עבור לתוכן

תושבות חדשות פ'יצרים חדשים - האם לחכות או לקנות? ועוד על Dual DDR

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום וחג שמח

חשבתי לקנות מחשב חדש, וכבר שחשבתי שהכל ברור, החליטו ההם למעלה להקשות את חיי.

אבקש את עזרתכם במספר שאלות.

ללא ספק בכוונתי לרכוש מעבד אשר יתמוך ב 64bit - על כן חשבתי על +AMD2800. כעת מודיעים לי כי אינטל צפויה להוציא מעבד כזה.

1.  האם להמתין לאינטל ? ומה נראה שיהיה המחיר למעבד ביתי כזה ?

כפי הבנתי ל AMD אין שימוש בערוץ כפול לזיכרונות בתושבת 754 !!!!! קראתי את המאמר "תזמוני זכרונות ו Dual DDR - כל מה שרציתם לשאול, ולנו כבר נמאס

לענות " היה מרתק אך על שאלתי הוא לא ענה -- אנה הושיעו.

2. האם ישנו כזה שינוי גדול כאשר ישתמשו בזה בתושבת 939 ? ואם כן, הכיצד אם כך מעבדי amd מצליחים להתחרות באינטל שלהם תעבורת נתונים מהירה

יותר? האם שימוש בערוץ אחד לא מגביל את המערכת?

כיום ישנו שימוש ב sata 150 , כפי הבנתי {התושבות החדשות} (נערך) ערכות השבבים החדשות (nforce4, 915,925) יתמכו בsata 300

3.  האם השינוי הוא כזה גדול או שגם ככה הדיסקים הקשיחים לא יכולים להעביר מידע בכזו מהירות ?

לשמחתי אך גם לצערי רכשתי לא מזמן R9800P אשר מתאים ל agpX8

4 . מהי הכדאיות של רכישת לוח אם אשר לא תומך ב pci-e ?? והאם כדי לחכות ללוח אשר יתמוך בשניהם אך אז כמובן מדובר על ערכת השבבים החדשה אשר

מתאימה לתושבות החדשות של המעבדים ואז המחיר של המחשב שלי מרקיע שחקים...או שמה עלי למכור את הכרטיס שברשותי ולרכוש 6800 (רגיל או gt)

( ברור שgt יותר טוב אבל גם יקר יותר ).

אודה על תגובותיכם המקצועיות והמהירות,  אם יש לי טעויות במה שכתבתי אשמח אם תתקנו אותי.

ממתין בחדווה בברכת שנה טובה .

jingel

פורסם

אשמח לעזור לך, אדם תרבותי ומנומס ;D

1. כשאתה אומר "אינטל מתכוונת להוציא מעבד כזה", האם אתה מתכוון לתמיכה ב64 ביט? המעבדים של AMD עדיפים ממספר סיבות עוד לפני ה64 ביט.

גם אחרי שאינטל יוציאו את התמיכה שלהם ב64 ביט, המצב לא ישתנה. לכן, הA64 הוא בהחלט קניה מצויינת. הרשה לי להמליץ לך על ה3000, ולא על ה2800 (הבדל המחיר

זניח, וב3000 אתה מקבל מכפלה גבוהה יותר, למקרה שתרצה לעשות אוברקלוק אי פעם).

2. לAMD בתושבת 754 אכן יש זכרון חד ערוצי. כמה זה משפיע - מאוד תלוי באפליקציה. במשחקים, ההשפעה היא אפסית ברזולוציות נמוכות, ואפס מוחלט

ברזולוציות שמותחות את יכולת הכרטיס עד תום (וזה לא יהיה מסובך מדי למתוח את הR9800 האומלל עד תום עם משחק חדש וכבד).

כך שחבל על כספך, יהודי יקר, רכוש 754 עוד היום.

3. הדיסקים הקשיחים מסוגלים, בתיאוריה, להעביר מידע במהירות כזו רק מהCache שנמצא עליהם (הBuffer), וזה רק במידה והם בכלל תומכים בSATA300, מה

שבכנות אינני יודע. אין לי ספק שבבואי לרכוש מערכת, זו תהיה דאגתי האחרונה (כן, גם אחרי יצרן הfloppy).

אף דיסק שמוכר למין האנושי אינו מסוגל לtransfer rate של מעל 80 מגה בייט לשניה בתנאים אידיאליים, כך שלSATA150 יש עוד הרבה זמן לחיות, והוא רחוק ממיצוי.

ההודעה נערכה בשביל לומר ש915, 925 (בניגוד ל939!) אינם תושבות מעבד אלא סוג הChipset של הלוח. התמיכה בSATA נקבעת לפי אותו Chipset, כמובן,

ולא לפי סוג תושבת המעבד.

4. אין לוח PCI-E לAMD בכלל. ל754 לא יהיה לעולם, ל939 יהיה בעוד פרק זמן כלשהו (חודש, אולי יותר, אולי הרבה יותר). עם זאת,

זה בוודאי יגרור תוספת מחיר ואין לי מושג אם מתוכננים לוחות AGP\PCI-E לAMD בכלל.

בכל מקרה, עדיף לקנות את הפתרון הזול יותר עכשיו (כלומר, 754) ולא לדאוג לשדרוג עתידי, בו בוודאי תרצה לכלול לוח חדש ועתיר תכונות (והרי לוחות הם דבר זול למדי).

אין ספק שה6800 הוא כרטיס נינג'ה, אם באפשרותך, תחליף (אם כי לא הייתי מחליף למשהו פחות מהGT, פשוט לא שווה את הנזק הכלכלי שכרוך במכירת כרטיס חדש לחלוטין).

אין שום יתרון ביצועים כרגע לכרטיס מסך בPCI-E לעומת AGP, כך שגם במקרה הזה הייתי ממליץ לך לדבוק בAGP.

אם נסכם את הכל, יש תשובה אחת מוחלטת לכל קושיותייך, והיא -

קנה 754, עכשיו, ותן לעתיד לדאוג לעצמו.

בברכה,

x0d

ידידך הסימפטי

פורסם
  • מחבר

x0d שלום

שמחתי לקבל את תגובתך בכזו מהירות ואכן עמדתי על טעותי לגבי ערכות השבבים (כפי שתראה אף תיקנתי זאת).

אודה ולא אבוש כי אני חושש משני דברים היום - אם כי חושש היא מילה חזקה מדיי .

1. האם לא כדי להמתין ליציאת הלוחות החדשים והמעבדים שלהם - או אז תהיה צניחה ( שוב מילה חזקה מידיי) במחירים של המוצרים הקיימים?

2. אם ארכוש כעת את הלוח בעל AGP - הרי כש R9800P ישבוק חיים אאלץ להמיר את לוח האם לכזה אשר יכיל PCI-E ולא רק את כרטיס המסך , הלא כן ?

3. כמו כן שמעתי על פ'צר הקרוי SLI או SLE המצוי בשבבים החדשים - ריבוי כרטיסי מסך אם זיכרוני אינו מטעה אותי - האם אין זו קפיצת מדרגה ?

אני רוצה לציין כי חברים טובים דאגו לי למחשב לעת עתה עד שאחליט לאן נושבת הרוח , כך שיש ביכולתי להמתין מעט .

בנוסף כתבת כי 

הרשה לי להמליץ לך על ה3000, ולא על ה2800 (הבדל המחיר

זניח, וב3000 אתה מקבל מכפלה גבוהה יותר, למקרה שתרצה לעשות אוברקלוק אי פעם).

האם ישנו יתרון נוסף מעבר ליכולת oc ?

jingel

פורסם

jingel היקר,

אין לי ספק כי האנושות היטיבה עמך, וכהבעת הערכה אשמח לספק לך עוד מעט מהאינפורמציה הדלה שבאמתחתי.

1. צניחה? לא. הסוקט 754 נמצא בנקודת מחיר מאוד זולה גם ככה, מעבד 3000 אפשר להשיג באיזור ה900 שקל (כשמעבד low-end עולה 500! הפרש זעום), ואילו

הלוחות עולים 500-600 שקל (נמוך בהחלט). כך שאין עוד הרבה לאן לרדת.

זאת ועוד, הפרש הביצועים הזניח בין מעבדי ה939 לבין מעבדי ה754 לא יוצר שום מקום להפרש מחירים משמעותי.

כמובן שיש יתרון ל3000, הוא מהיר יותר ;) (ב10 אחוז, כהפרש במהירות השעון).

2. זהו בהחלט תרחיש סביר. אך עם זאת, הR9800 יספיק לשנה-שנה וחצי הקרובות ללא שום קושי, ואז כבר יתכן שתרצה לשדרג את הלוח והזכרון ממילא, הלא כן?

3. ריבוי כרטיסי מסך הוא קפיצת מדרגה מבחינת ביצועים, או כך לפחות נטען על הנייר (מנסיונות עבר, אפשר לומר שיש למה לחכות).

עם זאת, הדבר יצריך ממך רכישת שני כרטיסי מסך שכל אחד מהם עולה יותר מהR9800 שלך, לכל הפחות, וכמובן לוח תומך SLI - וכזה לא נראה באופק

(אם כי יופיע באופן ודאי). בשביל להניח את ידיך על מערכת כזו כאן בישראל, אם לרגע נתעלם מהשיקול הפיננסי, תצטרך לחכות עוד שלושה-ארבעה חודשים לכל הפחות.

בשורה התחתונה, ידידי, אפשר בהחלט לומר שהזמן מיטיב עם רוכשי המחשבים, ללא יוצאי דופן. אם תוכל לחכות, חכה. המחירים יורדים, טכנולוגיות חדשות נכנסות,

ואט אט אנו מתקדמים אל נקודת האל-חזור הטכנולוגית, אחריה העולם לא יהיה עוד כפי שהיה.

אולם, אם אתה זקוק למחשב, או סתם נמאס לך מזה הישן, אין סיבה אמיתית לחכות כעת, לפחות לא יותר מאשר שיש סיבה לחכות כל אימת ששדרוג המחשב עולה על הפרק.

בכבוד רב,

x0d

חבר פורום מהוגן

פורסם
  • מחבר

x0d

דומה כי הייתי זקוק ליד מכוונת ולדברי חוכמה - תגובתך אכן נשמעת הגיונית ועל כן אשקול בכובד ראש את הנושא .

לשם וידוא הנושא בדקתי לגבי כרטיסי מסך כעת ולשמחתי ראיתי כי ה 6800 הוא agp ( הנחתי כי הוא כבר  pci e) מה שמחדד את צדקתך.

אשמח אם אוכל לקבל יעוץ לגבי לוח האם - ואלו קושיותיי.

הלוח המומלץ על ידי חברי הפורום הוא EPOX אך מקריאה בפורום techno עולה כי הלוח אינו תומך בפ'צר c&q (הקר ושקט של amd) בשילוב עם שני דימים.

http://www.techno.co.il/community/viewtopic.php?t=22668

היש משהו מומלץ אחר - ואם אנו בנושא אני חייב להגיד כי אני מחפש לעשות מוד יפה אשר ימזער עד כמה שניתן את המארז העצום הזה - חשבתי אפילו  ללכת על

הלוחות המיני( 17x17 גודל ) אך נטשתי את הרעיון, וזאת מפני שישנם כאלו הגורסים כי הם פשוט לא טובים - מה שמותיר אותי עם לוח micro או atx רגיל

כמובן שאשמח לשמוע על המלצות של לוח מתאים לamd 64bit בשלושת הגדלים - אם קיים כמובן

jingel

פורסם

jingel,

ידידי למהפכת המחשוב.

דבר ראשון, אני שמח שאכן שקלת את טענותי בכובד ראש. כפי שאתה בוודאי יודע, בימים שכל חלקה ווירטואלית מלאה בפרחחים פוחזים חסרי כבוד אלמנטרי,

זה נעים ומשרה אווירה טובה על כל דיון, גם אם זה נסוב על דברים של חול, כמו מעבדים ותושבות.

לאחר ההקדמה המתבקשת:

1. הCNQ זה נחמד, אבל בקושי הכרחי. אני לא משתמש בו, וזה לא באמת מפריע לי. עם מארז מוצלח (Antec Sonata, ודומיו) ומאוורר שקט (אחד הZalman-ים),

אין סיבה שתסבול מהפרעות קוליות מוגזמות מצד המחשב.

2. הלוח שלי, Abit KV8Pro, עונה על כל צרכי ומקבל ביקורות טובות ברחבי הרשת (אל תרתע מהVIA שעליו, אין שום סיבה - זו שנאת חינם).

עם זאת, אין לי מושג כיצד הוא מתמודד עם שני DIMM-ים וCNQ, את זאת עליך לברר.

3. ושוב, אמליץ על מארז נאה, קומפקטי ושקט כדוגמת הAntec Sonata, שכבונוס יעניק לך ספק כוח מצויין.

בברכת ערב מוצלח,

x0d

פורסם

אניח כספי על קרן הצבי אסתכן ואומר כי jingel ובן שיחו הרהוט x0d אחד הם.

אם טעות בידי עמכם הסליחה. :)

פורסם

אניח כספי על קרן הצבי אסתכן ואומר כי jingel ובן שיחו הרהוט x0d אחד הם.

אם טעות בידי עמכם הסליחה. :)

בחור צעיר, אלו האשמות כבדות משקל. אל לך להחפז למסקנות שכאלו, ללא סימוכין עובדתיים המעוגנים בקרקע המציאות.

פורסם

יש תוכנה שעושה את אותו הדבר כמו C&Q קוראים לה CPUIDLE

פורסם
  • מחבר

טוב, חזרתי - מאוזן יותר, מעט מתנדנד בקצוות אך עדיין מחזיק.

לאחר שקראתי את ההשוואה שנערכה בין כל המעבדים החדשים, כולל אלו בעלי התושבת 939

עולה  כי ה 3000+ 64BIT בתושבת 754 הוא הבחירה המנצחת   ---   כך לדעתי לפחות -

אולם - אליה וקוץ בה - במבחני הזיכרון הראו המעבדים - הן של אינטל והן של א.מ.ד - בעלי הערוץ הכפול -

שיפור של 30% ומעלה מאלו בעלות  הערוץ הבודד. והרי ה 3000+ 64BIT בתושבת 754  משתמש בערוץ אחד לזיכרונות בעל 800 מ"ה fsb. 

(  במבחנים השתמשו בזיכרון pc3200 ddr 400)

מאחר והלוחות כעת (nforce3 או הדומים לו)תומכים רישמית ב ddr 400 אך תומכים בהמהרה זו או אחרת ,

האם קיים לוח אשר יתמוך בהמהרה של זיכרון ddr  600 (כדוגמת a-data) או אף יותר במהלך הימים, לגבהים אשר יתאימו לבקר הזיכרון בעל  fsb של 800 מ"ה.

וכך למעשה לנצל את מחירו הזול של המעבד והלוח ובד בבד להינות משני העולמות, גם ניצול גבוה יותר של הזיכרון וגם רווח נקי של מעבד מצויין וכמובן גירסה שלישית

מבחינת הלוח.

או שהייתם ממליצים לחכות ל19 באוקטובר עת יציאת nforce 4 אשר עדיפותו לגבי נושא זה הוא  ddr2 - או שאין כמעט כל שינוי ועדיף לדבוק ב ddr1 .

על כן למעשה שלוש שאלות :

1. האם ניתן להמהיר זיכרונות בלבד או שממהירים את הכל ?

2. איזה לוח הכי טוב  - בעל יכולת המהרה הכי טובה - עם נעילת agp למעבד הנ"ל?

3. איזה זיכרונות עדיפים (בהתחשב שאינני מתכוון להשתמש ב3 סטיקים אלא מקסימום בשניים- לאור העובדה שב 3 התדר יורד ל333 מ"ה )

jingel

זה לא שנכשלתי - פשוט מצאתי 10,000 דרכים בהם זה לא עובד ( התמלוגים בדואר )

פורסם

ידידי,

מבחנים שמראים שמראים שרוחב הפס של הזיכרון הוא נמוך מראים בדיוק כך - שרוחב הפס של הזיכרון הוא נמוך. זה פרט שולי למדי כשמסתכלים על מעבד, שכן, זהו אחר מהמבחנים הסינטטיים, הסינטטיים ביותר, אם אתה מבין למה אני מתכוון. הוא לא מראה כלום על הביצועים של המעבד. זאת ועוד, מעבדי AMD נהנים פחות מרוחב פס מוגבר ולכן למבחן זה אין השפעה ישירה על הביצועים של המעבד.

קשה לי להאמין שNforce 4 ינצל DDR2, בגלל שAMD תצרך לעצב מעבד חדש שיתמוך בכל סוג זיכרון חוץ מDDR1, זה בגלל שבקר הזיכרון נמצא על הליבה והוא זה ש"מטפל" בזיכרון.

אם תנסה לעשות אוברקלוק לבאס במהירויות מטורפות של 300 מגה-הרץ (הבסיס זה 200) הזיכרון לא יהיה הבעייה היחידה שלך, גם הלוח צריך להתמודד עם הHT במהירויות כאלה ותצטרך להעלות מתח לNB או להוריד את מהירות הHT.

תשובות:

1. ניתן להמהיר זיכרונות ולהוריד את המכפיל של המעבד, בגלל שאצל האת'לון 64 המכפילים הנמוכים פתוחים, מה שכן, זה לא יתן את השיפור בביצועים שאתה מצפה לו.

2. לוחות אם אף פעם לא עניינו אותי משום מה... לא יודע איזה אחד כדאי לבחור.

3. זיכרונות הEB של OCZ מעולים בשביל האת'לון 64. הם באים במהירויות שונות, תחבר את המהירות לפי כמה אוברקלוק אתה רוצה לעשות למעבד.

פורסם
  • מחבר
מבחנים שמראים שמראים שרוחב הפס של הזיכרון הוא נמוך מראים בדיוק כך - שרוחב הפס של הזיכרון הוא נמוך

אבל כאן בדיוק הבעיה- או שלא הבנתי נכון - הרי רוחב הפס לזיכרון בתושבת 745 הוא 800fsb ועל כן הוא אינו הבעיה כי אם זיכרון איטי מידי - הלא כן ?

ניתן להמהיר זיכרונות ולהוריד את המכפיל של המעבד, בגלל שאצל האת'לון 64 המכפילים הנמוכים פתוחים, מה שכן, זה לא יתן את השיפור בביצועים שאתה מצפה לו.

ואם אכן ניתן להמהיר רק את הזיכרונות אז מדוע אם כך לא אראה שיפור במבחני זיכרון ??

זיכרונות הEB של OCZ מעולים בשביל האת'לון 64. הם באים במהירויות שונות, תחבר את המהירות לפי כמה אוברקלוק אתה רוצה לעשות למעבד.

האם אתה יכול להסביר ???

jingel

פורסם
אבל כאן בדיוק הבעיה- או שלא הבנתי נכון - הרי רוחב הפס לזיכרון בתושבת 745 הוא 800fsb ועל כן הוא אינו הבעיה כי אם זיכרון איטי מידי - הלא כן ?

הבעייה של ה754 זה שאין לו Dual Channel זאת אומרת שבמקום שיהיו לו שני אפיקים לזיכרון, כדי לנצל פעמיים את מהירות הזיכרון, יש לו רק אחד.

ואם אכן ניתן להמהיר רק את הזיכרונות אז מדוע אם כך לא אראה שיפור במבחני זיכרון ??

שיפור במבחני זיכרון תראה, אבל לא שיפור בביצועים, זה מה שהתכוונתי שהמבחנים של הזיכרון לא כאלה חשובים.

האם אתה יכול להסביר

לזיכרונות הEB של OCZ יש תזמונים מיוחדים, שונים משל כל זיכרון אחר והם מתאימים יופי לבקר זיכרון שנמצא על הליבה, כמו שיש לאת'לון 64. זה ממש בקצרה. אבל זה העיקרון.

פורסם
  • מחבר

ללא ספק - מבחינת המעבד וביצועיו - לדעתי הוא מעולה ללא שום תוספות או שינויים - לפחות כך עולה מכל המבחנים שעשו לו אל מול שאר המעבדים -

אני מתכוון רק  להגדיל את מהירות הזיכרון --- שכן בתאוריה הרי שבקר אחד של 800 עם זיכרון אחד של 800

עושים את אותה העבודה של שני בקרים של 400 ושני זיכרונות של 400

תקנו אותי אם אני טועה . ואם אני לא טועה אז הרי שאין בכלל טעם לחכות לסוקט בעל הערוץ הכפול שכן במבחנים הראו תוצאות שוות למדי בין שני המעבדים וה 754 גם עקף אותו לעיתים ((מלבד הזיכרון כמובן )

ועל כן שאלתי היא האם קיים לוח אשר תומך בהמהרה תקינה וגבוה של הזיכרון ולמעשה לשים עליו זיכרון של 600 מ"ה או אפילו של 800 כשיצא (אדגיש כי אני לא

מחפש כל כך להמהיר את המעבד אך בסופו של תהליך זה יכול להיות נחמד)

מה דעתכם?

וכמובן האם לדבוק בזיכרון ש ytoledano המליץ עליו??

פורסם

הזיכרון שאני נתתי הוא טוב אבל יקר, ואני עוד מדבר על מחירים של חו"ל, בארץ אני לא אתפלא אם הוא ממש יקר.

אני לא מבין למה אתה כל כך מנסה להמהיר את הזיכרון בלי המעבד, לא יצא לך מזה כזה הרבה. בקשר לסוקט 939, הDual Channel הוא לא היתרון היחיד שלו, AMD לא מתכננת להוציא שום מעבד יותר מהיר מה3700+ לסוקט 754, זאת אומרת שאם אתה קונה אחד כזה היום אתה מודע לזה שפעם הבאה שאתה משדרג תצטרך להחליף לא רק את המעבד אלא גם את הלוח. ל939 מתוכננים עוד FX55, FX57, 4000+ וגם מעבדים כפולי ליבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים