עבור לתוכן

מה יותר חשוב בקניית מצלמה דיגיטלית?:זומים או רזולוציה

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין כמעט כלום בנושא של מצלמות דיגיטליות אז בבקשה תעזרו לי.

פורסם

שלוש אפשרויות, כל אחת לשימוש שונה במקצת:

1. http://camera4less.co.il/product.asp?pID=321&cID=30

מצלמה קטנה ונוחה, תוסיף למחיר עוד בטריות ומטען.

2. http://camera4less.co.il/product.asp?pID=416&cID=30

מצלמה גדולה במעט מהקודמת, טובה יותר לדעתי, תוסיף למחיר עוד בטריות.

3. http://camera4less.co.il/product.asp?pID=354&cID=30

מצלמה בעלת פחות מגה פיקסל, אך עם זום גדול בהרבה ומייצב תמונה.

תוסיף למחיר עוד בטריות + מטען ותיק.

פורסם
  • מחבר

במידה ואני רוצה שהתמונות יצאו בגודל של תמונות ממצלמה רגילים?

תודה רבה מראש.

פורסם

כמובן שרזולוציה!

לזום אין קשר!

הזום משמש ל"קירוב" התמונה בזמן הצילום ולא אחריו...

פורסם

אם אתה מצלם דברים מרחוק אז עדיף זום

אם אתה רוצה להגדיל את התמונה אחריי הפיתוח ושתישאר באיכות טובה קח רזולוציה

פורסם

במידה ואתה מתכוון לגודל ההדפסה, אז רזולוציה של 2 מ"פ היא המינימום להדפסה איכותית בגודל 10X15...

אבל הרזולוציה היא לא מה שקובע את איכות התמונה!

יש הרבה מצלמות 5 מ"פ שהם זבל בהשוואה למצלמות 3 מ"פ אחרות. איכות התמונה תלויה באיכות וגודל החיישן עצמו בכל דגם של מצלמה, ולכן לא קונים מצלמה לפי מספר מ"פ. הרזולוציה היא פשוט כמשמעה מספר הפיקסלים הסופי בתמונה.

והזום האופטי הוא כמובן פקטור חשוב בקניית מצלמה, וצריך להתחשב גם בו ובצרכים שלך (ולזום הדיגיטלי אין שום משמעות... הוא רק מגדיל איזור מסויים בתמונה בצורה דיגיטלית ולא אופטית, זה בדיוק כמו חיתוך שתעשה לתמונה בפוטושופ.

פורסם
  • מחבר

איך מבדילים בין חיישן טוב לחיישן לא טוב?

פורסם

הולכים לפי הדגם של המצלמה... מצלמות של חברות מוכרות יהיו כמובן יותר טובות ממצלמות של חברות חסרות שם. אבל כמובן שגם לכל חברה יש דגמים עם איכות תמונה פחות טובה ויותר טובה.

בקיצור, תן תקציב שאתה מוכן להשקיע ואת הצרכים שלך מהמצלמה, וניתן לך את האפשרויות הכדאיות לך.

תלך גם לסטיקי עם האתרים המומלצים, כנס לאתרים האלה, תקרא מאמרים, תסתכל בת'רדים בפורום הזה או בפורומים אחרים... בקיצור תלמד להכיר את התחום.

פורסם
  • מחבר

אני מוכן להשקיע 2000 עד 2500 שקל אבל עדיף לא לעבור את ה2400.

אני רוצה בעיקר לצלם תמונות משפחה וחברים,קצת נוף אבל אני רוצה שתהיה לי האפשרות הזאת.הדבר שמאוד חשוב לי זה איכות התמונה.

יש המלצות?

פורסם

2400 כולל כרטיס זיכרון?

פורסם
  • מחבר

לא,אבל אם ישאר כסף בתקציב אז אני אקח

פורסם

מזתומרת אם ישאר?

אתה חייב כרטיס זיכרון

יש את הA95 ב2000 שקל

יש לי אותה והיא מעולה

פורסם

מצלמה טובה היא שילוב של חיישן טוב ועדשה טובה.

אם אתה יכול להתקרב לכל אובייקט צילום אז אתה לא צריך זום בכלל. לא תמיד אתה יכול להתקרב פיזית לאובייקט הצילום. אין כמעט מצב בו זום אופטי לא יכול לעזור לך לקבל תמונה טובה יותר. בלי זום אופטי, נשאר לך להסתמך רק על הרזולוציה ולחתוך למידות הרצויות ולקוות שישארו מספיק פיקסלים לפיתוח איכותי.

דוגמה להמחשת יתרון הזום האופטי:

נניח שיש לך מצלמה בלי זום כלל עם 8 מגה פיקסלים חיישן. מצוין נכון ? - לא בהכרח.

אתה מצלם ומגלה שהאובייקט יצא קטן במרכז ואתה רוצה לחתוך (CROP) את התמונה ולפתח. זום אופטי עושה את זה במקור. אם תשתמש בזום דיגיטלי (פוטושופ או אחר) אפילו רק לזום כפול 2 אז רוחב התמונה ירד לחצי וכך גם האורך. כלומר תקבל תמונה עם רבע מהפיקסלים, כלומר 2 מגה פיקסלים של האוביקט שרצית לצלם.

אם יש לך מצלמה עם זום כפול 3 ועם 3 מגה פיקסלים למשל, תוכל להתמקד בשליש על שליש תמונה. כלומר בתשיעית תמונה. בכדי להגיע לתוצאות זהות עם מצלמה ללא זום תצטרך חיישן של 3*9=27 מגה פיקסלים.

כמובן שהמיטב נמצא איפה שהוא באמצע. אל תוותר על הזום האופטי. קח לפחות כפול 3 שזה מינמלי ואם יותר אז יותר טוב. רק זכור שבזום גדול במיוחד קשה לייצב את היד והתמונה יוצאת מטושטשת. ישנן מצלמות עם מייצבי תמונה שפותרות את הבעיה הזאת.

וכדאי להפסיק עם התשובות "המעמיקות" כמו "כמובן שרזולוציה! לזום אין קשר!" כי זה אמור להיות פורום מקצועי למחפשי ידע ולא למחפשי סטיקרים.

פורסם
  • מחבר

התקציב ירד ל 2000 שקל לא כולל זיכרון.

שמעתי שכאשר העדשה היא של לייקה או קרל זייס התמונה יוצאת יותר איכותית,האם זה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים