עבור לתוכן

בדילמה קשה: AMD 745 or 939

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כבר מספר שבועות אני רוצה לקנות מחשב. אבל יש לי התלבטות בין לחכות ל AMD 939 שיהיה נפוץ ונתמך יותר, או לקנות את ה 745 הנפוץ יותר.

אני אודה לכם אם בבקשה תייעצו לי בנושא - לקנות עכשיו או לחכות קצת, וכמה זה קצת ???

בנוסף, אני אשמח מאוד אם מישהו ירשום מה היתרונות ב 939 שמגיע עכשיו לבין ה 745, הבדלי מחירים, טמפרטורות, והאם בכלל כדאי לקנות, ומתי :) ?

תודה מראש לעוזרים :D

פורסם

נראה לי שכולם מחכים לאותו הדבר אבל לאף אחד אין תשובה ברורה והחלטתית, מתי כל המעבר הזה מתבצע....

פורסם

יש האומרים שהוא יגיע בסוף סוכות הבדל המחירים כנראה יהיה אפסי, אולי כמו בין הנורטווד לפרסקוט.

פורסם

היתרון המשמעותי לדעתי שיהיה ל-939 על 745 הוא שיהיו לו

יותר אופציות לשידרוג בעתיד...למשל PCI-E ו-DDR2

וגם מספר המעבדים שיתמכו בלוחות החדשים יהיה גדול בהרבה!

פורסם

דבר ראשון זה סוקט 754

ולא אומרים: "וגם מספר המעבדים שיתמכו בלוחות החדשים יהיה גדול בהרבה!"

אומרים: מספר הלוחות שיתמוך במעבדים יגדל בהרבה.

פורסם

אני זורק פה ההערכה גסה, אבל לדעתי AMD מחכים לתחילת אוקטובר.

סביר להניח שבתחילת אוקטובר נראה יותר חנויות אונליין עם המעבדים החדשים במלאי ואולי AMD אפילו ייצאו בהצהרה כזו או אחרת.

מי יודע, אולי גם נפילת מחירים, אבל זה כבר באמת השערה גסה במיוחד.

פורסם
  • מחבר

כלומר אתם בעצם אומרים שעדיף לחכות עוד שבועיים ככה ולראות מה הולך ?

פורסם

זה תלוי בהרבה גורמים, האם יש לך מחשב שיכול לסחוב עוד שבועיים עד חודש. אם כן אז תמתין אם לא אז תלך על תושב 754.

האם יש לך עוד כמה עשרות שקלים (ואולי קצת יותר) על מנת להוציא על תושבת 939? סביר להניח שמערכת מחשב מבוססת על תושבת זו תעלה מעט יותר מאשר 754.

ואחרון חביב, זה 754 ולא 745 :)

פורסם

אין מה לחכות, כשיצאו 939 שתוכל לקנות, יבצבצו באופק מעבדים טובים יותר, שאם תחכה עוד קצת תוכל לקנות אותם. ואז שוב זה יתחיל...

אם אתה רוצה לקנות 939 לתמיכה במעבדים עתידיים, הלוח לא יתמוך במעבד שיצא בעוד שנתיים - שלוש, אפילו אם הוא יהיה באותו סוקט. אם אתה רוצה לקנות לוח שתומך בSLI, תדע לך שהמחיר שלו יהיה מופרז. ההבדלים בין 939 ל754 מזעריים, אחד תומך בבקר זכרונות כפול, השני מהיר יותר. הכוונה למעבדים מאותו קלאס.

אם אתה לא מתכנן לקנות לוח שיתמוך בPCIE בתצורה יח' או SLI, ואיתו גם כרטיס מסך כזה. אין טעם לחכות. אם יש לך תקציכ גדול שיאפשרלהשקיע כ1000 שקל בלוח אם, וכ1500-1600, בכרטיס מסך. אז אתה יכול לחכות, למרות שאני לא חושב שתצא תועלת מזה במיוחד, כיוון שאתה היום תכול לקנות לוח ב800 אפילו פחות, וכרטיס מסך ב1800.

בקשר למה שאמרו פה על תמיכה בDDR2, זה ממש לא רלוונטי, גם אם AMD תשלב מעבדים עם DDR2 המעבד יצרך לתמוך בזה, כיוון שבקר הזכרון על המעבד. לכן גם אם סוקט 939 יהיה קיים ב10 שנים הבאות, הוא לא ממש נותן אפשרות שדרוג גבוהה יותר, אולי חוץ מבכרטיסי מסך בשל תמיכה בPCIE. אבל אני בטוח שיצאו לוחות עם PCIE ל754, בדיוק כמו שיצאו ל478.

פורסם

דבר ראשון זה סוקט 754

אפשר לחשוב!!!...מתבלבלים!

פורסם

אין מה לחכות, כשיצאו 939 שתוכל לקנות, יבצבצו באופק מעבדים טובים יותר, שאם תחכה עוד קצת תוכל לקנות אותם. ואז שוב זה יתחיל...

אני דיי מסכים, בכלל - מישהו כאן אי פעם שדרג מעבד בלבד?

נראה לי שכל שנתיים שלוש, יש שינוי רציני יותר בזיכרונות, דיסקים, גרפיקה וכו' כך ששדרוג מעבד בלבד לא נותן כלום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים