עבור לתוכן

מה צריך ללמוד לתואר ראשון במחשבים.

Featured Replies

פורסם

אני חשבתי להתחיל ללמוד לתואר ראשון במחשבים בגלל הסיבות הבאות

.משעמם לי מאוד

.אני מכור למחשב

.כל דבר שקשור למחשב מעניין אותי

עכשיו אני לא חושב ללכת עכשיו לאונברסיטה אבל אני רוצה להתחיל ללמוד ואח"כ אני ילך ככל הנראה(אונברסיטה פתוחה--אני אוהב ללמוד לבד)

הבעיה שלי היא שאני לא יודע מה צריך ללמוד עכשיו כל אחד שיודע מה צריך ללמוד יגיד לי מה צריך ללמוד ואת הסדר בלימוד(מאיפה להתחיל ואיפה לסיים)

אשמח מאוד אם אקבל קישורים לכל הדברים שצריכים ללמוד.

פורסם

תעשה לך טובה עצמית ותבדוק קודם כל אם אתה באמת מסוגל לזה, כי הרבה אנשים אוהבים מחשבים והולכים ללמוד את זה ונופלים על הרצפה כשמתחילים להתקדם בתכנות ובדברים הקשים והמשעממים.

ואני מדבר מתוך נסיון :(.

הדרישות הלא פדגוגיות:

-משיכה למחשבים.

-רצון והתמדה.

-מוח גדול עם אונה שמאלית דומיננטית.

-דייקנות.

-אם יש לך בעיות קשב וריכוז תשכח מזה, זה דורש ריכוז עצום וכל טעות תעלה לך המון.

פורסם
  • מחבר

תעשה לך טובה עצמית ותבדוק קודם כל אם אתה באמת מסוגל לזה, כי הרבה אנשים אוהבים מחשבים והולכים ללמוד את זה ונופלים על הרצפה כשמתחילים להתקדם בתכנות ובדברים הקשים והמשעממים.

ואני מדבר מתוך נסיון  :(.

הדרישות הלא פדגוגיות:

-משיכה למחשבים.

-רצון והתמדה.

-מוח גדול עם אונה שמאלית דומיננטית.

-דייקנות.

יש לי משיכה לא נורמלית אני עכשיו יושב וקורא ספרי תכנות לבד.......

מעניין אותי כל דבר שקשור למחשב גם הקטעים הטכניים(מהטרנזיסטור הכי קטן במעבד.....)

מוח יש לי עם תוסופות....הדבר היחיד שאני לא אוהב זה מסגרת(את בית הספר לא חבבתי)

לכן אני מעדיף ללמוד הכל לבד ותגידו לי מה צריך ללמוד אני ילמד...ושאני יראה שאני מסתדר עם החומר אני ילך לאונברסיטה.

פורסם

לא צריך לעשות מזה כזה עניין. זה לא כל כך נורא כמו שזה נראה.

אם אתה אוהב את זה אז בכיף. אבל אם כבר אתה לומד, שקול מקום רציני. האוניברסיטה הפתוחה זה אחלה בתור התחלה, אבל אחרי זה לך למוסד אקדמי.

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול להגיד לי מה צריך ללמוד אני כבר רוצה להתחיל.....

איזה ספרים יוכלו לעזור לי להתחיל להכנס לעניינים.

פורסם

בתור אחד שלומד : ידע חזק במתימטיקה במיוחד,חדוא 1 +2 , חשבון אינפנטיסמילי ...ועוד כל מיני כאבי ראש.

כנס לאתר של הפתוחה ותקרא:

www.openu.ac.il

פורסם

מישהו יכול להגיד לי מה צריך ללמוד אני כבר רוצה להתחיל.....

איזה ספרים יוכלו לעזור לי להתחיל להכנס לעניינים.

בתור אחד שלמד שנה ראשנה של מדעי המחשב אני אומר לך שלא תרוץ ותתלהב.

דבר שני מה שאתה צריך ללמוד והרבה זה מתמטיקה  אינפי א אינפי ב , מתמטיקה דסקרטית, כלים מתמטיים ועוד כל מיני דברים מגעלים ומשעממים תחת מתוך עולם המתמטיקה.

שנה ראשנה  לפחות מתחום המחשבים אתה תלמד אולי מבוא בקושי תיגע בתיכנות רק תתעסק באלגוריטמים משעממים תחת  הדבר היחיד שעוד איך שהוא מעניין זה מבנה המחשב ומערכות סיפרתיות.

אני עברתי מיזה למשהו חדש ויחודי שפתחו אצלינו במכון האקדמי טכנולוגי חולון אולי שווה לך להעיף מבט בזה ואולי זה יעניין אותך ואולי אף אחרים.

זה נקרא טכנולוגיות למערכות למידה:

http://www.hait.ac.il/telem/

מקווה שעזרתי לך, ועיצה ידידות תחשוב טוב ליפני שאתה רץ לירשם למשהו.

פורסם

בתור אחד שלמד שנה ראשנה של מדעי המחשב אני אומר לך שלא תרוץ ותתלהב.

דבר שני מה שאתה צריך ללמוד והרבה זה מתמטיקה  אינפי א אינפי ב , מתמטיקה דסקרטית, כלים מתמטיים ועוד כל מיני דברים מגעלים ומשעממים תחת מתוך עולם המתמטיקה.

שנה ראשנה  לפחות מתחום המחשבים אתה תלמד אולי מבוא בקושי תיגע בתיכנות רק תתעסק באלגוריטמים משעממים תחת  הדבר היחיד שעוד איך שהוא מעניין זה מבנה המחשב ומערכות סיפרתיות.

אני עברתי מיזה למשהו חדש ויחודי שפתחו אצלינו במכון האקדמי טכנולוגי חולון אולי שווה לך להעיף מבט בזה ואולי זה יעניין אותך ואולי אף אחרים.

זה נקרא טכנולוגיות למערכות למידה:

http://www.hait.ac.il/telem/

מקווה שעזרתי לך, ועיצה ידידות תחשוב טוב ליפני שאתה רץ לירשם למשהו.

עזבת בגלל שהיה קשה לך או שהיה לך משעמם?

פורסם

אני שנה שלישית באוניברסיטה הפתוחה, וכל מה שאתה צריך זה קצת יכולת התמדה(מה שאין לי... התחלתי להגיש עבודות ריקות ולקבל 0 מרוב עצלנות[ועצלנות נטו, זה ממש קל]).

כל מה שאתה צריך זה רקע כללי במתמטיקה, וראש שחושב בצורה "מחשבית"(נוסיף את זה למילון, אה? :lol: )

פורסם
  • מחבר

אני דווקא מאוד אוהב מתמטיקה......שלא תבינו לא טוב (כי אמרתי שאני שונא מסגרות) אני לא הייתי כמעט באף שיעור בכיתה י"א  ובי"ב לא הייתי מעל חצי שנה כי בבית הספר מלמדים את זה בצורה משעממת אבל הייתי לומד כמה ימים לפני הבגרות...ויש לי חמש יחידות לימוד.

אבל ראש מתמטי יש לי ולא אכפת לי ללמוד עוד מעט מתמטיקה....

פורסם

כמו שנאמר כאן, זה מתמטיקה כמעט נטו. מה שקשור שם למחשבים נוטה להיות קל בצורה מטופשת.

אני חושב שמה שאתה רוצה ללמוד זה לא מדעי המחשב (שבעיני הוא תואר משעמם להחריד), אלא הנדסת מחשבים. את זה תמצא באוניברסיטת תל אביב, בן גוריון, טכניון, ואולי עוד כמה.

התואר הוא ארבע שנים, בניגוד לשלוש של מדעי המחשב.

התואר דומה למדעי המחשב בשלוש השנים הראשונות, אך נוטה מעט יותר לאלקטרוניקה (כולל ארכיטקטורת מעבדים ויתר בונוסים נהדרים).

בשנה הרביעית אתה כבר מתמחה בנושא כלשהו, ויש דברים ממש מעניינים (עיבוד אות למשל).

פורסם
  • מחבר

אמרו לי שגם במדעי המחשב לומדים המבנה של המחשב וגם לומדים שפות תכנות ואיך המערכת עובדת(שבע השכבות וכאלה...)

כך שנראה לי שמדעי המחשב די יעניין אותי לכן אני רוצה סוף סוף שמישהו יפנה אותי לספרים וכדומה........

פורסם

עיבוד אותות יש בכל אחת מהמכללות, לא?

אי לומד במכללה למנהל בראשון וידוע לי שעוד כמה שנים אני אצטרך לבחור בין כמה קורסי בחירה שיהוו את ההתמחות שלי.

מי שלא אוהב מתמטיקה, ואין לו ראש שלא ילך ללמוד מדעי המחשב(אני מדבר אלייך משורר).

פורסם

1) קודם כל אם אתה חושב על ללמוד איזה שהוא תחום הנדסי לא תברח מהמתימטיקה.

2) זה לא כל כך נורא. אם אתה מאוהבי החידות אז לבטח תאהב מקצועות כמו דיסקרטית. ראיתי הרבה חמורים שעברו את כל המקצועות האלה. לא צריך להתרגש.

3) אם כבר משהו מעניין אז בטח הנדסת מחשבים ולא מדעי המחשב כמו שאמרו לך.

4) אם כבר לימודים אז הנדסה ולא תואר ראשון ובטח פעמיים שלא הנדסאות, ואם אפשר אז במוסד רציני כמו שאמרו לך קודם. פה חשובה מאוד הבגרות במתימטיקה (מינימום 4 יחידות רצוי מאוד 5), ממוצע טוב ופסיכומטרי גבוה.

פורסם

זה שטויות... לי ולאחי יש בעיות ריכוז לא קטנות (בלשון המעטה) ושנינו מסתדרים ברוך השם...

אחי עוד מעט מסיים את התואר שלו (הנדסת תוכנה וניהול תעשייתי) ואני עוד מעט מסיים י"ב בטכ"ם (אני לא עושה השוואה בין טכ"ם 15 יח"ל לאוניברסיטה אבל מסתבר שהרבה דברים שאנשים לומדים באוניברסיטה אני לומד עכשיו).

בקיצור אם יש לך את הרצון אתה תצליח!

בהצלחה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים