עבור לתוכן

איך אני יכול לברר מה צריך כדי להפוך לאח מוסמך?

Featured Replies

פורסם

השנה אני מסיים תיכון, ומסיבות רפואיות (שאני לא אזכיר אותם פה), אני לא הולך לצבא (סיבות רפואיות רציניות, לא סתם השתמטות, אז אל תתחילו להטיף לי על זה פה בבקשה).

אז ישר אחרי התיכון, אני רוצה להתחיל ללמוד באונברסיטה. חשבתי על להיות אח מוסמך בבית חולים.

ואני רוצה עכשיו לברר פרטים על זה, מה הדרישות לקבלה לאוניברסיטה? כמה שנות לימוד? וכל הדברים האלה.

אבל אין לי מושג את מי לשאול. אתם יודעים במקרה איפה אני יכול לברר?

פורסם

תצטרך לרשום מכתב לאונ' או להתקשר איתם איכשהו. בכל מקרה עבודה בבית חולים היא עבודה קשה מאוד. את זה

אני יודע כי אמא שלי עבדה שם וחברי משפחה הם גם רופאים והם גם עובדים בבית חולים, ופשוט חבל על הזמן איך הם

שוחטים אותם. ובמיוחד כשאתה תהיה בתחתית הפירמידה -אח. משכורת לא משהו שעות מטורפות לחץ לחץ לחץ !

אני לא רוצה לבאס אותך או משהו חס וחלילה, רק כדי שתדע לאן אתה נכנס. אבל אם אתה בטוח במה שאתה עושה אז סבבה.

פורסם

עזוב את זה..

סתם משכורת לא משהו בתמורה למאמץ אדיר.

לך תלמד משהו משתלם שמרויחים בו הרבה כסף עורך דין,מנהל עסקים,פסיכולוג,דברים כאלו.

עזוב אותך להיות אח זה לא ממש משתלם וקשה למצוא עבודה..

פורסם
  • מחבר

איזה עבודות עוד יש? עבודה עם משכורת נורמלית של 6000 שקל משהו כזה (אני אחיה לבד אז לא צריך יותר מזה).

עורך דין, מנהל עסקים, פסיכולוג לא באים בחשבון.

פורסם

אח\רופא זו עבודה שהולכים אליה יותר מתוך משיכה פנימית ולא בגלל משכורת או תענוגות אחרים לכן אם זה באמת מה שאתה רוצה לעשות ואתה באמת נמשך לזה אז לך על זה אבל אם סתם בא לך פתאום

אז אולי כדי משהו אחר

ד"א כסף זה לא הכל בחיים ... עדיף עבודה שנהנים בה מאשר עבודה שמרוויחים בה קצת יותר

פורסם

להיות אח מוסמך זה דיי הרבה שנים, 3 שנים לימודים+1 שנה התמחות במחלקה כלשהי

כאשר הלימודים מתחלקים בין האונברסיטה לבין כל מיני בית חולים שונים, עסק לא קל

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש מרגיש משיכה למקצוע הזה, זה רק המקצוע היחידי שעלה לי לראש.

לא היה לי מושג שעד כדי כך מסובך ללמוד למקצוע הזה, אז אני מעדיף לוותר עליו.

ד"א כסף זה לא הכל בחיים ... עדיף עבודה שנהנים בה מאשר עבודה שמרוויחים בה קצת יותר

הזאת הבעיה, שכרגע אני לא חושב על שום מקצוע שאני אהנה בו. אני מחפש עבודה שתיתן לי משכורת טובה (כסף זה לא הכל בחיים, אבל אי אפשר לחיות בלי), שלא תהיה קשה (כמו רופא לדוגמה) ושלא תהיה עבודה שחורה (כמו פועל בניין וכו').

אז אתם יכולים בבקשה לזרוק פה רעיונות על קריירה? חוץ מרופא,מנהל עסקים, עורך דין.

תודה.

פורסם

אם אתה אוהב טייס, לך לקורס טיס אזרחי ואז מסחרי, משהו בסדר גול 50-60 אלף שקל...אבל משתלם אחרי זה.

פורסם
  • מחבר

אני בן 17 וחצי, ועוד לא הוצאתי רשיון נהיגה כי אני מפחד לנהוג במכונית. אז לא נראה לי שאני אצא טייס (מפחד לנהוג במכונית, אני אמות מפחד אם אני לבד אטיס מטוס).

נראה לי בסוף אני אעבוד לכל החיים בתחנת דלק (לא שזה רע אני פשוט לא רואה שום התקדמות במקצוע מסוג זה).

בבקשה תנו לי עוד רעיונות.

פורסם

לגבי מקצוע לעת

אני בן 17 וחצי, ועוד לא הוצאתי רשיון נהיגה כי אני מפחד לנהוג במכונית. אז לא נראה לי שאני אצא טייס (מפחד לנהוג במכונית, אני אמות מפחד אם אני לבד אטיס מטוס).

LOL בכל אופן בארצנו הקטנה נראה לי שמעדיפים טייסי קרב בדימוס...

ד"א מה כל כך מפחיד בנהיגה ? (אני סובל מבעיה הפוכה)

*אתה עדיין מאוד צעיר ומקצוע לעתיד נחשב לאחת ההחלטות הכי גדולות בחיים (יותר מחתונה אפילו) ... הרבה אנשים שהולכים ללמוד משהו מתחרטים ומשנים מקצועות הרבה פעמיים

לך תשפר בגרויות בנתיים ופסיכומטרי ותתחיל לחשוב על זה בסוף יבוא לך משהו

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני שנה וחצי אשב בבית, אעבוד ואשפר את ציוני הבגרויות שלי ממוצע של 55-60 ל-80-90.

ולגביי מקצוע, אני רוצה כבר מעכשיו לבחור אחד כי אני כל הזמן דואג לגביי העעתיד שלי (אם תהיה לי קריירה טובה, משכורת טובה.....). לא רוצה להשאיר את זה לעוד שנתיים או יותר.

העיקר שאני כבר אבחר מקצוע כבר עכשיו.

פורסם

אל תדאג, זה כמעט תמיד קורה לצעירים שאין להם כישרון מיוחד (שירה, ציור, בישול) ואין להם מושג מה לעשות בחיים.

אתה חושב להיות אח, נכון? רק לידע כללי, אח זה מקצוע מאד טוב. למה? נתחיל מזה שזה מקצוע מבוקש ובינלאומי. בכל מדינה מערבית תמיד יש מחסור באחים/ אחיות מוסמכים. אז אם ביום בהיר אחד תרצה לעבור לארצות הברית, אתה יכול להיות בטוח שתמצא עבודה בלי יותר מידי כאב ראש.  

לימודים: לימודים קשים, זה בטוח. דורשים הרבה מאד מקצועיות ואמינות. ואם זה לא מספיק, כל שנה צריך לעבור מבחנים מטעם משרד הבריאות. נכשלת במבחן? תגיד שלום לרישיון.

עבודה: עבודה קשה. יטחנו אותך כל היום. תצטרך להתמודד עם חולים כועסים ולחוצים, שיצעקו עליך ויקללו אותך. תצטרך להתמודד גם עם משפחות החולים.  :-\ אבל יש לך אפשרות להתקדם וגם די רחוק. בנוסף, זו עבודה מאד מספקת.  

ורק לידע כללי, עורכי דין ומנהלי עסקים, בדרך כלל, לא מצליחים למצוא עבודה. אישתו של דוד שלי למדה מנהל עסקים באוניברסיטת ת"א ובמשך שנתיים לא הצליחה למצוא עבודה. בסופו של דבר היא חזרה לאוניברסיטה ולמדה מקצוע אחר.

פורסם
  • מחבר

לגביי עבודות של ערוך דין ומנהל עסקים, אני לא רציתי אותם בכלל. כי אני כבר יודע שאין להם הרבה ביקוש.

בן דוד שלי למד גם מנהל עסקים, אבל לא מצא עבודה.

ועורך דין, אתה צריך הופעה מרשימה (די עוזר), אופן התבטאות טוב וכו', ולי אין את זה.

רופא, לא מוכן לקחת מקצוע שצריכים ללמוד באוניברסיטה בשבילו במשך 6-8 שנים, ועוד זה מקצוע מאוד מאוד תובעני וקשה.

פועל בניין/עובד בתחנת דלק/מנקה בלה בלה, אלה עבודות בלי אפשרות להתקדם בהם, וגם חלקן דורשות כוח פיזי מה שלי אין.

טייס, כבר הסברתי למה לא בהודעה קודמת.

מורה, אין סיכוי. גם אם המשכורת תהפוך ל-10000 עדיין אין סיכוי שאני אקח מקצוע קשה כזה.

אח, הבנתי ממה שאמרתם שזה גם מקצוע קשה ותובעני, וזה לא ממש מתאים לי.

מה עוד נשאר? נגמרו לי כמעט האפשרויות.

פורסם

להגיד לך את האמת?

אתה פשוט עצלן מידי,מזה קשה??

'שה יש רק בלחם וגם את זה אוכלים.

אז תמשיך לעבוד בתחנת דלק מה אנחנו יכולים להגיד לך?

תנסה ללמוד לטכנאי מחשבים. :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים