עבור לתוכן

עצות לגבי המפרט הבא

Featured Replies

פורסם

ראשית שלום לכולם!

בקרוב אני מתכננן לשדרג את המחשב הישן שלי (AthlonXP 1600, 512MB 266Mhz, 4200Ti 128MB) והחלטתי ללכת על Intel מאחר שאני די מאוכזב מ AMD.

אז כאמור הנה המפרט מאתר www.noacomp.co.il

כמות מחיר דגם

INTEL P-4 LGA-775 3.40GHZ 550 800MHZ 1MB 1825 ¤ 1

GeIL 1024MB DDR 400MHZ (2x512MB) Value Dual Channe 1170 ¤ 1

WD 200/7200 SATA 8MB 720 ¤ 2

RAIDMAX Scorpio 868 Silver 370 ¤ 1

EDIMAX ROUTER 4 PORT BR 6104K 290 ¤ 1

1 ¤ 740 ECS 915P-A

מחיר סופי: 5657 (אחרי הנחת מזומן 3%)

כמו שניתן להבחין אין כרטיס מסך, הסיבה לכך היא עקב חוסר בארץ בכרטיסי PCIe מסדרה X800 ו 6800. לכן מה שאני חושב זה ללכת על לוח אם היברידי כלומר עם תצורת AGPx8 ו PCIe ביחד, היחיד שמצאתי הוא של ECS אשר קיבל ביקורות טובות.

ככה ניתן יהיה להשתמש בכרטיס הישן שלי Ti4200 עד שהשוק יהיה רווי בכרטיסי PCIe.

אז מה אתם אומרים? אולי כדי לי לחכות ללוחות עבור AMD עם PCIe או אולי ללוחות עם SLI. או אולי ללכת על לוח אם מסוג 925X אשר מכיל chipset מעודכן ביותר ופשוט לרכוש כרטיס X700 או 6600 שיגיעו בקרוב.

פורסם

כמה דברים:

1. הלוחות המשולבים מאפשרים לAGP לעבוד רק בAGPX1...

לכן מה שאני ממליץ זה לקנות את הכרטיס PCIe הכי מעפן שתמצא ובבוא היום תשדרג.

2. SLI יעלה לך המון (2 כרטיסי מסך)... אם יש כסף תקנה, אבל רק אם יש לך... אל תחסוך בשביל זה!

3. אני דווקא ראיתי הרבה X800XT בתצורת PCIe בהרבה חנויות... למ הלא לקנות אותו?

4. אתה יכול לחכות לPCIe בAMD אבל זה יקח עוד איזה חודש לפחות (לדעתי)...

5. אין לך ספק כוח במפרט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

אז ככה:

1. הלוח המשולב של ECS לפי מיטב הבנתי מכיל PCIe X16 ו AGPx8 אתה יכול לבדוק את זה באתר שלהם.

3. מה שהתכוונתי זה כרטיסי מסך PCIe מסוג X800 יקרים משמעותית מאחיהם בתצורת AGP וכרטיסי מסך של Nvidia מסוג 6800 בתצורת PCIe אין בכלל עדין בארץ.

5. המארז של Raidmax מגיע עם ספק מקורי בהספק 420W

פורסם

1. בדקתי באתר שלהם ואתה צריך לשים לב לניסוח שלהם..

הם אומרים שהAGP שלהם ימנע ממך לקנות כרטיס PCIe ועדיין להשתמש בכרטיס AGP, אבל הם לא אומרים באיזה המהירות ההסלוט שלהם עובד...

2. טוב, זה כבר שיקול שלך... אני עדיין ממליץ לא ללכת על לוח משולב ופשוט לקנות PCIe מעפן.

3. הייתי בטוח שזה מגיע בלי ספק... אבל הספק הזה אמין בכלל?

פורסם

הספק המגיע עם הריידמקס הוא ג'נרי לחלוטין ולכן אינו מומלץ, בטח לא למערכת עם כרטיס מסך חזק.

פורסם

אל תתקרב ללוחות ESC משהו מסריח בהם לא יכול להיות שצ'יפסט 915 יעלה 740 והם גם ככה ידועים כחרא חברה!

פורסם

ראשית שלום לכולם!

בקרוב אני מתכננן לשדרג את המחשב הישן שלי (AthlonXP 1600, 512MB 266Mhz, 4200Ti 128MB) והחלטתי ללכת על Intel מאחר שאני די מאוכזב מ AMD.

אז כאמור הנה המפרט מאתר www.noacomp.co.il

כמות מחיר דגם

INTEL P-4 LGA-775 3.40GHZ 550 800MHZ 1MB 1825 ¤ 1

GeIL 1024MB DDR 400MHZ (2x512MB) Value Dual Channe 1170 ¤ 1

WD 200/7200 SATA 8MB 720 ¤ 2

RAIDMAX Scorpio 868 Silver  370 ¤ 1

EDIMAX ROUTER 4 PORT BR 6104K 290 ¤ 1

1 ¤ 740  ECS 915P-A

מחיר סופי: 5657 (אחרי הנחת מזומן 3%)

כמו שניתן להבחין אין כרטיס מסך, הסיבה לכך היא עקב חוסר בארץ בכרטיסי PCIe מסדרה X800 ו 6800. לכן מה שאני חושב זה ללכת על לוח אם היברידי כלומר עם תצורת AGPx8 ו PCIe ביחד, היחיד שמצאתי הוא של ECS אשר קיבל ביקורות טובות.

ככה ניתן יהיה להשתמש בכרטיס הישן שלי Ti4200 עד שהשוק יהיה רווי בכרטיסי PCIe.

אז מה אתם אומרים? אולי כדי לי לחכות ללוחות עבור AMD עם PCIe או אולי ללוחות עם SLI. או אולי ללכת על לוח אם מסוג 925X אשר מכיל chipset מעודכן ביותר ופשוט לרכוש כרטיס X700 או 6600 שיגיעו בקרוב.

במקום לקחת 3.4 שמחירו גבוה ללא הצדקה, והיות ובמשחקים כרטיס המסך קובע יותר לא הייתי קונה יותר מאשר נורטווד 3 גיגה, וזכרונות במהירות 500 ועושה לו OC נחמד מאוד. אל תשכח שהביצועים עם DDRII כרגע נחותים על פלטפורמת אינטל מ DDR1 עם תזמונים טובים ושה DDRII מאוד יקרים.

בנוסף, אני לא מאמין שתתאכזב מ 64 ביט למשחקים.

פורסם
  • מחבר

במקום לקחת 3.4 שמחירו גבוה ללא הצדקה, והיות ובמשחקים כרטיס המסך קובע יותר לא הייתי קונה יותר מאשר נורטווד 3 גיגה, וזכרונות במהירות 500 ועושה לו OC נחמד מאוד. אל תשכח שהביצועים עם DDRII כרגע נחותים על פלטפורמת אינטל מ DDR1 עם תזמונים טובים ושה DDRII מאוד יקרים.

בנוסף, אני לא מאמין שתתאכזב מ 64 ביט למשחקים.

אני בטוח שלא אתאכזב מ 64 ביט וגם לא מנורטווד 3 גיגה, אבל פשוט אם אני קונה כרטיס מסך מהקצה העליון אני מתכנן להשתמש בו לפחות 4 שנים פלוס וזה אומר שזה חייב להיות PCIe.

פורסם

אני בטוח שלא אתאכזב מ 64 ביט וגם לא מנורטווד 3 גיגה, אבל פשוט אם אני קונה כרטיס מסך מהקצה העליון אני מתכנן להשתמש בו לפחות 4 שנים פלוס וזה אומר שזה חייב להיות PCIe.

העניין לא ברור לי לחלוטין.

כרטיס AGP שתקנה עכשיו יהיה בעל ביצועים זהים לכרטיסי PCI-E נוכחיים.

אני לא רואה איפה היות הכרטיס AGP יפריע בעתיד, אלא אם תעביר את הכרטיס למערכת חדשה. מכיוון שכרטיסים מתיישנים בקצב של בערך פי 4 ממעבדים (וזה במקרה הטוב),

אני לא רואה שום סיכוי שבו תוכל להשתמש בכרטיס הזה בעוד ארבע שנים, וגם לא בעוד שלוש. בעוד שנתיים, הוא כנראה יהיה סביר - ממוצע.

דווקא אם היית קונה כרגע כרטיס זול, יתכן שהיה עדיף להשקיע בPCI-E, כי הכרטיס יתיישן תוך שנה.

בכל מקרה, לא שיש משהו רע באינטל, אבל ה3.4 הוא בזבוז כסף.

פורסם
  • מחבר

העניין לא ברור לי לחלוטין.

כרטיס AGP שתקנה עכשיו יהיה בעל ביצועים זהים לכרטיסי PCI-E נוכחיים.

אני לא רואה איפה היות הכרטיס AGP יפריע בעתיד, אלא אם תעביר את הכרטיס למערכת חדשה. מכיוון שכרטיסים מתיישנים בקצב של בערך פי 4 ממעבדים (וזה במקרה הטוב),

אני לא רואה שום סיכוי שבו תוכל להשתמש בכרטיס הזה בעוד ארבע שנים, וגם לא בעוד שלוש. בעוד שנתיים, הוא כנראה יהיה סביר - ממוצע.

דווקא אם היית קונה כרגע כרטיס זול, יתכן שהיה עדיף להשקיע בPCI-E, כי הכרטיס יתיישן תוך שנה.

בכל מקרה, לא שיש משהו רע באינטל, אבל ה3.4 הוא בזבוז כסף.

זה בדיוק מה שחשבתי, אם כבר להשקיע 2500+ בכרטיס מסך אז שיהיה אחד שאני יכול להעביר הלאה למחשב הבא שלי... מה אתה באמת מאמין ש 6800 GT עם 256MB זכרון יחשב חלש בעוד שנתיים?! אפילו שלוש.

לגבי מעבד 3.4 גיגה אני מסכים אולי הוא בזבוז של כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים