עבור לתוכן

יש לי רמקולים ישנים בבית... אני צריך מידע עליהם

Featured Replies

פורסם

אז קצת על רמקולים ...

הספק אקוסטי של רמקול אשר יכול להחריש אוזניים מסתכם בערך של כ 5W RMS . לעיתים כשיש מוסיקה עם הלמים בקצב גבוה ( כמו רעם פיתאומי ) הרמקול זקוק ליותר, וגם אז מדובר בלא יותר מ 50W .

למשל מגברי מנורות עם הספק יציאה של משהו כמו 20W נחשבים הטובים ביותר, בגלל יציבותם.

לכן - זה לא ממש משנה מה כתוב על הרמקול, השאלה האם אתה יכול להנות ממנו.

לטעמי, אני הייתי חושד במוצר שכותב כי הרמקול מסוגל להפיק 200W. אני מוכן להתערב איתך, שאם אני מחבר לרמקול שלך מגבר חזק, הוא ישרוף אותו מיד עם הספק שכזה. 

ממש, אבל ממש לא נכון.

כמות הרעש שרמקול מסוגל לייצר תלויה בהרבה גורמים, אך בעיקר מה שחשוב במשוואה זה: מרחק ההאזנה שלך ממנו, נתון הנצילות וכמובן הספק המגבר - בחשיבות יורדת.

אם אתה יושב מטר מהרמקול, אזי כאשר תזין לתוכו וואט בודד אחד מהמגבר, כמות הרעש שהוא יפיק (דציבלים) תהא למעשה, נתון הנצילות. מגבר מנורות המסוגל לנפק 20 וואט יכול "להניע" רמקולים בקלות לא בגלל שהוא יציב, אלא בגלל שאין למעשה צורך ביותר מוואטים בודדים לשנע רמקול, אפילו כזה בעל נצילות נמוכה יחסית. מה שכן יש לו חשיבות זו העכבה שהרמקול מציג למגבר ואם אותה התנגדות אינה חורגת מהעומס המותר על המגבר, לא תהיה בעיה לדחוף את הרמקול בכלל... זה ההסבר על רגל אחת.

• תגובות 53
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לא רציתי לפתוח תראד חדש אז...

נגיד והם יהיו איכות רצינית.... האמת אפשר לקנות מגבר טוב ב.... 1700 שח?

פורסם

כע אפשר להשיג רסיבר סטיראו יד 2

ב1700 + -

(יש לי אחד אם אתה רוצה לבוא לשמוע )

פורסם
  • מחבר

נראה...

אם הפ באמת יהיו טובים ואני אקנה רסיבר וכל זה

אני אמכור את היאמהה TSS-1 שלי

באיזה 800-700 שקל...

ואז יהיה לי 2500

אז אני אוכל להשקיע 2200 שקל ברסיבר איכותי

פורסם

אתה לא צריך רסיבר אתה צריך מגבר, ואם אתה קונה יד שניה אפשר למצוא דברים טובים בכסף הזה...

פורסם
  • מחבר

התכוונתי מגבר...

לאדע בשבילי זה אותו דבר אני לא מבין בזה....

אפשר להשיג משהו טוב ב1700?

אם משהו ממוצע ככה אני אנסה לשונרר עוד כסף ולהגיע ל2200

אבל עדיף 1700...

אבל לפני זה אני צריך לבדוק את הרמקולים

פורסם
  • מחבר

אהלן

טוב מצאתי במחסן את הכבלים (טיפה ארוכים מדי אבל נסתדר)

חיברתי בהתחלה רק רמקול אחד לרסיבר יאמהה שהיה לנו ולא היה לו שימוש רציני......

האיכות שלו הייתה די טובה

אז החלטתי שנביא הכל נחבר למשחב ונבחן........

אני חייב לומר שלא נראה לי ששמעתי איכות כל כך טובה............

טוב אני כן אבל עדיין... לא בחדר שלי

צליל נקי מאוד!

איכות סאונד מאוד טובה!

באסים איכותיים!

ווליום שעל רבע כל הבית שומע וזה בית די גדול.....

אני ממש מרוצה מהם ואני אשמור אותם בחדרי.... הקט

עכשיו אני צריך למצוא שימוש לרמקולים ה"ישנים" שלי

יאמהה TSS-1

עריכה:

עליתי על בעיה קטנה

רמקול אחד קצת יותר חלש....

נראה לי בגלל הכבל כי באמת החיבור של הכבל שלו לא היה הכי משהו אבל אני אתמודד עד שאני אטפל בבעיה

פורסם

ב-1700 שקלים אפשר למצוא מגברים מעולים. רק תדאג שאתה מתאים את המגבר לרמקול כמו שצריך. הייתי מציע לך לגשת לרדיו הכוכב, הם מחזיקים מלאי גדול יחסית של ציוד הגברה יד שנייה. ה-G-6000 של סניו יהיה התחלה טובה לבדיקה, ישנם מספר מגברים נוספים שכדאי לך לשמוע במקום.

Anatoli.

פורסם

רמקולים נראים ממש פצצה וזה עוד גרמני בכלל טוב.

נראים ממש איכותיים.

יש מצב אתה מוכר אותם לי ?

פורסם
  • מחבר

אני לא צריך מגבר יש לי רסיבר יאמהה איכותי ביותר!

ולא אני לא מוכר....

אבל אני יכול למכור לך יאמהה TSS-1

אבל זה כבר לפרטי ולא פה

פורסם

נראה שאתה לא מבין דבר חשוב מאוד, צריך תמיד להתאים את המגבר והרמקולים (גם את הכבלים, אבל זה כבר במקום אחר).

כדאי לך מאוד לשמוע את הרמקולים שלך עם כמה מגברים טובים מיד שנייה. אני מבטיח לך שרובם יניעו את הרמקול שלך טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

אבל אתה לאדע איזה רסיבר זה אפילו

לאדע הוא נקנה יחד עם הרמקולים בזמנו......

פורסם

אני מבטיח לך שרובם יניעו את הרמקול שלך טוב יותר.

אם יורשה לי לשאול, מה גורם לך להיות כל כך בטוח?

פורסם

העובדה שמגברים של ימאה אינם מגברים בעלי יכולת טובה במיוחד להניע רמקולים, כמובן שישנם מגברים יחסית טובים של החברה, אך מאילו שיצא לי לפגוש אישית הרוב לא הסתדר טוב במיוחד, ואפילו הדיאמונר 8.4 נשמעו זוועה עם מגבר סראונד של ימאה ששמעתי.

רמקולים ישנים (תלוי איזה ועד כמה ישנים, אך איני יודע מאיזו שנה רמקולים אילו) צריכים ברוב המיקרים מגבר שיתאים להם, בדיוק כמו שהרמקולים של הפיוניר שלי נשמעים פשוט זוועה עם המגבר שפורפרות בגלל הנצילות הנמוכה שלהם והעובדה שהאלמנטים שלהם אינם מתאימים למגברי שפורפרות.

כמו כן, בואו נחשוב בצורה הגיונית. מה יניע יותר טוב את הרמקול וישמע יותר טוב, מגבר סראונד חדש או מגבר סטריאו יד שנייה שמחירו אינו נמוך בהרבה ממגבר הסראונד. למרות שהמחיר לא תמיד קובע הרבה (במיוחד לא בתחום הזה) בכל זאת ניתן להניח כי הסטריאו פשוט יהיה איכותי יותר. בדיוק כמו להשוות בין DVD של 3000 שקלים ל-CDP של 2500 שקלים יד שנייה. ממש אותו הדבר.

ד"א,

מהם הנתונים הנוספים של הרמקול? נצילות, שנת ייצור, חומר האלמנטים וכו'...? במידה והנתנוים יצביעו על תאימות למגבר שלי אתה מוזמן בהחלט לבוא בכדי לראות מה ההבדל בין המגברים.

Anatoli.

פורסם

אם הייתי יודע הייתי אומר אבל אני לאדע

עריכה:

זה אני גילי AKA רולדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים