עבור לתוכן

יש לי רמקולים ישנים בבית... אני צריך מידע עליהם

Featured Replies

• תגובות 53
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הנתונים לא אומרים כלום. השאלה היא איך נשמע הצירוף הזה, ואז צריך שיהיה משהו להשוות אליו.

פורסם

העובדה שמגברים של ימאה אינם מגברים בעלי יכולת טובה במיוחד להניע רמקולים, כמובן שישנם מגברים יחסית טובים של החברה, אך מאילו שיצא לי לפגוש אישית הרוב לא הסתדר טוב במיוחד, ואפילו הדיאמונר 8.4 נשמעו זוועה עם מגבר סראונד של ימאה ששמעתי.

רמקולים ישנים (תלוי איזה ועד כמה ישנים, אך איני יודע מאיזו שנה רמקולים אילו) צריכים ברוב המיקרים מגבר שיתאים להם, בדיוק כמו שהרמקולים של הפיוניר שלי נשמעים פשוט זוועה עם המגבר שפורפרות בגלל הנצילות הנמוכה שלהם והעובדה שהאלמנטים שלהם אינם מתאימים למגברי שפורפרות.

כמו כן, בואו נחשוב בצורה הגיונית. מה יניע יותר טוב את הרמקול וישמע יותר טוב, מגבר סראונד חדש או מגבר סטריאו יד שנייה שמחירו אינו נמוך בהרבה ממגבר הסראונד. למרות שהמחיר לא תמיד קובע הרבה (במיוחד לא בתחום הזה) בכל זאת ניתן להניח כי הסטריאו פשוט יהיה איכותי יותר. בדיוק כמו להשוות בין DVD של 3000 שקלים ל-CDP של 2500 שקלים יד שנייה. ממש אותו הדבר.

ד"א,

מהם הנתונים הנוספים של הרמקול? נצילות, שנת ייצור, חומר האלמנטים וכו'...? במידה והנתנוים יצביעו על תאימות למגבר שלי אתה מוזמן בהחלט לבוא בכדי לראות מה ההבדל בין המגברים.

Anatoli.

אתה טועה, זה לא קשור ליכולת הנעה בהכרח. זה שמגברים משולבים נשמעים טוב יותר, בדר"כ, ממגברי סראונד באותו תקציב זה בגלל שהם לא רב תכליתים אלא dedicated למטלה אחת - להגביר את האות בצורה הטובה ביותר. אבל להקיש מכאן שיש קשר ליכולות "ההנעה", זה ממש לא נכון וכפי שאמרתי אין צורך מוואטים בודדים להנעת רמקול אפילו לא נציל בעליל. הנתון הכי חשוב כאן הוא העומס שהרמקול מציד (התנגדות) ואם אין הוא גדול, כמעט כל מגבר יוכל להתמודד איתו. שאלת איכות הצליל שהוא יפיק לא קשורה ישירות ליכולות ה"הנעה" כפי שאתה מנסח.

פורסם

נראה ששנינו מדברים על אותו הדבר ואתה פשוט לא מבין אותי נכון. אבל אם כבר יכול "הנעה" היא עניינינו אז בוא לא נשכח שלא קיים רמקול עם גרף התנגדות ישר כך שצריך מגבר שיודע לעבוד גם במצבים כאלה.

פורסם

קיימים ועוד איך!!! בלי כל קשר, גם קיימים רסיברים ק"ב\סראונד שיכולים להתמודד עם עכבה בעייתית כך שהם לא יתקשו במלאכת ה"הנעה" אבל מי אמר שהם ישמעו טוב?!

בקיצור, הכללה גסה שאין לה כל שחר.

פורסם

תשמע, כל אחד מדבר מניסיונו, אני לא שמעתי עדיין כל רסיבר סראונד שמצליח להישמע יותר טוב ממגבר סטריאו במחיר קרוב אליו. ולכן בלי שום קשר לסיבה כרגע (אני מעדיף שלא להיגרר לוויכוח כשהמטרה של שנינו היא לעזור לבן-אדם) אני מבטיח לו שכל מגבר סטריאו יישמע טוב יותר (במחיר הנקוב כמובן).

Anatoli.

פורסם

אתה מטעה. כל מקרה לגופו וכבר ניתקלתי במצב שבו רסיבר סראונד נשמע לי טוב יותר ממגבר מנורות.

פורסם

תלוי איזה מנורות ואיזה סראונד, באותו מחיר האפשרות היחידה שתהייה היא שהמגבר מתאים לסוג מוזיקה אחד ואתה האזנת לסוג אחר לגמרי, ואז אין בכלל מה להשוות.

אני מאמין שאנחנו סוטים מהכיוון, במידה ואתה מעוניין להמשיך להתדיין אשמח מאוד לשמוע ממך בפרטי.

Anatoli.

פורסם

מאיפה אתה מקריץ את ההנחות הללו? מאיפה לך שמגבר מנורות עד מחיר מסוים מתאים לסוג מוזיקה ספציפי?! (אתה כנראה מכוון לקלאסית ודווקא הגברת המנורות עליה אני מדבר כאן מהמבחן נשמעה אנליטית וקרה) ::)

העובדה היא שהאזנתי למגבר מנורות יקר פי כמה מרסיבר סראונד עם נתונים שונים לגמרי ועדיין העדפתי את הרסיבר. ללמדך שאין שום כלל אצבע באודיו ותמיד יש מקרים חריגים יוצאי דופן...

פורסם

יכול להיות במקרה שאתה לא אוהב את הצליל "החם" של מגברי מנורות? :'(

כי אם כך הדבר זה יסביר לנו הכל. באופן כללי בסאונד לכל אחד יש טעם שונה, אבל למרות הכל ישנם מספר כללים שהרוב המוחלט מסכים עליהם.

פורסם

יכול להיות במקרה שאתה לא אוהב את הצליל "החם" של מגברי מנורות? :'(

אתה שוב מטעה. הרי אמרתי לך בעבר שלציין כי מגברי מנורות הם "חמים" זה לא נכון. אתה סתם מחזק סטריאוטיפ היסטורי מיושן שלא מחזיק מיים במגברים מודרניים ועובדה היא שהמגבר המודרני לו האזנתי נשמע קר, אנאליטי ולא מרגש אפילו בהשוואה להגברת SS פשטנית.

פורסם
  • מחבר

קיצור הרסיבר נחשב טוב?

יש לי סאונד מקס 5.1 דיגיטל

אז אם אתם אומרים שיש הרבה יותר טובים אני אחשוב על לקנות מגבר עם כניסה אופטית

פורסם

אין מגבר עם כניסה דיגיטלית, יש רסיבר ק"ב\סראונד עם כניסה כזו.

פורסם
  • מחבר

אז האם כדאי לקנות רסיבר עם כניסה דיגיטלית?

או שזה מספיק... אני לאדע כי לא שמעתי אותם ברסיבר אחר

פורסם

למה אתה חושב שאתה צריך רסיבר?

מה גורם לך לחשוב שאתה צריך הגברה משובחת יותר?

מה גורם לך לתהות על רכישת מגבר חדש?

איזה יום היום?

מה נסגר איתך?

*slaps you in the face* אתה סתם מבזבז כסף, סתם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים