי אפשר להעביר אותו לשום לוח מודרני וצריך ליזכור שמלבד שידרוג לפעמים יש צורך בהעברה ביגלל לוחות ומעבדים שהיתקלקלו . ניראה לי שכול כרטיס שמסוגל להריץ את farcry ברזולוציה של 1280 על 1024 ובקצב של 25 תמונות לשנייה הוא כרטיס טוב ומספק.xbitlabs.com/articles/video/display/geforce6600gt-oc_7.html

אחרי הכול 25 תמונות בשנייה זה אותו הקצב שהטלוויזיה משדרת וזה מספיק בשביל וידיאו לא מקוטע (הערה:אני לא מיתייחס למשחקים שלא משקפים יכולת אמיתית של כרטיס בגלל שבוצעה בהם אופטימיזציה לטובת יצרן כרטיסים כזה או אחר ביגלל כסף שהחליף ידיים כמו nvidia-doom3 או ati-half- life2

אני מתלבט בין לקחת 9800 עם ליבת 360 ולנסות לצרוב לו ביוס של 9800xt או לקחת 6800 רגיל או שבכלל לחכות שיצא 6600gt בגירסת agp שמבטיח בנסף למחיר הגיוני ואיכות תמונה טובה מאוד גם קצב תמונה סביר בהחלט וצריכת חשמל נמוכה יותר שתחסוך לי אולי עוד איזה 400 שקל על ספק מספיק חזק עבור

6800gt

מה אתם אומרים ?

פורסם

שמע, כל אחד וחדות הראייה שלו.

מה התקציב שלך ואיזה מחשב יש לך?

פורסם

קודם כל, תהיה בטוח שהAGP לא יעלם בפחות משנה, זה יקח לו "קצת" יותר זמן.

דבר שני, בחירת כרטיס המסך צריכה להיות תלויה במחשב העכשווי שלך והשאלה שאמורה להישאל היא: האם שווה לך להשקיע בכרטיס מסך יקר עם מחשב כמו שיש לך?

לפי דעתי לא שווה לקנות את ה9800 פרו מכיוון שעוד מעט אמור להגיע 6600GT וכנראה שהוא יתפוס את מקומו של 9800 פרו בטבלת המחירים.

פורסם

תראה איזו התלבטות לי היתה-

או שאני קונה 6800GT ב400$, שלדעתי זה כבר יותר מידי בשביל כרטיס מסך!, או שאני קונה 6800 רגיל של Gainward עם יכולות OC מדהימות.

עכשיו בהסתכלות על הצ'ארט של טום אני שם לב שהGT לוקח אותו בלא יותר מ20 פריימים בכל משחק עם כל הפילטרים אבל! ברזולוציה 1024x768

עכשיו אני משחק רק ברזולוציה הזאת אני רגיל כבר 10 שנים לדבר הזה אז למה לי להוסיף עוד כסף שיחס של ביצועים למחיר בכלל לא משתלם.

בקיצור מה שאני מנסה להגיד לך זה שתבחר את הכרטיס עפ"י הצרכים שלך, וכמובן ביחס למחיר שאתה מוכן להשקיע..

ממה שלי נראה ה6800 יתאים לך מאוד כי לדעתי עבר זמנו כבר של ה9800...

פורסם

אם אתה לא רואה את ההבדל אתה צריך ללכת לבדיקת עיניים. גם 1024*768 זה די מספיק אם מעלים את הפילטרים לרמות סבירות, לשחק בלי פילטרים (במיוחד AA) זה ממש לא נעים לעין ודווקא כשהתמונה זזה מרגישים בזה יותר.

25FPS במחשב זה לא בדיוק כמו 25FPS בטלויזיה. למסך הפלורוסנטי של הטלויזיה יש זמן השהייה די ארוך כי הוא מתוכנן לפעול בתדרים באלו. על מסך מחשב אתה מתחיל להרגיש לא טוב כבר ב 40FPS כי יש למסך אפקט ריצוד בתדרים האלו (הוא מספיק להפוך לחשוך בין הפריימים בעוד שמסך טלויזיה לא).

ו GF6600 זה לא הכרטיס ל 1600*1200 עם פילטרים, אבל מצד שני גם לא צריך רזולוציות כאלו. עם פילטרים 1024*768 או 1280*1024 זה מספיק.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להיות יותר תכליתי-נכון לעכשיו אני משתמש בכרטיס pci של 2mb ואני לא מוכן לחכות חצי שנה עד שnvidia יוציאו בטובם

6600 gt במימשק agp ,ואני מודה באשמה -הדעה האישית שלי מתבססת על תמונות מסך שראיתי באתרים שונים ולא יצא לי לראות באופן אישי ליראות את ההבדלים בין 1280x1024 לבין 1600x1200 עם פילטרים בגלל שהלך לי הכרטיס מסך הקודם gf4400

אם אתם מריצים farcry עם אחד מהכרטיסים שציינתי ותגידו לי שאכן יש הבדל משמעותי ניראה לעין אני בהחלט אלך על כרטיסי high end אבל אני לא רוצה ליזרוק כסף סתם , מפני שהעניין הוא שהמיפרט של המחשב שלי (מופיע בחתימה) הוא די ביניוני ( 2500 מורץ בהצלחה ל-3200 ) השאלה היא אם מפרט כזה יאפשר לנצל כרטיס יקר כמוgt6800 או שזה over kill ולא כדאי ליקפוץ מעל הפופיק ופשוט לקחת 9800 פרו עם ליבת 360 ולהפוך אותו ל9800 xt מה שיאפשר לי רזולוציה של 1280x1024 ב frame rate סביר של 35 ללא פילטרים

לסיכום

האם מבחינת איכות התמונה יש הבדל ( שגיימר ממוצע ירגיש) בין 1280x1024 ללא פילטרים לבין 1600x1200 עם פילטרים ?

ובכלל האם מבחינת איכות התמונה 1024x768 עם כול הפילטרים שווה ערך ל1600x1200 ללא פילטרים?

פורסם

לפי דעתי עדיף להעלות רזולוציה מאשר להעלות את רמת הAA.

אם אתה יכול לשחק ב1600*1200, אני ממליץ. זה יותר כיף מלשחק ב1028*1024 עם פילטרים

ומה הקשר עכשיו ל1600*1200 עם פילטרים ל1280*1024 בלי פילטרים?! בוודאי שיש הבדל באיכות התמונה!! האם שווה לך לשלם על זה עוד 500 שקל? לא יודע... לא ניראה לי בכל אופן. הכרטיסים הכי יקרים אף פעם לא שווים את תוספות המחיר העצומות ביחס לתוספת הביצועים. כדאי לך בכלל לקנות 6600GT

פורסם
  • מחבר

gravedigger

אני מבין שיש הבדל באיכות התמונה אבל תגיד לי בבקשה אם זה הבדל שמורגש ומשמעותי במישחקים מהירים או שאם לא היית מודע להגדרות לא היית שם לב לכך ואני אנסה להסביר את כוונתי באמצעות דוגמא :רוב האנשים לא מבדילים בהבדל שבין איכות קול של dolby digital ל dts במידה ואתה מעלה טיפה את העוצמה של dolby digital במעבר בין שניהם ---האם זה כזה הבדל?

אני נוטה להסכים איתך לגבי העדיפות של רזולוציה גבוהה על פני רזולוציה נמוכה יותר עם פילטרים השאלה היחידה שעדיין נותרה על הפרק זה מתי יצא 6600gt בממשק agp מפני שאני צריך כרטיס מספיק טוב בעתיד המיידי ו- 6600gt לא נראה באופק כך שההתלבטות שלי זה בין 6800 רגיל לבין 9800פרו עם ליבת 360,מפני שבסך הכול היבנתי ששניהם יאפשרו לי 1600x1200 ב-frame rate סביר

הערה:ממילא יש לי כבר כרטיס pci שאני משתמש בו עכשיו ,כך שנראה לי שאולי כדי לנסות להפוך פרו ל-xt על ידי flash bios ובמידה זה לא יצליח אני תמיד אוכל להחזיר את הביוס המקורי שגיביתי קודם לכן היות ויש לי כרטיס תצוגה חילופי שמאפשר לי לעשות זאת

אנא תתעלמו מביצועים במשחקים משוחדים כמו doom ,half life ותקנו אותי אם טעיתי

פורסם

ההבדל בין 1280*1024 לבין 1600*1200 הוא לא ממש מורגש כל עוד אתה מתעמק במשחק ולא מחפש את השטויות האלה

ה9800 זה כרטיס שהיום כבר נחשב ישן ולא בטוח שהוא יספק את הסחורה ב1600*1200 (אולי היום הוא מצליח אבל מה יהיה בעוד חצי שנה-שנה?)

אם אתה רוצה לקנות כרטיס טוב, עדיף שתחכה חודש-חודשיים ולא שתצטער במשך השנתיים הבאות

פורסם
  • מחבר

חברה תודה על התגובות המצוינות ,היום הגיע לידיעתי מידע נוסף שלא לקחתי בחשבון ועל כן בכוונתי לפתוח thread חדש באשר

לסוגיה בין בחירת כרטיס highend עם 256mb לבין כרטיס highend עם 128mb ובאמת הייתי רוצה לשמוע את דעתכם ב thread החדש כדלהלן:

256mb או 128mb בהתחשב בכך שסידרות x800 ו-6800 הן האחרונות בתקן agp

פורסם

כרטיסים כאלו מסוגלים לנצל את הזיכרון הנוסף, עדיף כרטיס עם 256MB.

החלקת הקצות (AA) ברמה של 2X2 ברזולוציה של 1024*768 מספקת איכות מקבילה לזו שהיתה מתקבלת מ 2048*1536 בלי AA, ככה שמשחק ב 1600X1200 לא עדיף על פני רזולוציה נמוכה עם פילטרים (לא מבחינת איכות ולא מבחינת מהירות - חוץ אולי מכרטיסי ה FX הישועים לשימצה שלא ממש מבצעים AA).

פורסם

אני לא יכול להגיב לגבי גיימר ממוצע, אני יכול להגיד רק מה שאני רואה.

אני בהחלט מרגיש הבדל מהותי, גם כאשר מעלים רזולוציה, וגם כאשר מפעילים AA.

AF קצת פחות קריטי לטעמי האישי.

בכלאופן, קצב של 25 פריימים בשנייה הוא לא מספק, ולא מהסיבה של החשכת מסך, או מה שלא יהיה שנאמר קודם כי זה פשוט לא נכון. קצב הרענון של המסך אינו תלוי בקצב הפריימים של המשחק. כל עוד אתה קובע את תדר הרענון של המסך ב 85 הרץ ומעלה לא תרגיש ריצוד של התמונה, בלי שום קשר למשחק.

וידאו ב 25 פריימים לשנייה יראה חלק לחלוטין על מסך מחשב. אבל!!

כאשר אתה נמצא על 25 פריימים בשנייה, תנועות העכבר יהיו פחות חדות, מדוייקות ומהירות, וזאת הסיבה שהקצבים האלה מרגישים מקוטעים.

כאשר תהיה על 100 פריימים בשנייה התגובה לפקודות מהעכבר והמקלדת יהיו טובות יותר, כי זמן ההשהיה בין פקודה לתגובה שאתה רואה על המסך קטן פי 4.

במשחקי FPS בעיקר זה קריטי. נסה לשחק CS למשל או כל משחק FPS אחר שאתה מיומן בו, פעם ב25 או 30 או אפילו 60 פריימים, ופעם שנייה ב 100 פריימים.

לא תוכל להחמיץ את ההבדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים