עבור לתוכן

מודינג ראשון שלי - שאלה על לדים + מאווררים + UV

Featured Replies

פורסם

אני מזמין מ LSDIODES לדים ורזיסטורים. עכשיו דבר ראשון - לדי UV הם טובים?

בית: יש למישהו אתר עם מחשבון של התנגדות? כאילו שאני אגידלו "הלד צריך 550mcd" והוא יגיד לי איזה התנגדות אני צריך

תודה רבה מראש

• תגובות 31
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הלדים uv הם טובים...

מחשבון התנגדות יש באתר של lsdiodes

פורסם
  • מחבר

כן שמתי לב אחרי זה.. רק לא כל כך הבנתי.

אני אמור להשתמש בTyp בטבלאות של הלדים או בMAX או בMIN?

תודה

עריכה: שכחתי להגיד, במחשבון הוא שואל אותי אם SERIES או PARALLEL. עכשיו SERIES זה טורי וPARRALEL זה מקבילי נכון? כי בSERIES אני מקבל מינוס בהתנגדות. ובפרליל אני מקבל 15 אוהם (זה בסדר? נדמה לי שלדי UV צריכים פחות)

פורסם

פשוט תן קישור ללד שאתה קונה ותרשום לנו כמה מתח אתה מספק לו ואני אגיד לך איזה נגד אתה צריך.

פורסם
  • מחבר

http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmuv.htm

זה הלד. נראה לי שאני אצטרך לשים לו 5V לא? (זה אדום + אדמה נכון?)

פורסם

http://www.lsdiodes.com/5mm/5mmuv.htm

זה הלד. נראה לי שאני אצטרך לשים לו 5V לא? (זה אדום + אדמה נכון?)

5וולט במולקס זה האדום והשחור זה האדמה.

אתה צריך נגד של 75 אוהם.

פורסם
  • מחבר

רגע אבל אני שם 5 לדים במקביל! זה עדיין 75?

פורסם

אתה צריך שיהיה לך 75 אוהם נגד בטור למולקס

ואז במקביל 5 לדים

אבל זה בעיה כי הם גם צריכים שיהיה להם זרם מדויק ואם אתה שם במקביל הזרם יורד

פורסם
  • מחבר

יוווו תודה שהזכרת לי שכחתי מזה לגמרי!

סבבה, עכשיו למה זה בעיה לא הבנתי? אם הזרם יורד, זה רק אומר שאני אצטרך לשים נגד יותר חלש לא?

(לפי המחשבון באתר שלהם, אני צריך נגד של 15 אוהם, למעגל של 5 לדים, שכל אחד מהם צורך 3.6 ו20 Ma) אם אתה צריך פרטים מלאים על הלד, יש לך למעלה בקישור.

פורסם

איזה סיפור עשיתם מחיבור של לדים מסכנים. יותר מידי בלאגן עשיתם.

פשוט מאוד זה כך:

אתה קונה 5 לדים uv ו5 נגדים של 75 אוהם.

אתה מחבר את כולם במקביל.

הכנתי תמונה שתדגים לך בערך אמנם מכוער אבל לא נורא ודרך אגב ליתר בטחון תדע שהרגל של הפלוס של הלד מתחברת לנגד.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

כן ככה בדיוק התכוונתי לעשות בהתחלה. רק חשבתי שזה נקרא החיבור מקבילי, במחשבון ההוא, כשהמקבילי הוא בעצם ככה:

מזל, הייתי עושה את ה15 אוהם עם התמונה למטה... חחחחח תודה רבה, אני אשתמש במה שאתה עשית כי רול דה פיסי אמר שהשני לא יציב או משהו..

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

כן ככה בדיוק התכוונתי לעשות בהתחלה. רק חשבתי שזה נקרא החיבור מקבילי, במחשבון ההוא, כשהמקבילי הוא בעצם ככה:

מזל, הייתי עושה את ה15 אוהם עם התמונה למטה... חחחח תודה רבה, אני אשתמש במה שאתה עשית כי רול דה פיסי אמר שהשני לא יציב או משהו..

אפשר ככה.... אבל זה לא עם 15 אוהם... אף פעם לא ניסיתי ככה אז אני לא יודע לאמר לך אם זה יעבוד אבל אני משער שכן.

אתה עושה בערך אותו דבר רק כשאתה מחבר נגד של 75 אוהם בהתחלה ואז אתה מחבר את כולם במקביל בלי נגדים כי יש כבר נגד אחד.

מבין?

פורסם
  • מחבר

כן, אבל נדמה לי שזה נכון דווקא. במחשבון ההוא, שהראו את התמונה הזאת, הם שאלו את הכל - כמה לדים, כמה זה צריך והכל, ואז הם נתנו לי את הנגד 15.

אצלך זה 75, כי כל נגד מקבל בנפרד 5V, אבל פה ההתנגדות צריכה לבוא בהתחלה (שתעשה 3.6V) ואז ה3.6 הזה מגיע באופן זהה (3.6 לכל לד בנפרד) לכל לד

**כל מה שכתבתי בשורה האחרונה הוא בגדר תאוריה שלי, נא לתקן, להוסיף, לשנות מה שצריך, אם צריך

פורסם

נכון אבל אז אתה צריך נגד שיעמוד בהספק גבוה.

בהנחה שנגד כזה עולה שקל ומעלה לוואט אחד בודד, ונגד רגיל עולה כ 10 אגורות - זה לא משתלם לך.

פורסם

ובקיצור פשוט תעשה כמו בתמונה שהראתי לך ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים