עבור לתוכן

תחום הלימודים במחשבים, הסבר מי שיכול

Featured Replies

פורסם

כרגע התחלתי תיכון ואני בכתה י', שיבצו אותי במגמת עיוני ב' וחברים שלי בת"חם (ט או ת?) בקיצור מחשבים. עכשיו הם תמיד אומרים שזה יותר טוב ועיוני ב' זה כמו מב"ר ושאותם יקבלו למחשבים ויש להם יותר ידע, הם צוחקים שאומרים לי (נו מזה הפקודה הזאת? הה? אתה לא יודע) ויש לי המון ידע במחשבים כמו דוס וחומרה וכאלה מה לעשות לא תיכנות עדיין

אני רוצה להיות איש מחשבים או משהו שקשור למחשבים בעתיד והם אומרים שאותם יקבלו ואותי לא וכל מיני דברים (אתם מכירים את זה) השאלה שלי אם זה נכון ומי שיכול להרחיב בנושא שיעזור.

ד"א אני בהקבצה א1 באנגלית וא2 במתמטיקה

פורסם

Generally acceptance to university has nothing to do with what major you studied or where you studied it, it depends ONLY on your bagrut average and your psychometric results, the higher the better obviously.

However all 5 units subjects grant you a 25-30 points bonus in universities (depends what subject and what uni, for example in Technion you get 30 points for physics and in other unis only 25).

So if you do or not do 5 units in computers it doesn't really matter. Of course if your friends do 10 or 15 units which I think techem do they get an even bigger bonus and thus they can reach a higher bagrut average.

Don't worry about it too much, if you think you want to study computer science in the university you should try and do 5 units in math which grants a larger bonus and get high grades in as many subjects as you can, and later on do well in the psychometric.

If you want to study how to program you really don't need school for that, you can find plenty of books and tutorials online for every language and with a little determination you can study it alone. Lots of the things they teach at school is worthless crap anyway.

פורסם
  • מחבר

אם היה אפשר בעברית אז זה היה בסדר חח אבל הבנתי

תודה בכל מקרה......

פורסם

לדעתי לך לא שווה להיות בטכ"ם כרגע... אני יסביר:

כעיקרון אני לומד בכיתה י"ב בטכ"ם אבל אנחנו השנה האחרונה שעושים 15 יח"ל מחשבים, משרד החינוך החליט (סוף סוף) שחמשת היח"ל ניתוח מערכות מידע (ובלה בלה בלה) מיותרים ולא צריך לעשות אותם

ככה שכרגע כל מי שלא בי"ב בטכ"ם לא יעשה 15 אלא 10.

עכשיו לדעתי ההבדל בין טכ"ם 10 יח"ל לעיוני הוא מזערי וגם ענק-

מזערי מכיוון שלדעתי זה דיי אותו הדבר מבחינת התקבלות למקומות כלשהם...

וענק בגלל שהזמן והכוח שצריכים להשקיע בטכ"ם הוא הרבה יותר גדול מאשר מה שתשקיע בעיוני.

אבל אם אני לא טועה למרות שאתה עושה 10 יח"ל אתה עדיין נחשב כאילו היית בכיתה טכנולוגית וזה אמור להוסיף...

בכל מקרה תעשה את הבחירה שאתה חושב שתהיה נכונה בשבילך ואני מאחל לך בהצלחה ;)

פורסם
  • מחבר

אני בעיוני ב' כרגע ואי אפשר לשנות...

אחד הדברים שמציקים זה החברים שלי שאומרים שאני לא ידע את זה ואת זה וכל אלה

ואני רוצה לעסוק בעתיד במחשבים אז אני אוכל? הם אומרים לא..

פורסם

עזוב..

אם אתה יותר גדול מהם במימדים פשוט תרביץ להם :)

פעם הציקו לי בקשר למשהו אחר שבתחילת שנה התבלבלו ביני לבין מישהו אחר ושמו אותי בהבצה ב'2 ולקח כמה ימים לסדר את זה..

אז איזה אחד נודניק הרגיז אותי דחפתי אותו לרצפה והוא שבר את האף,אין לי מושג איך הוא שבר כה את האף בטח רגיש משהו :-\

אבל אז הזמינו את ההורים שלי והיה סיפור :P

פורסם

כרגע התחלתי תיכון ואני בכתה י', שיבצו אותי במגמת עיוני ב' וחברים שלי בת"חם (ט או ת?) בקיצור מחשבים. עכשיו הם תמיד אומרים שזה יותר טוב ועיוני ב' זה כמו מב"ר

ד"א אני בהקבצה א1 באנגלית וא2 במתמטיקה

לא הבנתי את החלקים האלו.

מה זה הקבצות? כמה יחידות אתה עושה?

ולמה אתה לא יכול לבחור את המקצוע שאתה לומד ובמקום זה אתה באופן פלא משובץ בעיוני ב (יש גם א?)

פורסם
  • מחבר

עזוב..

אם אתה יותר גדול מהם במימדים פשוט תרביץ להם :)

פעם הציקו לי בקשר למשהו אחר שבתחילת שנה התבלבלו ביני לבין מישהו אחר ושמו אותי בהבצה ב'2 ולקח כמה ימים לסדר את זה..

אז איזה אחד נודניק הרגיז אותי דחפתי אותו לרצפה והוא שבר את האף,אין לי מושג איך הוא שבר כה את האף בטח רגיש משהו :-\

אבל אז הזמינו את ההורים שלי והיה סיפור :P

גם רעיון ;D

ובהקבצה א באנגלית זה 5 יחידות ומתמטיקה א2 זה 4

בגלל שבחטיבה הייתי באנגלית א2 ובמתמטיקה ב שיבצו אותי ככה ומבחני קיץ עליתי אבל לא יודע למה שמו אותי שם (כן יש גם עיוני א)

היועצת אמרה שאין מקום בכיתות והציונים בביולוגיה בחטיבה היו סבירים בלה בלה

פורסם

אין שום קשר בין עיסוק במחשבים לכל דבר אחר. אם תשקיע את הזמן שהם משקיעים בטכ"ם בללמד את עצמך לתכנת,

אתה תהיה נינג'ה והם יהיו הקורבנות.

מחשבים בבית ספר זה בערך כמו.. טוב, חלאס מטאפורות, עכשיו 3 לפנות בוקר... ;D

בקיצור, הם תת-רמה.

אם אתה באמת אוהב מחשבים, אני מציע שתתחיל מלקחת ספר C פשוט (הכי פשוט, ספר C לBorland C בדוס). משם, כבר תדע אם אתה רוצה לדעת יותר או לא.

אם תרצה להמשיך, יש המון לאן. עם קצת הכוונה ועזרה, תוכל להתקדם מאוד מהר עד שתגיע לדברים מגניבים באמת.

אין לי ספק בכלל שכשתגיע לרמה שתתחיל להתפעל מהדברים שאתה עצמך עושה, אתה לא תרצה לעזוב את זה :)

אני באמת מבין אותך, נראה קצת כאילו שהרכבת נוסעת ואתה נשאר במקום. אין לך מה לדאוג.

אם תגיע לצבא עם ידע משמעותי, תוכל לקבל שם דחיפה מקצועית שתביא אותך אל מקום שאף בוגר מדעי המחשב לא הגיע אליו עם סיום לימודיו.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

יש כמה בעיות..אני לא ממש רוצה ללמוד תכנות אבל לעסוק בצבא במחשבים כן (יש פה ניגוד??)

אני רוצה לעסוק בחומרה בעתיד וכל הדברים האלה, עסק מחשבים..

פורסם

יש כמה בעיות..אני לא ממש רוצה ללמוד תכנות אבל לעסוק בצבא במחשבים כן (יש פה ניגוד??)

אין ניגוד כלל. מה שמעניין אותך הוא טכנאות מחשבים, כנראה, לא תכנות - נכון?

יש מקום גם לכאלו בצבא (אבל תצטרך להיות עם פרופיל נמוך, 64 ומטה).

פורסם
  • מחבר

למה 64? בגלל שלא למדתי כאילו מחשבים עדיין אני יוכל ללכת לזה?

פורסם

יפה יפה , אבל אלה לא שאיפות גדולות . :P

כפי שהציעו , קח ספר של c , ותלמד .

אהבת ? תמשיך ללמוד c .

סיימת ?

לך ל-c++ .

אחר כך למד שפות כגון :

פרל , ג'אווה , פייטון , דלפי .

רוצה לדעת איך המעבד פועל , וכל מיני ירקות ? תלמד אסמבלי (אבל לפני זה אתה חייב לדעת סי , למרות שהם לא דומות בכלל , פשוט זה טיפשי ללמוד בהתחלה אסמבלי .)

לא אוהב תיכנות ?

נסה ללמוד רשתות תקשורת וכו' .

לא אוהב ?

אז יש את הרעיון המושלם :

לך לכיוןן של ניתוח מערכות\אבטחת מידע .

אך בשביל זה הינך צריך ללמוד לתכנת ברמה גבוהה , וללמוד לעבוד ביוניקס ולינוקס , וללמוד לקרוא את הקוד של יוניקס , וכמובן לדעת לעבוד בה (שפה שקוראים לה lisp ) .

בהצלחה .

פורסם

If you like hardware more than software you should consider studying electronics, get familiar with the subject and then go to uni and study Electronics Engineering or Computer Engineering (which includes both programming but also hardware related stuff).

If you want to do stuff with your knolwedge in the army you can either go to atuda (which is university during the army, check for details) or go to units like Gamma Project in the modiin but everything will require hard work and good test results in the army tests.

Being a computer technician is a very low embition, you hardly need any real knowledge for that. Try studying programming, if you don't like it then study stuff about electronics.

Consider doing 5 units of physics or something, it can be helpful. you should also go up to 5 units math.

פורסם

קודם כל כמו שאמרו פשוט תן מכות ל"חברים" האלה... גם יפתור את הבעיה וגם תרגיש יותר טוב  :xyxthumbs:

דבר שני אם מה שמעניין אותך זה חומרה...אז אולי עדיף שתתחיל ללמוד לטכנאי מחשבים של מיקרוסופט תקנה ספרים ותתחיל ללמוד או שתעשה קורס איך שנוח לך

הקורסים האחרים של סיון וכל אלה הם סתם חרטא (בתור אחד שעשה אחד כזה בחינם)ואני בספק אם הם ישפרו את הידע שלך במחשבים אם אתה בקיע בכל מה שהולך פה בפורום שמספק מידע

הרבה יותר אמין טוב ורלוונטי (ולא היסטוריה של מחשבים מהמנדט הבריטי)

זה אם אתה רוצה לעבוד במעבדה ... מצד שני כל התעודה הזאת לא שווה הרבה כי בעל חנות יסתכל על מה שאתה יודע תכלס ויקח בחשבון שהוא ילמד אותך את ה"עבודה" כל זאת אם יש לך רקע טוב בנושא

אם אתה רוצה ללכת לתחום יותר "גבוה" אז אתה יכול לחפש איזה תואר במחשבים משהו כמו הנדסה או אחר שלא כולל תכנות בעיקר

אתה יכול להתחיל בנתיים כבר עכשיו ללמוד לטכנאי מחשבים ואז לעשות לחברים שלך "נא נא נא אתם לא יודעים מה זה סוקט 939 ו SLI "

מה שטוב בזה זה שאם תצליח להשיג עבודה בזה זו תהיה אחלה עבודה גם משכורת טובה וגם עבודה קלה בזמן שהחברים שלך יטגנו המבורגרים במקדונלדס או יעשו משלוחים של פיצה בחורף על ווספה מצ'וקמקת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים