עבור לתוכן

אני צריך עזרה וטיפים למשתמש מתחיל

Featured Replies

פורסם

קודם כל שלום לכולם, אני משתמש חדש פה. לא נעים לי לשאול שאלה, אבל זה היה צריך לקרות מתישהו.

יש לי נסיון קטן ב"הריסת" דברים, אבל רק במוד לעכברים (הוספת לדים). הייתי מביא תמונה של המוד המוכן, אבל אין לי דיגיטלית, והתמונות עדיין בפילם.

החלטתי להתקדם, ולעשות חלון לדלת המארז. אני רוצה לעשות חלון מיוחד, עם ציור, ולא סתם חלון פשוט של מלבן פרספקט (כתבתי נכון?).

בנוסף, בגלל שפרספקט אמור להיות מבודד טוב גם כשהוא דק, אני רוצה לשים מאוורר נוסף, בחלון.

אני לא אשתמש בדלת המקורית (אבא שלי לא מרשה, יכול להיות בצדק), אלא בדלת חלופית שאני אקנה מאלומיניום דק, באותה צורה של הדלת שלי.

ראיתי שאנשים עושים מודים כל כך יפים ומיוחדים, שרציתי גם. הבעיה היא, שהמוח שלי לא מצליח לחשוב על איך הם עשו אותם..

יש אנשים שעשו חיתוכים עם פינות חדות וזויות חדות, חיתוכים צרים ומעוגלים, וכו'.

יש לי דרמל (של יונדאי) עם החלקים, וראש 111 (אותו קניתי לקידוח יפה בעכברים).

עשיתי חיפושים, וקראתי דברים. הטיפים המתאימים שמצאתי זה סובלנות, שימוש עדין בדיסקים בלי לחיצה חזקה, ולתת לדרמל לחרסם לאט.

הבעיה שלי, היא שעם דיסק אני לא אצליח לעשות חיתוכים מעוגלים פחות ויותר.

אז אני צריך שתמליצו לי בבקשה על שיטות ועל סוגי ראשים לעשיית חיתוכים שונים (לאו דווקא ישרים), ועל עשיית חור למאוורר, בעזרת הדרמל שלי.

אני אשמח אם תמליצו לי כיצד לעשות חיתוכים עם הראשים שיש לי, כיוון שהראשים השונים יכולים להצטבר למחיר גבוה..

בתודה מראש, אור.

פורסם

קודם כל מה זה לא נעים!!!!!!!!!!!!!! >:( >:(>:( תשאל כמה שאתה רוצה!!!!!! :D

-----פרספקס----- זו המילה....

אתה צריך דיסקיות מחוזקות.. אני השתמשתי במוד שלי ב450..... וכדי לעשות פינות קטנות ומעצבנות אתה צריך דסקיות קטנות מחוזקות...

אני קודם כל השתמשתי ב450 שהם גדולות.... ולאחר כמה חיתוכים הם קטנו ואז עשיתי עם מה שנישאר את החיתוכים הבעיתיים... בקשר למחיר הם עולים

50 ש"ח ל5 דסקיות.... עם ה5 דסקיות האלה עשיתי מוד על שני מחשבים.. ככה שזה יספיק לך....

חור למאוורר ..... תעשה עם השבלונות שהאתר מציע.... http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=holes-pavel

יש לך פה לאיזה גודל שאתה רוצה.. 60מ"מ - 120 מ"מ.....

וזהו... בהצלחה.... :)

פורסם

מנסיון ראשי החיתוך המחוזקות (426) של דרמל הם ביזבוז כסף מיותר, הם נשחקות כמעט באותו קצב של הלא מחוזקות ב420 ו409.

מה גם שהמחוזקות 426 יותר עבות והקוטר שלהם יותר גדול ולכן קשה יותר לתמרן איתם, וגם הם הרבה יותר יקרות הם עולים 50 שקל ל5 דסקיות, ואילו ה420 שלרוב אני משתמש איתם עולים 35 שקל ל20 דסקיות, והטיפה פחות חלשות ה409 עולות 35 ל30 דסקיות.

והיה לי נסיון עם כל סוגי הראשי חיתוך של דרמל המחוזקות (426) והרגילות (420/409) וראש יהלום, והכי יעילים לדעתי הם ה420 שנשחקות כמו ה426 ועולות הרבה פחות והכמות רבה יותר.

אני גם השתמשתי בפרוייקט שלי (ראה חתימה,Che project) בראש כיסום טונגסטון מגדם #9909 לחתוכים עדינים "ולציור" על המתכת, הראש הזה יקר מאוד, והוא עולה 50 שקל, אבל הוא מסיבי מאוד ולא נשחק, והוא פשו אוכל ומכרסם את המתכת כמו מים.

ליותר מידע על סוגי הראשים תוכל למצוא בסטיקים באתר: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0

והכי חשוב זכור להשתמש באמצעי מיגון, כמו משקפי מגן ומסכה/פילטר מפני הנסורת המתכתית.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על הפנייה לעזרה :)

את המדריך למאוורר כבר הספקתי לראות בחיפושים שלי. אומרים שם "גלגלי חיתוך". הכוונה היא לדיסקים נכון? אני מפחד שאני אעשה טעות קטנה וכל החור יהרס..

בקשר לחיתוכים, שהם גם עם דיסק למי המלצתך:

ראיתי שבמוד שלך (שדרך אגב יפה מאוד!) עשית חיתוכים עיגולים.. כדי לעשות אותם אני משתמש רק בקצה של הדיסק?

ואני חושב שאני אשתמש בדיסקים הרגילים.. יש לי איזה 7 מהם.. וכתבו איפשהו (עוד תוצאה של חיפוש :)) שהם אולי פחות טובים, אבל אם מוכנים להקריב אותם, 5,6, מספיקים. 5 בחמישים שקל זה הרבה, ויקח לי זמן לשכנע את אבא שלי, אם בכלל.

לקח לי המון זמן לשכנע אותו למוד מארז עם דלת חלופית, שלא נדבר על אמא שלי :lol:..

אני מצטער על כל הסיבוכים, פשוט למוד ראשון למארז אני רוצה שיצא טוב..

ואני רוצה לעשות מאוורר שמוציא אוויר.. אני לא בטוח אם השאלה קשורה לפה, או לפורום קירור (כי אני עושה את זה בשיתוף למודינג), אבל בהנחה ואני עושה מאוורר שמוציא, אני צריך לעשות גם מאוורר שמכניס באותה עוצמה, או שהמאוורר המכניס שיש לי מאחורה יעשה את העבודה?

ד"א, כבר יש לי אחד שמוציא מאחורה, בגודל של המכניס.

ושאלה אחרונה לבינתיים, הראשים הורודים שבאים עם הדרמל של יונדאי (ושל wolf), עד כמה הם עמידים לעבודת כירסום עם מתכת כמו ואלומיניום?

עריכה:

תודה גם על התגובה השנייה. אני חושב שאני אלך על הלא מחוזקות..

ובקשר לראש, אני מקווה שאבא שלי יסכים לקנות אותו, לפי דבריך והתמונות מהמוד הוא נראה מועיל.

עריכה2: ראיתי כבר כמה פעמים את פרוייקט ספיידי. יש לי סיכוי בכלל לעשות במוד ראשון משהו בסגנון מסובך כמו שלו?

זה נראה כאילו יצקו את זה ככה.. זה קנוי?

פורסם

בוא נגיד שקשה מאוד לעשות טעות רצינית שאי אפשר לתקן..... במיקרה הכי גרוע יכול להיות לך שריטה קטנה בצד או משהו.... תעבור על זה עם טיפקס ואז תשייף קצת...

תאמין לי יהיה לך מאוד קשה לעשות טעות שאי אפשר לתקן... (זה בקשר לחור למאוורר)..

לדעתי אל תעשה עם הדיסקים שאתה מקבל.. הם בשניה נשברים... :-\

הראשים הוורדים הם לשיוף וכ'ו... הם נאכלים ממש ממש ממש מהר אם משתמשים איתם על כל סוג של מתכת.... עדיף שתשייף עם פצירה...

אם יש לך ידים טובות אתה יכול לעשות כל דבר!!! גם המוד שלי הוא מוד ראשון.. והצלחתי לדעתי כמו שצריך...

תהנה ובהצלחה...

פורסם

סליחה שאני נדחף אבל תגידו במדריך ל "התעללות במארז" לקדיחת חורים למאווררים איך אני עושה תשבלונה???

לא הבנתי...

ושוב עוד פעם סליחה....! :-X

פורסם

ואני רוצה לעשות מאוורר שמוציא אוויר.. אני לא בטוח אם השאלה קשורה לפה, או לפורום קירור (כי אני עושה את זה בשיתוף למודינג), אבל בהנחה ואני עושה מאוורר שמוציא, אני צריך לעשות גם מאוורר שמכניס באותה עוצמה, או שהמאוורר המכניס שיש לי מאחורה יעשה את העבודה?

ד"א, כבר יש לי אחד שמוציא מאחורה, בגודל של המכניס.

אם החדר שלך לא לח מדיי, עדיף לך שהמאוורר על הדלת יכניס אוויר, כי הוא מכניס אוויר ישר על איזור המעבד והלוח. ומאחורה לא כדאי שהמאוור יכניס אוויר אלא יוציא, כי הספק מוציא לשם אוויר חם ממילא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים