עבור לתוכן

Project log: CoolingWorks - 12/10/04 - כירסום כיסוי הבלוק (עמ 5)

Featured Replies

פורסם

הכנתי בעצמי :>

הסרטוטים שלך הם פרי יצירתך או שמדובר בCAD של משהו אחר?

• תגובות 51
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

my, my own , my precious 8)

פורסם

מזל טוב :)

כל הכבוד על היוזמה.

עקרון המיקרו תעלות לא מיושם בצורה יעילה אצלך....

התעלות רחבות ויש שם המום חומר, לדעתי מיקרו תעלות קלאסיות יעשו את העבודה.

דרך אגב: בתמונות של קריז רואים את הגב שלי והבלוק בתמונות זה בלוק שעשינו ביחד והוא בשימוש אצלי.

פורסם

דרך אגב: בתמונות של קריז רואים את הגב שלי והבלוק בתמונות זה בלוק שעשינו ביחד והוא בשימוש אצלי.

אתה משתמש בו?! תעדכן! , תעדכן! אותי בקשר לטמפ' יא נוכל... חשבתי בחיים לא תשתמש בו :>

פורסם
  • מחבר

התעלות אינן רחבות אלא הקירות שנוצרים אני מניח שאתה מתכוון ,

אכן הן רחוות מעט יותר , אך:

-לא בהרבה .. הרוחב שלהם משתנה מ 1.5 ל 2.5 ממ.

-המבנה העגלגל של התעלות גורם ליותר מערבולות , מה שיעוזור בקירור הבלוק ובאפקטיביות שלו (ראה תעיצוב החדש של קארטר הstorm ).

-וסתם רציתי משהוא מיוחד ושיראה יפה יותר מסתם תעלות ישרות ומאוסות  ;D

כמו כן , הרוחב הכללי של התעלות גדול יותר מעיצוב הWW לדוגמא , מה שיתן שיפור בביצועים במעבדים בעלי heat spreaders שה בעצם כל המעבדים פרט לסוקט A :)

פורסם

כל הכבוד!

באמת עבודות יפות, כיף לראות יותר ויותר יוזמות כאלה. :jump:

(הלוואי עלי גישה לכלים כאלה :-[)

פורסם

נדב אתה חולה נפש :o

פורסם
  • מחבר

יום קצר היה היום :\

עד שהמכונה התפנתה הספקנו רק צד אחד של הפרספקס .. נמשיך מחר בבוקר ..

פורסם

יפה, בסוף גם אני ישתכנע להכין אחד כזה לעצמי (אין סיכוי שאני עובר לקירור מים) - לדעתי סוג התעלות הזה קצת לא יעיל, היצרויות והתרחבויות כאלה יגרמו למערבולות מקומיות שיפגעו בזרימה - אבל שווה לראות ביצועים.

אגב - אין כמו proxxon, אח, אח - אולי יום אחד אקנה לי XY ידנית קטנה כזאת...

פורסם
  • מחבר

אכן מכונה קטנטנה ומדהימה .. אחותה הגדולה עומדת ברקע ;)

בשקר למערבולות , ההפך הוא הנכון ..

מהוא אחד ההיתרונות בזרימה גבוהה ? אותה מולקולה של מיים תשאר בתוך הבלוק אותו פרק של זמן לא משנה באיזו זרימה. אם בזרימה X היא תעשה סיבוב אחד בדקה ותשהה בבלוק כ 2 שניות נגיד , אז במהירות 2X היא תעשה 2 סיבובים בבלוק שבכל אחד מהם היא תשאר שניה אחת בבלוק.

אז למה אנחנו מקבלים שיפורי ביצועים מזרימה גבוהה יותר ? מישום שנוצרות יותר מערבולות וכך יש פיזור חום במיים טוב יותר והיעילות של הבלוק עולה.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם
מהוא אחד ההיתרונות בזרימה גבוהה ? אותה מולקולה של מיים תשאר בתוך הבלוק אותו פרק של זמן לא משנה באיזו זרימה.

למיטב ידיעתי את חוקי הפיזיקה אין לזה ממש ביסוס - אם היא נעה מהר יותר היא תשהה פחות זמן בבלוק - דרך,מהירות,זמן - למיטב זכרוני...

אח"כ נגעת בנק' הנכונה - סה"כ הזמן שלה בבלוק הוא אותו דבר אבל לא זמן השהיה שלה בבלוק - ויש הבדל מאוד חשוב.

2- לא נגעת בכלל באיך מערבולות קשורות לזה - במערבולות אין פיזור טוב יותר של חום - להיפך יש סטגנציה - השיפור בביצועים הוא עקב תחלופה מהירה יותר של מים שלוקחים עימם את החום מהר יותר (ממש כשם שהאוויר לוקח את החום מבלוק הקירור) - אכן כשיש זרימה מהירה יותר כפי שאמרת נקבל שיפור בביצועים - אך לא ברור לי כיצד בילבלת את זה עם מערבולות - מערבולות לא משפרות את הזרימה אלא מאיטות אותה - ובהתנגשות של כמה מערבולות (כפי שלדעתי יש בעיצוב שלך - אם כי ייתכן שאני טועה) תיתכן עמידה כמעט מוחלטת של המים (כמו מסביב לסלעים בנהר) וזה גרוע לקירור. אמנם ישנם כמה גורמים פיזיקלים נוספים במערבולות כמו קצות מערבולת בהם הזרימה גבוהה יותר (עיקרון המנוצל בבלוק הקסקייד) אבל לא זהו העיצוב המדובר - just my 2C - אתה לא חייב להסכים, אבל לפחות תן טיעון יותר מנומק מ -

אז למה אנחנו מקבלים שיפורי ביצועים מזרימה גבוהה יותר ? מישום שנוצרות יותר מערבולות וכך יש פיזור חום במיים טוב יותר והיעילות של הבלוק עולה.
מה הקשר בין מערבולות לפיזור חום טוב יותר או זרימה מהירה יותר - זו החוליה החסרה בהסבר שלך... - למעשה למיטב ידיעתי (שוב חוץ ממקרים פיסיקליים קיצוניים - כמו תחתית המערבולת או קצותיה ושובליהם) היא רק מאטה וגורמת לסטגנציה - ואתן את הדוגמא הטובה ביותר, היצרות עורקים - שם נוצר מצב הדומה בדיוק לבלוק שלך - היצרויות והתרחבויות הגורמות למערבולות מתנגשות שיוצרות עמידת נוזל - ולא זרימה חזקה יותר...

היי - אבל סחטיין על המאמץ - ושוב - אשמח לראות ביצועים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז ככה , הרגע חזרתי מפאב עם חברים אז אולי הדברים שלי לא יהיה הגיוניים במיוחד ... :silly:

דבר לראשון , כן , כל מולוקולה של מיים תשהה בבלוק אותה כמות של זמן ולא משנה באיזו זרימה היא תיהיה .

דבר שני , אכן אתה צודק בקשר לכך שעם הזרימה גודלת תחלופת המיים , אך בשביל זה הוספתי את ה"אחד ההיתרונות" :)

בקשר למערבולות , אם תסתכל על זרימת המיים במבנה המולקולרי , אתה תבחין ברמות ספיחת "חום" במיים , "חום" אם אפשר להתיחס אליו ככה , יעבור מן דפנות הנחושת שהן התעלות , שם יספח מיירב החום , לאט לאט לתוך מרכז ה"צינור" שנוצר במבנה התעלה.

המערבולות בעצם גורמות לכך ששטח הפנים של הנחושת עם המיים יגדל ויהיה פיזור חום שווה יותר בנוזל .

כך שעצם אין לך מן תגובת שרשרת של מולקולות המיים הנוגעות במשטחי הנחושת ומעבירות את החום למולוקולות הפנמיות , אלא שכמות גדולה יותר מן המולוקולות יבבואו במגע עם הנחושת ועם המולוקולות שכבר ספחו את החום.

ובקשר לעיצוב , אין עמידת נוזל בגלל מערבולות , אכן יש פיתולים ושינויים מהירים במסלול הנוזל , אבל למרות זאת המיים בכל זאת ינועו בקו ואחיד וכן עצירה לא תיהיה זה בטוח .. יתכן שתיהיה עליה בלחץ אבל זה דיי צפוי מסוג העיצובים הנ"ל.

P.s אחרון .. כל הדברים הללו לא עלו במוחי בכלל כשבניתי תדגם , מזל או שכל זה רק מבחן המציאות יגיד ::)

פורסם

יש תוכנות אשר מאפשרות סימולציה של זרימת מים , פיזור חום וכו... חשבת להשתמש בהן?

פורסם

איזה תוכנות? ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים