עבור לתוכן

צריך קצת מידע על המפרט הבא:

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לרכוש מחשב לצורך (לפי סדר עדיפות)

1. עריכה והמרה של וידאו ביתי. (בעיקר קטעים קצרים)

2. משחקים אמנם חדשים אבל - מעט.

3. אינטרנט ושאר ירקות.

AMD 64  - הכי יעיל/עלות שיהיה בזמן הרכישה.

לוח עם כרטיס קול ורשת מובנה, 1394 (למצלמת הDV)  כמובן USB

וכאן השאלה: האם תצורת RAID עדיפה משמעותית ששווה לקנות שני דיסקים במקום אחד? ואיזה ערכת שבבים?

זיכרון: אם אני אקנה רק 512 בצ'יפ אחד - (ויותר מאוחר יוסיף עוד אחד) זה יעבוד טוב?

כרטיס מסך: קראתי המלצה על 9500 של ATI. (נניח עד 600 ש"ח) מה אתם חושבים?

דיסק קשיח: כרגע יש לי IBM שכבר הוחלף (אחרי שנה וחצי) - לא בא לי שוב לאבד את המידע. סיגייט? WD?

צורב דיוידי: LG??

מארז וספק- פה באמת אין לי מושג. העיקר שיהיה נוח (עם USB ו1394 מקדימה...)

מסך כבר יש לי - לא לקנא... :-) מדובר ב959NF ...

כל השאר נראה פחות משמעותי. (כמובן רמקולים טובים, עכבר אופטי, מקלדת נוחה וכו'.)

זהו. תודה ומחכה לתגובות!

פורסם

יש לך תקציב?

פורסם
  • מחבר

אני מניח שעם 512 מגה בלבד בשלב זה אני יעמוד על 5000 ש"ח.

פורסם

מעבדי ?AMD? Price Units Total

Athlon 64 3000+ (S-754) 1020 1 1020

לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total

8KDA3J S-754 sata, gbl 570 1 570

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

512MB A-DATA 470 2 940

כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total

RADEON 9250 VIVO, DVI 128MB 480 1 480

דיסקים קשיחים? SEAGATE Price Units Total

120GB SATA 570 1 570

כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total

Teac/SONY 1.44 40 1 40

צורבים? DVD Recorders Price Units Total

NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 480 1 480

מארזים? Price Units Total

HEC Compucase CI-6A19 390 1 390

מקלדות? Price Units Total

MS Internet + MS Mouse Optical 120 1 120

Total price + system assemly 4800 ¤

for payments 12 X 437 ¤

כמה הערות:

1. שמתי ג'יגה.

2. זה הכרטיס מסך היחיד עם VIVO (שאני משער שאולי תצטרך) מתחת לאיזור ה 900 שקל ב KSP.

3. שמתי הרד דיסק 120 ג'יגה מבת סיגייט, צורב DVD איכותי וכו' וכו'

פורסם
  • מחבר

תודה על המפרט, חבל שלא פרטת יותר. מה זה בדיוק VIVO (אם אני זוכר זה משדר כאילו תלת מימד?) ולמה אני צריך את זה?

מה עם תצורת הRAID?

האם AMD זאת בחירה עדיפה על אינטל?

אני מבין ש512 מגה בתור התחלה - לשכוח?

פורסם

המפרט של רייזור סבבה אבל אם אתה משחק אז אולי שווה לוותר על 1 גיגה זכרון, להסתפק ב 512, ולשקול את הראדיון 9600פרו של ספאייר ב 890 שקל עם VIVO שיהיה חזק משמעותית למשחקים. במידה ואינך זקוק ל VIVO אז יהיה עדיף ה 9600XT של אותה החברה. בכלל משחקים עדיף יהיה את ה 9800פרו, אבל אז יהיה כדאי גם להוסיף ספק כח.

תודה על המפרט, חבל שלא פרטת יותר. מה זה בדיוק VIVO (אם אני זוכר זה משדר כאילו תלת מימד?) ולמה אני צריך את זה?

מה עם תצורת הRAID?

האם AMD זאת בחירה עדיפה על אינטל?

אני מבין ש512 מגה בתור התחלה - לשכוח?

VIVO=VIDEO IN/VIDEO OUT.

RAID מיותר, יקר ומוריד משמעותית את אמינות המידע בזמן שלא יתן לך יתרון ביצועי.

לקידודים, פוטושופ, גרפיקה ומולטיטסקינג אינטל בחירה עדיפה. כתבת שאתה מבקש AMD ו AMD יהיה מוכן גם למערכות הפעלה ותוכנות מבוססות 64 ביט כך שיחיה זמן רב יותר. שני המעבדים חזקים.

512 בתור התחלה מספיק. אם אתה הולך לעבוד על תוכנות גרפיקה כבדות או לחילופין משחקים מאוד כבדים 1 גיגה יכול לעזור.

פורסם

מפרט מצויין, אם לא צריך VIVO אני ממליץ על FX5700

פורסם

מפרט מצויין, אם לא צריך VIVO אני ממליץ על FX5700

מחזק.

ומחזק גם את דברי אינטגרל.

פורסם

סליחה על הבורות. FX5700 עולה על 9600XT?

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות. אני מהדור הישן שעוד קנה מחשבים בחלקים שלמים ולא פירט כל כך הרבה.

אני אמנם ישתמש ביציאת הוידאו , אבל בכניסה לא נראה לי מכיון שהמצלמה היא הגשר שלי בין האנלוגי לדיגיטלי. (יש לה AV IN וOUT)

למה צריך להוסיף ספק? עד עכשיו היה לי מחשב בלי? (אני לא צוחק, פשוט תסביר... )

לפני ארבע - חמש שנים קניתי כרטיס מסך שטפו-טפו עד היום עובד על רב המשחקים והשקעתי אז מה שנראה כהון תועפות - 1500 ש"ח. asus gforce 1 32mb sgram.

היום לאחר תקופה ארוכה זאת אני מבין שרב הזמן הכרטיס הזה לא התאמץ אצלי, אז אני מוריד את הרף עבור הכרטיס הבא.

שכנעת אותי לא לקחת RAID , אז למה לא נקח איזה 160 גיגה?

(אגב למתחזקי האתר- התגובה הזאת נעלמה בגלל ששלחו תגובות תוך כדי שאני כותב אותה?? למה זה קורה?)

פורסם

סליחה על הבורות. FX5700 עולה על 9600XT?

לא, מה הקשר? פשוט אמרתי שאם לא צריך VIVO אז בעוד 200 שח יש 5700 החזק משמעותית מה-9600 הרגיל כך שהמחיר יהיה 5000 פחות או יותר.

פורסם

צריכת החשמל של כרטיסי משחק חזקים ומעבדים חזקים דורשת יותר הספק מהספק ואז 300 וואט מתחיל להיות גבולי במקרים מסויימים. לכם אמרתי שאם היית הולך על ה 9800פרו עם ה 64 ביט היה כדאי לשקול ספק יותר חזק.

המארז שהציעו לך כולל כבר ספק 300 וואט איכותי בפנים.

לגבי כרטיס המסך - היום המשחקים החדשים דורשים הרבה יותר והדרישות רק עולות עם הזמן, לכן כרטיס חזק יותר יהיה השקעה יותר טובה מאשר הרדדיסק 160, למרות שההבדל בין 120 ל 160 אינו גדול ואתה יכול לקנות 160 בכל מקרה.

ה 9600XT אינו נחשב היום HI END. היי אנד היום זה ה 6800GT וה X800XT שעולים פי 3.

אם אתה צריך רק יציאה אז יספיק לך TVOUT למיטב הבנתי (לא ממש עובד עם מצלמות דיגיטליות).

פורסם
  • מחבר

הבנתי. אז אני מחליף את המארז כולו או רק את הספק?

ולגבי היציאה TV OUT היא כמובן רק לטלוויזיה. וזה כל מה שאני צריך. ההמרה תעשה לרוב בכיון אחד מהמצלמה אל המחשב דרך ה1394 (פייר וייר) ומשם לצורב.

(ואני באמת מופתע לטובה מאיכות המידע...)

פורסם

אני מאמין שעם ה 9600XT ה 300 וואט יספיק בגדול. גם עם ה 9800פרו הוא אמור להספיק פשוט היו יותר מדי טרדים לאחרונה עם בעיות ולכן הייתי מעדיף לא לקחת את הסיכון. אבל מארז+ספק יותר חזק ידרשו עודכ 200 שקל לתקציב.

איזה מעבד אתה רוצה? AMD או אינטל?

איזה כרטיס? 9800פרו או 9600XT?

אני לא חושב שבלוח שהציעו לך יש FIRWIRE. תמיד אפשר להוסיף כרטיס או לקנות לוח יקר יותר.

פורסם
  • מחבר

אני באמת ינסה לעזור לך לעזור לי... :-)

אז אני יקח לוח עם פייר וייר.

לצרכים שכתבתי בהתחלה מה עדיף AMD או אינטל? (רינדור זה סוג של המרה לא? אז עדיף אינטל??)

כרטיס מסך: אני באמת לא יודע ולא מכיר את ההבדלים בין הכרטיסים.

טוב בכל מקרה, כשיגיע היום (בטווח של 3 חודשים) אני יכנס לכאן למקצה ליטושים אחרון של ההמלצות שלכם ואולי עד אז אני ילמד משהו על מה שכבר המלצתם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים