עבור לתוכן

איך אפשר לחבר עוד ספק שיהיה מיועד רק למאוורים ?

Featured Replies

פורסם

יש לי קתודה + 4 מאווררים , שמתי לב שלא פעם המחשב פשוט נופל לאחר זמן ממושך של עבודה ... הסקתי שזה קשור לעומס של המאווררים ....

האם יש אפשרות לחבר ספק נוסף , או איזהשהוא שנאי שיהיה מיועד רק למאוורים ?

פורסם

אם יש לך ספק נוסף אתה מחבר אליו את המאווררים ואות לחשמל כמו ספק רגיל...

נראה לי שלא כל כך הבנתי את השאלה שלך :P

פורסם

אני עשיתי משהו בסגנון.... לא רציתי להעמיס על הספק... כי הוא ג'ינרי(אם זאת המילה) כזה... אז לקחתי "שנאי" (חח משנה מתח)

וחיברתי לו בסוף... יציאת מולקס נקבה.... 3 מאווררים והאלמט תאורה שלי עובדים עליו... אחלה דבר... יש לי כזה מפסק בצד שמדליק ומכבה....

259845pic2.jpg

עריכה:

שכחתי לציין... לאחר בדיקה... השנאי עושה את אותה העבודה כמו הספק הרגיל....

כל העסק עולה.... 12 שקל שנאי.. ו3 שקל מתג.... סה"כ:15 ש"ח...

פורסם

יפה מאוד, השאלה אם זה נוח לך כל פעם להדליק ולכבות אותו יחד עם המחשב

וכדרך אגב כותבים שנאי וג'נרי..

פורסם

מאוד מאוד נוח..... ;D

כשאני הולך לישון אניפשוט מכבה רק את זה ואז יש דממה בחדר וגם חושך מוחלט...(אני אישית לא יכול לישון גם עם טיפונת של אור, ככה שזה ממש

הסתדר לי.... אני רק מתכוון להעביר את המתג לפאן באס שאני יעשה... וזה רק אחרי שאני יסיים את הבלוק מים) :)

מקווה שעזרתי...

פורסם

אפשר לחבר ספק אבל בשביל שספק יעבוד צריך לחבר אותו למחשב ואתה הרי לא רוצה לחבר אותו למחשב..

אז צריך לחתוך 2 חוטים כדי שיעבוד בלי להתחבר למחשב!

יש פה כאלה שמבינים בזה אולי הם יגיבו אני פשוט לא זוכר איזה חוטים אלו  ;D

פורסם

אני אנסה לפשט את מה שהוא אמר

בשביל שספק כוח יעבוד הוא צריך להיות מחובר ללוח אם ומשם לכפתור הדלקה שיקצר מגעים וידליק את הספק

המגעים האלה נמצאים על חיבור ה ATX (החיבור הגדול ללוח אם) הפלוס זה הירוק והמינוס זה אחד השחורים מה שבא לך, ברגע שאתה מחבר בינהם הספק נדלק וזה בעצם מה שעושה כפתור ההדלקה וכיבוי

עכשיו בשביל לחבר שני ספקים במקביל שכל אחד מהם יעבוד יחד על אותו כפתור הדלקה, צריך מהספק הראשי לבנות מעגל שמקצר את הירוק ושחור של הספק השני בזמן שהוא (הספק הראשון) פועל, ככה שניהם נדלקים יחד..

השיטה שפותח התארד עשה לדעתי הכי טובה, כי עוד ספק תופס עוד מקום, ולקנות עוד ספק צריך להשקיע כסף, ועדיף להשקיע את הכסף הזה בספק כוח אחד שכבר יעשה את העבודה עם כל החומרה יחד (ספק איכותי), בנוסף הוא לא צריך ששני הספקים יפעלו יחד בגלל שהוא רוצה אפשרות לכבות ולהדליק שהוא הולך לישון..

פורסם

אולי במקום לסבך אותו בקריעת חוטים והלחמות הייתם אומרים לו שישיג ספק AT וזהו....זה מה שאני עשיתי אצלי וזה מתפקד מצוין

פורסם

לדעתי השיטה שהוא משתמש בה כרגע עדיפה על כל שאר השיטות (להתחשב בשימוש האישי שלו..)

פורסם

היה לפני איזה חוד מישהו שרצה לעשות משהו דומה אז הנה ציטוט מהתגובה שלי אליו:

. קח את החיבור המלבני הלבן הגדול בספק שמתחבר ללוח ותסתכל ליד הקליפס ותראה שיש חוט ירוק. תוציא את החיבור ותחתוך את כל החוטים חוץ מהחוט הירוק ועוד חוט שחור אחד.

2. הלחם את החוט השחור לחוט הירוק.

4. קח את הכבל של החשמל שמתחבר לספק וחשוף אותו. לאחר החשיפה אתה תראה שישנם שלושה חוטים. בדוק איזעה חוט מתחבר לאיזה פין בספק.

5. קח כבל נוסף שמתחבר בין ספק לחשמל וחתוך את היציאה של החשמל כך שתשאר לך רק היציאה של הספק וכבל.

6. חשוף את הכבל.

7. לאחר שחשפת תראה 3 חוטים תבדוק איזה חוט מתחבר לאיזה פין בספק ואותו דבר גם בכבל השני.

8. תלחים את החוטים בין שני הכבלים בהתאם.

9. תבודד הכל.

10. זהו עכשיו הכבל שלך מפוצל ואחד הספקים שלך פועל בלי להתחבר ללוח.

המדריכון הזה שרשמתי גורם לשתי הספקים שלך לעבוד ישר בעת הפעלת המחשב ובכיבויו לכבות.

ככה יש לך שתי ספקים.

דרך אגב מה שלא רשמתי זה המצרכים:

x2 ספק

x2 כבל בין הספק לחשמל

וכמובן גם מלחם ובדיל... ממש לא מסובך..

פורסם

ניראה לי רעיון טוב..... אבל תופס מקום.... ויותר רעש... ויותר מסורבל.. אני ישאר עם שלי....

חג שמח :D

פורסם

מדריך נחמד, אבל לצערי אין לי ספק ישן שעובד..

אבל מה שלא הבנתי, זה איך להפוך את השנאי לספק...

אלעד, אתה מוכן להכין מדריך קצר לזה?

פורסם

אלעד איך עשית עם השנאי.?

יעני איך חיברת לו יציאת מולקס נקבה??

פורסם

השנאי נותן פלוס ומינוס, תכוון אותו ל12V

תחתוך חיבור נקבה במידה ואין לך אחד ללא שימוש

תחבר את הפלוס (מהשנאי) לחוט הצהוב, ואת המינוס לחוט השחור הקרוב אליו

את החוט האדום (מהמולקס) והחוט השחור השני תשאיר לא מחוברים (הם דורשים מקור 5V, תוכל לחבר נגד וגם אותו לשנאי ככה תקבל 5 אבל אני לא יודע עד כמה שזה בטוח..)

עכשיו יש לך חיבור מולקס חביב עם 12V למאוררים וקטודות שלא משתמשים ביותר מזה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים