עבור לתוכן

מחפש אחר מערכת קולנוע ביתית איכותית

Featured Replies

פורסם

שלום,אבא שלי החליט לקנות מערכת קולנוע ביתית.

מה שאנחנו צריכים זה שהמערכת תהיה כוללת הכל (מגבר,סאבוופר וכל זה),בעקרון התקציב לא מוגבל אבל לא צריך להגזים (בו נגיד 30k זה המקס')

היא תמש בעיקר לסרטים עטורי אפקטים ופיצוצים (סרטי פעולה :>)

תודה

פורסם

שלום, ראשית תרשה לי להתחיל בכמ העצות כלליות לגבי רכישת מערכת :

עצה ראשונה ממי שעבד בתחום, שאתה נכנס לחנות אל תדבר על מספרים תדע קודם מה אתה רוצה , ושלא ימכרו לך , לך עם משהו שמבין ,אבל באמת מבין, (ולא איזה חבר שסגרו לו דיל בחנות והוא לוקח אותך לשם ע"מ לא להרגיש פראייר).

הסכום שנקבת בו מאוד מכובד, אתה יכול לקנות גם מקרן טוב ומסך בנוסף למערכת שאתה רוצה.

עצה ראשונה, שאל את עצמך מה הצורך שלך? האם מדובר בסלון משפחתי ממוצע, או במרתף תת קרקעי להקרנה המונית?

האם היא מיועדת רק לסרטים או גם למוזיקה ודברים אחרים?

איזה סוג רמקולים אתה מעונין? (יכול להיות שאמא שלך תזרוק אותך ואת אביך מהבית אם תביאו לה שני מקררי אמנה בתור רמקולים...)

אל תתרשם ממספרים , מערכת קונים באוזניים (וכאן צריך לשים טוב טוב לב למוכר כי בדרך כלל מציגים לך 20 מערכות בחדר ולך תדע אם זו ש נאמר לך שמשמיעים זו האמיתית שעובדת...)

ועכשיו לתכל'ס

מגבר זה לב המערכת, ולהערכתי החלק הכי חשוב בה, יש שני חברת שלהערכתי עולות על כולם בתחום הדחיפה הדינאמית (פיצוצים וחיות של סאונד) אלו הן ימהה ודנון שגם נותנות לך הרבה יותר כניסות אודיו ווידאו במחיר יחסית נמוך, הדגם הכי טוב מהתחום הביתי של ימהה הוא RXV-2400 שעולה דרך זאפ כ 5900

אם אתה מעוניין בדגם יותר פשוט יש את ה RXV-750 (שלא ראיתי אותו עדיין בארץ)לדגם הזה יש דגם מקביל של שנה שעברה הRXV-740 בערך אותו דבר ב1000 שקל פחות. (לידיעה כללית ספרת המאות מציינת את סוג הדגם וספרת העשרות את השנתון כך ש RXV-530 זה דגם מלפני שנתיים שתי סדרות נמוך מסדרת ה7.)

במחיר מביל לדנון יש את ה AVR2805 כאשר כאן ה5 מייצג את שנתון הדגם וה2 את היכולות שלו, אני סבר שימהה נותנים יותר תמורת המחיר.

DVD הוא מכשיר שמזלזלים בו שלא לצורך, הרבה אנשים נוטים ליפול בזוטות כי DVD יותר זול עובד בד"כ פחות טוב, אני סבור שטושיבה או פיוניר הכי טובים בתחום הזה, כאן תזדקק לכמה הגדרות האם אתה רוצה DVD צורב? קורא MP3 ? קורא DIVX ? אני יכול להמליץ על הבסיסי ביותר SD2550 של טושיבה , או Pioneer DV366 שניהם בסביבות 750 ש"ח .

רמקולים אני לא אמליץ אלא אתן כמה עצות כלליות, שוב רמקולים בוחרים באוזניים,ע"מ שלא יעבדו עליך מומלץ להביא סרט מהבית וגם כמה סוגי מוזיקה ולשמוע את ההבדלים בין סוגי הרמקולים השונים, עיקר הרווח של העיסקה מגיע מהרמקולים נסה להוריד כמה שתוכל, הם עדיין ירוויחו, השתדל לשמוע דרך המגבר שתרצה לרכוש,

חשוב לדעת שלעיתים מותגים ידועים לא יתנו את התוצאה האופטימלית למה שתרצה לשמוע, חשוב גם לשים לב לצורה של הרמקולים מבפנים ולנסות לבחון את החומרים שמהם הם עשויים לידיעה כללית רמקולים ADC, KODA, ו ALPH TECNOLOGY הם רמקולים טובים אבל זהו בעצם בדיוק אותו רמקול בעטיפה שונה בכל פעם (טוב לדעת שעושים השוואת מחירים) מערכת רמקולים טובה לא אמורה לעלות ,כולל סאב, על 10,000 ש"ח כך שנותר לך עודף למקרן, אני ממליץ על Fujitsu LPFB601 שחבר שלי התמקח עליו והוציא אותו ב8300 כולל מתקן נשיאה ומסך ידני,

רכישה מהנה

אסף

לשאלות : asmy999@walla.com

פורסם

עם כזה תקציב, אני לא אמליץ לך אפילו.

לך להמון חנויות, עם מוזיקה וסרטים ותתחיל להאזין.

אני ממליץ לך להתחיל בסינימה פרדיסו בנמל ת"א הישן, המון ציוד ומחירים טובים ומוכר שלא מנסה לדחוף מה שנוח לו.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם,נראה מתי הגיעה לת'א כי אני גר בצפון.

פורסם

תקרא גם את הסטיקי בראש הפורום.

פורסם

סינמה פרדיסו כפי שהמליצו לך מקום מעולה להתחיל בו, אתה יכול גם להיכנס לפיוז שחמזיקים ציוד חדש ויד שנייה והציוד החדש שם הוא בכמות מכובדת מאוד וגם הרמה טובה, מה גם שניסן הוא בחור נחמד והוא אחד שאפשר להתמקח איתו קצת (אני לפחות הצלחתי).

חשוב שכשאתה בא לבחון את המערכת תביא את המוזיקה שאתה שומע ובאיכות כמה שיותר גבוהה (דיסק מקורי כמעט חובה). כמו כן כדאי לך להתחיל מהמערכת הכי טובה שיש בחנות (בלי קשר למחיר) כך תהייה לך נקודת יחוס. במידה וכבר יש לך מערכת כלשהי בבית (או אצל חבר מערכת שאהבת) תאזין לה ואז תשווה את זה למערכת בחנות.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים