עבור לתוכן

מה צריך ללמוד לתואר ראשון במחשבים.

Featured Replies

פורסם

ואיך המערכת עובדת(שבע השכבות וכאלה...)

"מודל 7 השכבות" של OSI קשור לתקשורת (העברת מידע) בין מחשבים ולא למערכת המחשב עצמה.

פורסם
  • מחבר

"מודל 7 השכבות" של OSI קשור לתקשורת (העברת מידע) בין מחשבים ולא למערכת המחשב עצמה.

אני יודע את זה

כנראה באמת לא הבהרתי את עצמי מספיק.....

פורסם

צריך פיזיקה?

פורסם

בהנדסת מחשבים יש דגש גם על פיסיקה, במדעי המחשב רב המקומות לא מלמדים פיסיקה, אצלינו למשל במכון האקדמי טכנולוגי - חולון מלמדים אותך רק פיסיקה א' וזהו.

עיבוד אותות יש בכל אחת מהמכללות, לא?

אי לומד במכללה למנהל בראשון וידוע לי שעוד כמה שנים אני אצטרך לבחור בין כמה קורסי בחירה שיהוו את ההתמחות שלי.

מי שלא אוהב מתמטיקה, ואין לו ראש שלא ילך ללמוד מדעי המחשב(אני מדבר אלייך משורר).

מאוד לא אהבתי את מה שאמרת. מה קשור אין ראש??? נכון אני לא אוהב מתמטיקה ויש עוד רבים כמוני שלא אוהבים את זה, ועם רב המתמטיקה הזאת שאתה לומד שם אתה לא תשתמש בכלל.

אני עברתי למגמה חדשה ועם זה יהיה בדיוק כמו שזה על הנייר אז תאמין לי שזה לא פחות טוב ממדעי המחשב אם לא יותר טוב בהרבה דברים.

פורסם

עיבוד אותות יש בכל אחת מהמכללות, לא?

אי לומד במכללה למנהל בראשון וידוע לי שעוד כמה שנים אני אצטרך לבחור בין כמה קורסי בחירה שיהוו את ההתמחות שלי.

מי שלא אוהב מתמטיקה, ואין לו ראש שלא ילך ללמוד מדעי המחשב(אני מדבר אלייך משורר).

עיבוד אותות כמו שלומדים במכללה אין בצורה הזאת במקומות אחרים ( זה בגלל זיידנר לא סתם).

סיימתי השנה ובמבט לאחור ההשנה הכי קשה היא הראשונה והשלישית אבל ברגע שעוברים סימסטר אתה כבר מתחיל להבין איך ללמוד ולגשת לבחינות.

דרך אגב ידע בתיכנות לא תמיד עוזר , מספר הקורסים בתכנות הוא נמוך לעומת כל המתמטיקה שתצטרך לעבור.

המכללות מקום מומלץ אם יש לך עבודה או במקביל אין לך מספיק ציונים גבוהים להתקבל לאוניברסיטה.

פורסם

בא לי לבעוט בך על זה.... עברתי פה חמש דקות קשות של פלאשבקים לקורס תקשורת מחשבים.... מחריד.

בכל אופן אני מאוד נהנתי מהלימודים כשללא ספק השנה הראשונה הייתה לי הקשה ביותר וזה בגלל שלא ידעתי איך ללמוד. אחרי השנה הראשונה הבנתי שהכי טוב לי זה להמשיך בדיוק כמו שעשיתי בתיכון ולא לנסות ללמוד ולהשקיע כל השנה (אני אדם של ספרינטים לא מרתונים). התחלתי לא להגיע לקורסים וללמוד כמו מטורף שבוע לפני המבחן וזה עבד לי יופי כמו בתיכון.

הקורסים הכי מהנים היו ללא ספק חישוביות וסיבוכיות. מעניינים ואפילו "קצת" מאתגרים.

פורסם
  • מחבר

אנשים אתם סוטים מהנושא שלשמו נפתח הת'ראד אני רוצה שתפנו אותי לספרים וכאלה שאני יוכל לקבל זווית ראיה על הנושא....

כלומר אין בעייה שתדברו על החוויות שלכם כי כך אני יכול ללמוד מנסיונכם....אבל תפנו אותי גם לספרים...ולמספקי מידע למינהם.

פורסם

אתה יכול להתחיל עם:

אלגברה לינארית בהוצאת שאום

חשבון אינפיניטסימלי

קומבינטוריקה.

אם אתה רוצה, כשאני אחזור הביתה אגיד לך את שמות הכותבים הידועים לשימצה. אני מתבייש שאני לא זוכר את שמות האנשים שגרמו לי לכל כך הרבה סבל...

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים לתת לי מעין תרשים של שלוש השנים שכל שנה מה היא כוללת וכל נושא מה הוא כולל.

פורסם

זה שטויות... לי ולאחי יש בעיות ריכוז לא קטנות (בלשון המעטה) ושנינו מסתדרים ברוך השם...

אחי עוד מעט מסיים את התואר שלו (הנדסת תוכנה וניהול תעשייתי) ואני עוד מעט מסיים י"ב בטכ"ם (אני לא עושה השוואה  בין טכ"ם 15 יח"ל לאוניברסיטה אבל מסתבר שהרבה דברים שאנשים לומדים באוניברסיטה אני לומד עכשיו).

בקיצור אם יש לך את הרצון אתה תצליח!

בהצלחה  :)

מחשבים בתיכון זה שטויות במיץ.

הרבה אנשים עם בעיות קשב וריכוז מסיימים תיכון ומקצועות קשים בתיכון כי הם עושים מאמצים אדירים.

בשביל אוניברסיטה מאמץ כבר לא יעזור לך, צריך כשרון. ולא צריך בעיות קשב וריכוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים