עבור לתוכן

מבקש את עזרתכם בהוצאת מאוורר של ספק ישן והפיכתו למאוורר רגיל לשם חיבור למארז

Featured Replies

פורסם

שלום.

נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין!

שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי.

*לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם.

עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי?

דרך אגב יש לי מאוורר אחר שהוא עם חיבור כזה (מולקס רגיל-HD, סידירום וכו") ואליו החוט השחור מחובר לאחד משני החוטים השחורים ולעומט זאת החוט האדום מחובר לחוט צהוב! למה זה טוב? והאם כך גם אני צריך לינהוג אם אני רוצה לעשות את העסק עם אותו חיבור מולקס (כמו ל-HD) ולא עם חיבור המולקס של הכונן דיסקטים?

תודה רבה לעוזרים! :)

פורסם
פורסם
  • מחבר

asafy- תודה על התגובה המהירה, אבל כמו שציינתי קראתי את המדריך והיו לי כמה בעיות איתו, אותם פירטתי.

המדריך אומר להישתמש בחיבור החשמל של כונן הדיסקטים, אני שואל למה לא לקחת חיבור חשמל רגי (של HD לדוג) מהספר הישן ולעשות את אותו הדבר עליו?

כך גם הייה לי יותר שטח חוט וגם אני לא יצטרך לחבר ללוח אם, אני יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי.

וחוץ מיזה במדריך יש תמונה של חיבור החשמל של הכונן דיסקטים ובו יש רק שני חוטים (אדום ושחור) אצלי יש שני שחורים אדום וצהוב והם קצרים מאד.

מה שאני רוצה זה לחבר את המאוורר בסופו של דבר לחיבור מולקס (חשמל) רגיל כמו של HD שיוצא מהספק שלי..

וחיבור חשמל כזה יש לי מהספק הישן, האם אני יוכל לעשות זאת?

פורסם

שחור זה אדמה צהוב זה12 וולט ואדום זה 5 וולט

המאוורר שלך צריך 12 וולט..

האדום במאוורר זה פשוט כדאי שתידע ותבדיל איזה חוט זה מינוס ואיזה פלוס ;)

פורסם

פרק חיבור מולקס זכר מכונן CD, מהארד דיסק או ממפצל מולקס. חבר אותו לאחת היצאות של הספק ותראה לאיזה פין מתחבר החוט הצהוב. הלחם לפין הזה את החוט האדום של המאוורר, ואתה השחור הלחם לפין שלידו. בודד את הכל היטב, וסיימת.

פורסם
  • מחבר

re5pect ו Component: בהחלט רכשתי ממכם ידע חדש היום, תודה רבה לכם! :D

אז מה שאני בסה"כ אני צריך לעשות זה: לקחת חיבור מולקס "רגיל" כל שהוא מהספק הישן (כמו חיבור של HD סידירום וכו")

וממנו לחסוף את החוט הצהוב ואליו לחבר את החוט האדום של המאוורר ואז לחבר בין החוט השחור לחוט השחור שילד הצהוב..?

אם פיספסתי משהו תקנו אותי (אני מתחיל את העסק עוד כמה דקות, אחריי האוכל... :) )

פורסם

לא הספקתי לקרוא את התגובות האחרות אבל מה שאתה צריך לעשות זה לחתוך את החוט האדום והשחור של המאוור ולהוציא אותו מהספק.

אחר כך לקחת מחבר מולקס זכר כמו של הארד דיסק\ סידירום וכו'... לחבר את החוט הצהוב במולקס לאדום במאוורר ואת השחור לאחד השחורים ואז פשוט לחבר למחשב.

הסבר:

במולקס ישנם ארבעה פינים: אדום- 5v

שחור- Gnd אדמה

שחור- Gnd אדמה

צהוב- 12v

98% מהמאווררים פועלים על 12v וכך גם המאוורר שלל הספק ולכן אתה מחבר אותו לצהוב ולא לאדום.

יש לך אופציה לשים את המאורר על מהירות נמוכה יותר, הנה דרגות העוצמה והסבר על החיבורים:

12v-עוצמה מירבית:

אדום של מאוורר לצהוב של מולקס, שחור של המאוורר לשחור של המולקס.

7v-עוצמה בינונית:

אדום של מאוורר לצהוב של המולקס\ שחור של המאורר לאדום של המולקס.

5v-עוצמה נמוכה:

אדום של המאוורר לאדום במולקס, שחור במאורר לשחור במולקס.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!

פורסם
  • מחבר

עקבתי אחר ההוראות שלכם (בדיוק רב) והכל יצא טוב כמתוכנן! :)

רק שעכשיו יש בעייה קטנה אחרת, המאוורר רועש מאד ואני לא יכול ליסבול את הרעש :o, אז רציתי לישאול אתכם אם יש דרך ליגרום למאוורר הזה לעבוד עם מתג, כלומר כשאני רוצה (וצריך) להפעיל אותו דרך המתג (שיהיה על גבי הפנל של המארז או משהו דומה) הינה עוד פרוייקט נחמד בישבילי ;) או שאם זה לא אפשרי אז אולי פשוט לחבר ולנתק אותו מחיבור המולקס כשצריך? (האם ז יגרום נזק כלשהוא?)

מצפה לתשובותיכם :)

פורסם

תקנה מפסק בעל 2 פינים.

תחתוך את החוט האדום או הצהוב ותחבר את 2 הקצבות שלו לפינים של המפסק...

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע.

האם אתה יודע איפה אני מסיג מפסק שכזה?

*האם הרעיון השני של ניתוק וחיבור המולקס (חבור החשמל) לפי הצורך של המאוורר, והאם זה יגרום נזק כלשהוא?

פורסם

מה זה "מאיפה אני מסיג מפסק שכזה?"?!?!?!

1) "משיג" לא "מסיג" ;D

2) זה לא מפסק מיוחד, אתה פשוט קונה מפסק רגיל...

ניתוק וחיבור המולקס לא יגרום נזק (לפי מיטב ידיעתי), אבל זה סתם טרחה, לא עדיף לך לקנות מפסק? ???

אגב, לא חייב 2 פינים, אפשר גם 3, זה אותו דבר... ;)

פורסם

אתה יכול לקנות אותו בכל חנות אלקטרוניקה, חשמל או טמבוריות למיניהן...

נדמה לי שראיתי גם מפסקים יפים באייס. פשוט תחפש זה לא דבר שקשה למצוא

פורסם

למה של 2 פינים??? תקנה מפסק רגיל שתי מצבים שלוש פינים.

תחבר את המולקס לפין האמצעי ואת המאוורר לאחד הפינים הקיצוניים.

תקנה את המפסק בחנות אלקטורניקה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים