עבור לתוכן

שאלה בנוגע לכרטיס מסך הזה: Geforce FX 5900

Featured Replies

פורסם

נכנסתי לחנות ברשת וראיתי את הכותרת הבאה:

Gainward Geforce FX 5900 / Ultra1100 XT Gold Sample Video Card

מה זה אומר??

Ultra 1100 XT Gold Sample?

במה זה שונה מהכרטיס הזה:

MSI Geforce FX 5900XTV 128MB DDR VIVO DVI Retail

?

ואיזה מהם עדיף?

פורסם

אם אני לא טועה (ותקנו אותי אם אני טועה)

ל- Golden Sample יש יכולות אוברקלוקינג מעולות, אבל אין לו VIVO כמו שיש לכרטיס השני שהצגת.

פורסם
  • מחבר

UP

פורסם

ההקפצה אסורה! קרא את חוקי הפורום.

בפעם הבאה הת'רד ינעל.

פורסם

הgolden sample זאת סדרת כרטיסי מסך של Gainward שחלקם מומהרים, עם קירור מעבר לסטאנרט, יש אפילו כאלה עם בלוק מים. בכל מקרה ה5900XT לא שווה קניה, התמיכה שלו בDX9 שווה לתמיכה שלי בnVidia(והפעם אין לזה קשר). אם אתה רוצה כרטיס מסך שעוד איך שהוא יספק תסחורה אחרי החצי שנה הקרובה, תקנה 9800, או 6800nu. אם אין כסף אז אפילו ה9600XT עדיף, תחת AA וSM2.0 אין מה להשוות. כדי להפעיל HL2 על 5900 היו צריכים לכפות עליו מצב של DX8.1 אחרת את הFPS היה אפשר לספור לבד. מה לעשות כרטיס מסך שלא משתמש בVertex Shaders כמו ה5900 ושאר סדרת הFX הוא כרטיס גרוע לDX ובמיוחד ל9. nVidia נותנים תמיד פתרונות לטווח הקצר, AKA GF TI GF FX ורק הזמן יגיד אם הGF6 הוא גם אחד כזה, ביינתיים nVidia עדיין לא סידרה תמיכה נורמאלית בVertex Shaders אפילו בGF6, וה6800ultra מפסיד בהם ל9800! לפאקינג 9800.....

פורסם

על מה אתה מקשקש אה ?

איך אתה בכלל משווה R9600XT ל5900XT ?

במיוחד בOC - שכל 5900XT מומהר מגיע למהירויות ULTRA בקירור סטוק.

בכל השאר חוץ מהVertex shaders הכרטיס חזק מה9600xt בסטוק בכ30-40%

למי אכפת ת'כלס ממספרים על נייר - אני מדבר על ביצועים עדיפים בהרבה - לגבי איכות התמונה- לא משהו שתשים אליו לב - אלא אם תתעקש לשים לב ולהעלים עין ממשהו אחד.

ואתה גם לא אובייקטיבי אז בכלל ...

http://techreport.com/reviews/2003q4/geforcefx-5900xt/index.x?pg=1

http://www.hothardware.com/viewarticle.cfm?articleid=385&catid=2

http://firingsquad.com/hardware/evga_e-geforce_fx_5900_xt_review/

http://www.guru3d.com/article/Videocards/112/1/

לקוח מהטופיק להשוואות בין כרטיסי המסך.

סתכל בלינקים מר פותח ת'רד ותחליט לבדך.

פורסם

הgolden sample זאת סדרת כרטיסי  מסך של Gainward שחלקם מומהרים, עם קירור מעבר לסטאנרט, יש אפילו כאלה עם בלוק מים. בכל מקרה ה5900XT לא שווה קניה, התמיכה שלו בDX9 שווה לתמיכה שלי בnVidia(והפעם אין לזה קשר). אם אתה רוצה כרטיס מסך שעוד איך שהוא יספק תסחורה אחרי החצי שנה הקרובה, תקנה 9800, או 6800nu. אם אין כסף אז אפילו ה9600XT עדיף, תחת AA וSM2.0 אין מה להשוות. כדי להפעיל HL2 על 5900 היו צריכים לכפות עליו מצב של DX8.1 אחרת את הFPS היה אפשר לספור לבד. מה לעשות כרטיס מסך שלא משתמש בVertex Shaders כמו ה5900 ושאר סדרת הFX הוא כרטיס גרוע לDX ובמיוחד ל9. nVidia נותנים תמיד פתרונות לטווח הקצר, AKA GF TI GF FX ורק הזמן יגיד אם הGF6 הוא גם אחד כזה, ביינתיים nVidia עדיין לא סידרה תמיכה נורמאלית בVertex Shaders אפילו בGF6, וה6800ultra מפסיד בהם ל9800! לפאקינג 9800.....

תקנו אותי אם אני טועה אבל כבר GFORCE 2 TI וGFORCE 2 GTS וGFOECE 3 וGFORCE 4 TI תמכו בVERTEX SHADER אז איך אתה אומר על סדרת הFX שהיא לא תומכת....יצא לי לשחק עם כרטיס מסדרת FX וראיתי הצללה שאם היא לא באה משם אז אני לא יודע מאיפה היא באה.......

ומה שמעניין ממה שאתה אומר שאין לו תמיכה מלאה בDX 8.1 כי כרטיסים שהיו לפניו כמו לדוגמא REDAON9700 תמכו תמיכה מלאה בDX 9 מעניין מאוד כל הנתונים שאמרת אני מסופק על חלקם....אשמח לקבל הבהרות(כל מה שאמרתי זה על סמך מה שיצא לי לשמוע ולקרוא..יכול להיות ששמעתי דברים מוטעים)

פורסם

תסתכל בהשוואות מהעידן הנוכחי לא מלפני שנתיים... בTomb Raider TAOD FarCry Deus EX2 Thife3 וכל שאר המשחקים שמבוססים על DX9 בצורה נרחבת, ה9600XT מוביל.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gecube-aiw9600.html

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל כבר  GFORCE 2 TI וGFORCE 2 GTS וGFOECE 3 וGFORCE 4 TI תמכו בVERTEX SHADER אז איך אתה אומר על סדרת הFX שהיא לא תומכת....יצא לי לשחק עם כרטיס מסדרת FX וראיתי הצללה שאם היא לא באה משם אז אני לא יודע מאיפה היא באה.......

ומה שמעניין ממה שאתה אומר שאין לו תמיכה מלאה בDX 8.1 כי כרטיסים שהיו לפניו כמו לדוגמא  REDAON9700 תמכו תמיכה מלאה בDX 9  מעניין מאוד כל הנתונים שאמרת אני מסופק על חלקם....אשמח לקבל הבהרות(כל מה שאמרתי זה על סמך מה שיצא לי לשמוע ולקרוא..יכול להיות ששמעתי דברים מוטעים)

יש לו תמיכה בVertex Shaders אבל תמיכה מאוד עילגת, המנוע הגיאומטרי שלו מבוסס על מערך של נקודות צפות, שבעצם מחשבות את הוורטקטסים, והגמישות שלו בהפעלת שיידרים על גאומטריה היא מאוד מוגבלת. מצד אחד זה נותן יתרון בחישובי וורטוקסים(קודקודים) נטו, אבל מצד שני ברגע שצריך ליישם "הצללה" זה יקח לו שנים אם בכלל... בכל מקרה יש עוד כל מיני הבדלים, כמו הגבלה של פקודות לתוכנת וורטקס אחת שעומדת על 256 בFX ועל 1024 בR3XX ב9800 היא גדלה עוד יותר נדמה לי, אני לא זוכר בברור... אבל בכל מקרה לכרטיס עם תמיכה נאותה בDX9, המנוע הגיאומטרי מבוסס על Vertex Shaders, בדיוק כמו ב9700 וה9500, וכמו שnVidia ישמה בGF6. והמחסור בניסיון בתמיכה טובה בVS מתבטא בה טוב מאוד. ובקשר לזה ראית הצללה? אתה יודע מה הבדלים בין הצללת וורקטס לשיידר? בכל מקרה התמיכה של ה5900XT ושאר סדרת הFX בVS ממש פגומה, וגם התמיכה בPS2.0 לא טובה במיוחד, ובמשחקי DX9 קיימים, ובעתיידים, ההבדלים האלו יראו טוב מאוד.

פורסם

ומה עם משחקים המבוססים על OpenGL  ?

ודווקא ב90% מההשוואות ה5900XT דורס את הr9600xt...גם עם OC ...במיוחד כשפילטרים מופעלים והרזולוציה עולה...

The GeCube card looks appealing as it keeps on at the same level with the GeForce FX 5900 XT, although falls back after we enable full-screen antialiasing (FSAA) and anisotropic filtering (AF) no wonder as the FX 5900 XT is equipped with a 256-bit memory bus. Overclocking of the GeCube ALL-IN-WONDER 9600 XT is rewarding you get a nice performance gain.

The Torlan level abounds in open spaces and textures, but Metallurgy is on the contrary interesting for its sophisticated geometry and restricted freedom. The overclocked All-In-Wonder 9600 XT feels best of all here, followed by the GeForce FX 5900 XT. The former boasts a super-high core clock rate, and the latter is aided with its fast vertex processors and the eight-pipeline architecture. The graphics cards with fast memory GeForce FX 5900 XT and GeForce FX 5700 dont feel the burden of the enabled FSAA and anisotropic filtering. Only by overclocking the GeCube card we can make it competitive here.

The second next-generation game favors cards that quickly process geometric information. These are GeForce FX cards among the todays participants. Anyway, the cards from ATI strike back in the eye-candy mode. Whats more, the overclocked GeCube All-In-Wonder 9600 XT competes on equal terms with the GeForce FX 5900 XT, save for the 1600x1200 resolution where the wider memory bus of the latter card puts it beyond competition.

וזה חלק קטן - רק בHighly Anticipated DX9 Game 1 ובפאר קריי בהגדרות בסיס בלי החלקות וב Star Wars- יש יתרון משמעותי לכרטיסי ATI - בכל שאר המבחנים ה5900XT לא רואה אותו בכלל - במיוחד עם פילטרים ורזולוציה גבוהה - וזה עוד בלי OC לכרטיס של נוידיה - אני מדבר על R9600XT עם OC.

Far Cry extensively uses complex pixel shaders and favors graphics cards with chips from ATI Technologies. The GeForce FX 5900 XT only wins one mode: 1600x1200 with enabled FSAA and AF.

בכל מקרה - לילה טוב :xyxthumbs:

פורסם

יש לו תמיכה בVertex Shaders אבל תמיכה מאוד עילגת, המנוע הגיאומטרי שלו מבוסס על מערך של נקודות צפות, שבעצם מחשבות את הוורטקטסים, והגמישות שלו בהפעלת שיידרים על גאומטריה היא מאוד מוגבלת. מצד אחד זה נותן יתרון בחישובי וורטוקסים(קודקודים) נטו, אבל מצד שני ברגע שצריך ליישם "הצללה" זה יקח לו שנים אם בכלל...

לכרטיס עם תמיכה נאותה בDX9, המנוע הגיאומטרי מבוסס על Vertex Shaders, בדיוק כמו ב9700 וה9500, וכמו שnVidia ישמה בGF6. והמחסור בניסיון בתמיכה טובה בVS מתבטא בה טוב מאוד. ובקשר לזה ראית הצללה? אתה יודע מה הבדלים בין הצללת וורקטס לשיידר? בכל מקרה התמיכה של ה5900XT ושאר סדרת הFX בVS ממש פגומה, וגם התמיכה בPS2.0 לא טובה במיוחד, ובמשחקי DX9 קיימים, ובעתיידים, ההבדלים האלו יראו טוב מאוד.

הבנתי מה שאמרת שמחתי מאוד על ההבהרות(רק על העניין של צורת החישוב)....אם כי אני מאמין שאחרי כל כך הרבה כרטיסי מסך שיישמו את הטכנולוגייה של VERTEX SHADER הGFORCE FX כנראה כבר ברמה טובה...ואני חושש שאתה מתבלבל וההצללה שאתה מתכוון זה PIXEL SHAFER וגם זה יושם בכרטיסים שאמרתי בהודעה הראשונה.....הPIXEL SHADER מיישם את ההצללה על כל  פיקסל בנפרד דבר אשר מביא להצללה אמיתית.

ובאשר לשאלתך (אני מנסח אותה כי נראה לי שהתבלבלת עם המושגים)....האם אני יודע מה ההבדל ביו הצללה(ככל הנראה התכוונת לPIXEL SHADER) לבין VERTEX SHADER

תשובה כן אני ראיתי כמה תמונות שמראות את ההבדל.....אם אני לא טועה יש תמונות גם באחד במאמרים פה באתר

פורסם

אינני מתבלבל בשום דבר, וסדרת הFX לא נמצאת במקום טוב בהצללות וורטקס, סדרת הGF6 בצרות אם יפלו עליה משחקים שיתמשו בזה. בחישובים גאומטריים זה שונה, ארכיטקטורה של ערכים דצימליים צפים, נותנת יתרון בחישובים מתמטיים שזקוקים להם כאשר עוקבים אחרי גאומטריה משתנה בסצנה תלת מימדית. nVidia תמיד הולכת על ההימור הקל, פתרון טוב ומהיר לטווח הקצר. לפעמים זה משחק להם(GF6 אבל עדיין שום דבר לא ברור), ולפעמים זה לא ממש כמו GF FX והTI מול הR3XX למינהם.

ובקשר לVS הם כן יכולים לשנות את התמונה הסופית, כל קודקוד(Vertice) מוגדר ע"י מידע שעובר איתו לשלבים הבאים ברינדור כמו מיקום במרחב, טקסטורה, צבע, תכונות הארה וכו'. הVS לא יכול לשנות את המידע הזה אבל הוא יכול לשנות ערכים שלו.

ודרך אגב אם אתה משתמש במילה הצללה, בכוונה לצל או משהו דומה, אז זהו שימוש שגוי בטרמינולוגיה.

פורסם

אני שוב חושב שאתה מתבלבל...הצללת VERTEX הייתה כבר המון זמן ואין משחק שלא משתמש בזה......וזה חלק(מתבסס על זה-מנוע גאומטרי) מהגאומטריה המתוכנתת בכרטיס לכן לומר שהם בצרות אם ישתמשו בזה זה באמת נראה לא שייך. הפרדת את הגיאומטריה המתוכנתת מזה כאילו זה משהו אחר נראית מוזרה בעיני..נתת פה את הדרך לחישוב גאומטריה מתוכנתת..אני לא יודע איך זה עובד.

פורסם

אני לא מתבלבל.

יש הבדל גדול בין עיבוד וורטקסים לבין הצללות וורקטס, זה שבכרטיסים מתקדמים שניהם נעשים בתוך הוורטקס שיידר לא אומר שזה אותו דבר.

הוורטקס שיידר הוא "כלי" שעורך מידע שניתן לקודקודים בשלב עיבודם, אם המידע הם מעבר למידע גאומטרי פשוט הוא יכול לשנות גם אותו. השינוי מאוד מוגבל והוא מוגבל לערכים, לא נוח להשתמש בו במשחקים, כיוון שמרחב התמרון של הVS בהשפעות על התמונה הסופית(לא בהיבט הגאומטרי) הוא אפסי, אבל עדיין אפשרי לשנות עם הVS דברים כמו צבע וטקסטורה, דבר למשל שנקרא render to texture נעשה ע"י Vertex Shader. הדבר הזה מאפשר לך לעשות מין עריכה לערכי הטקסוטרה בזמן אמת, וזה נעשה ברובו ע"י וורטקס שיידר.

פורסם

אני חושב שעיבוד של VERTEX זה לא קשור לVERTEX SHADER כמובן שבהתאם לעיבוד הVERTEX SHADER מיישם את ההצללה....אבל העיבוד של הSHADER זה כבר משהו אחר ...וזה כל הקטע עם ציר Z ופיקסלים מוסתרים וצורת המשולשים...ובהתאם לזה תעשה ההצללה. אני לא חושב שעשיתי שמוש מוטעה בטרמינולוגיה.... יכול להיות שהרבה דברים שאתה אומר הם נכונים....אבל משום מה הם לא מXתדרים לי בראש ויש לי הרבה התנגשויות מערכת...סך הכל, כל הידע שלי על כרטיסי מסך זה ארבע שעות קריאה לפני שבוע?(לפני זה בקושי ידעתי מה זה כרטיס מסך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים