עבור לתוכן

קראתי את הכתבה ואני מבולבל, צריך עזרה בבחירת זיכרון מתאים...

Featured Replies

פורסם

אני קצין בסדיר ולכן אין לי יותר מידי זמן ללמוד את העסק לעומק; קראתי את הכתבה שפורסמה ב - DEV ועכשיו אני עוד יותר מבולבל ולכן אני צריך את עזרת אלו שכן הצליחו להבין את הכתבה במלואה:

יש לי כרגע במחשב זיכרון 512mb 2700 של חברה עלומה בני לפחות שנה וחצי (או אפילו יותר)

באחרונה רכשתי Athlon XP 2500 Braton, Abit NF-SL

אני רוצה גם לחדש את הזיכרון, אז ככה:

האם עדיף כרטיס בודד של 512 או שנים של 256?

מה משמעות ה - C2, C2.5, 3 (האם זה ה - latency?)

האם עדיף לי לקנות זיכרון 512 3200 בעל "C" נמוך יחסית (2.5, 2) ושל חברה טובה או פשוט להוסיף עוד 512 2700 רגיל? [מבחינת מחיר מול ביצועים]

לא מתוכנן OC והשימוש העיקרי הוא גלישה, הורדה צפיה בסרטים וצריבה ופחות במשחקים, אך מכיוון שאני שואף לעשות את כול זה בו זמנית אני מרגיש שהמחשב קצת מקרטע

הצעות יתקבלו בברכה.

בתודה מראש,

אסף

פורסם

שמור על ארצנו הטובה!! ;D

אז בוא נתחיל...

עדיף כרטיס אחד של 512MB במקום 2 של 256 , אבל אם ה-2 האלה הם DualChannel , אז עדיף בהחלט על הסלוט היחיד.

ה- CL הזה הוא המספר הראשון של התיזמונים, כלומר ככל שהוא יותר קטן ככה הזיכרון יותר טוב.

תיזמון טוב = 10% מהזיכרון

התיזמון הכי טוב שיש הו 2-1-2-5 והוא של Corsair , אבל הוא יקר נורא ולכן עדיף 2.5-3-3-6 שהוא הסביר והטוב.

אם תוסיף עוד זיכרון 512MB , אפילו אם יש לו תיזמונים יותר נמוכים (טובים) ו PC יותר גבוה, יהיה לך 256+512 זיכרון אבל עם התכונות של הזיכרון החלש יותר (של ה- 256, עם ה- PC2700 ועם התיזמונים הרגילים)

תבדוק את התיזמונים שלך בעזרת התוכנה Everest , ותראה אותם פה.

מקווה שעזרתי עד עכשיו

פורסם

האם עדיף כרטיס בודד של 512 או שנים של 256?

במקרה שלך הבדל הביצועים הוא דיי זניח (לטובת שניים של 256, אבל שוב, זניח..), כמו גם ההבדל במחיר, כך שכרטיס בודד של 512 יהיה לדעתי עדיף.

מה משמעות ה - C2, C2.5, 3 (האם זה ה - latency?)

אכן כן.

האם עדיף לי לקנות זיכרון 512 3200 בעל "C" נמוך יחסית (2.5, 2) ושל חברה טובה או פשוט להוסיף עוד 512 2700 רגיל? [מבחינת מחיר מול ביצועים]

אני מניח שבמקרה שלך, אם הייתי חייב לעשות משהו, הייתי בוחר להוסיף עוד 512, אבל זה לא מוחלט ואני בטוח שיבואו אנשים שימליצו לך על החלפה לזכרונות מהירים יותר (ויתחילו לבלבל לך את השכל על אפשרויות אוברקלוק טובות יותר וכו'.. :P).

פורסם

הבאס של המעבד שלך הוא 333 מה"ז ככה שאין שום סיבה שתחליך את הזיכרון (זה נשמע שזו הכוונה, אז תוותר).

אם אתה רוצה להוסיף זיכרון, תקנה 512MB DDR400 פשוט כי DDR333 לא יותר זול בימינו ותשים אותם יחד עם ה 512 שיש לך כבר.

פורסם

הבאס של המעבד שלך הוא 333 מה"ז ככה שאין שום סיבה שתחליך את הזיכרון (זה נשמע שזו הכוונה, אז תוותר).

אם אתה רוצה להוסיף זיכרון, תקנה 512MB DDR400 פשוט כי DDR333 לא יותר זול בימינו ותשים אותם יחד עם ה 512 שיש לך כבר.

גם אני חושב ככה, יהיה לו PC2700 , אבל הרבה מאוד זיכרון, 768MB .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים