עבור לתוכן

עידן ה64 ביט,אינטל לא מחזירה מלחמה?

Featured Replies

פורסם

לגבי מחירים, זה הכל עניין של מיצוב

AMD תמיד היו יותר זולים כדי שאנשים יקנו מה שנחשב לרוב "לא הדבר האמיתי..."

אני מודה שגם אני, שקניתי את המחשב האחרון שלי (P4 1.3G) לא רציתי לקנות AMD כי חשבתי שזה חיקוי זול של הדבר האמיתי

כיום אני עומד לבנות מחשב חדש ורק מחכה ל - A64 +3000 Socket 939 שיצא

יש להם בהחלט סיבה טובה לא להרגיש נחיתות מול אינטל ומי יודע, אולי אם הם ימשיכו להוציא מעבדים מוצלחים בסוף אינטל עוד ילחצו ויהיו זולים יותר :)

למרות שזה לא סביר כי אני בטוח שאינטל יצאו במסצע פרסום מחודש לאינטל אינסייד - יש להם הרבה יותר כסף להוציא על פרסומים

• תגובות 42
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מצטער להגיד לך לינוקס זה לא לגיקים אמא של חבר שלי מתמשת בזה כדי לפתוח איימיל לגלוש לדבר בMSN בדיוק כמו שהיא עשתה בווינדוס ל90% מהמשתמשים לא יודעים לעשות משהו אחר ולכן לינוקס מאד מתאימה לפי סקר שנעשה עם אנשים שלא נגעו במחשב אף פעם להפעיל איימיל בלינוקס לקח 45 שניות ווינדוס "רק" 41 שניות הבדל לא גדול חוץ מזה שעם הפצות הקימות כיום כמו MANDRAKE כל טיפש יכול לעבוד עם לינוקס יש גם את DESKTOP/LX שהיא נראת כמו ווינדוס רק עם הקרנל של לינוקס

גם קימפול זה שקוף אתה מוריד את קוד המקור כותב בTERMINAL

SU

הקוד של הרות

./configure

make

make install

וזה מקומפל ומותקן ואם בינאריםם אתה פשוט מוריד לוחץ דבאל קליק וזהו זה מותקן ואם יש בעיות עם DEPS יש כלים כמו URPMI גרפי שיוריד הכל מאינטרנט

בקיצר לינוקס מזמן זה לא לקיגים זה לאנשים עם סבלנות שרוצים לעבור למשהו אחר וברוב המקרים יותר טוב

פורסם

באמת, ואמא של חבר שלך יודעת לקמפל? :lol:

ברור שמשתמש שעושה במחשב שימוש של מכונת כתיבה + אינטרנט + אימייל לא צריך הרבה, גם windows 3.11 זה מספיק

אני בטוח שאם היא תצטרך לעשות משהו קצת שונה, חבר שלך יכנס לפעולה

זו בדיוק הנקודה, למה אתה חושב שחברות מחשבים גדולות, HP/IBM/DELL וכו', לא מוציאות מחשבים מבוססי LINUX לשוק הביתי?

הם אולי היו חוסכים כמה גרושים ברישיון של מערכת ההפעלה אבל העלויות של התמיכה (להזכירך יש להם תמיכה חינם לפחות לשנה, לפעמים 3 שנים וזה בכל נושא, לא רק בעיות חומרה והחזרות) היו אסטרונומיות. הרבה הרבה יותר זול להם לשים XP ולדעת שהם לא צריכים להרים מערכי תמיכה ענקיים. בעוד שמערכות הפעלה הם אולי "חינם" - אני לא מכיר אנשים, גם לא חסידי הקוד הפתוח הגדולים ביותר שיסכימו לעבוד במרכז תמיכת לקוחות טלפוני משמרת מלאה ללא משכורת...

בקיצור, שמסתכלים על התמונה הגדולה, רוב האנשים צריכים מחשב פשוט, אמין והכי ידידותי שאפשר

פורסם

המעבדים עם סטפינג E0 אינם חמים. כבר ב D0 יש שיפור לא קטן.

השיפור ב-D0 הוא מזערי עד בלתי נתין להבדלה. גם ב-C0 הצליחו לעשות OC גבוה והטמפרטורה לא עלתה הרבה מעבר למי שהיא במהירות Stock במצבי Idle ו-Burn.

לפי השמועות ב-E0 אמור בהחלט להיות שיפור ניכר אבל עוד לא ראיתי מעבדים כאלה שלא לדבר על מבחני ביצועים.

אני מציע לחכות להכרזות לפני שמתחילים לדבר בחסותה של אינטל. וזה כמובן ייקח עוד כמה שבועות.

פורסם

מערכת ההפעלה לא קשורה לחברת המותג אם יהיה בעיה הם צריכים להתקשר למיקרוסופט אבל כיוון שזה OEM אז אין להם תמיכה וDELL כן צריך לפתוח מרכז תמיכה מה אם ווירוסים תועלים וכל זה תאמין לי שזה עושה הרבה כאב ראש לDELL HP וכו` לדוגמא אם הם יתנו מחשב עם MANDRAKE 10.1 מהחברה אז יהיה להם תמיכה מMANDRAKESOFT שזה אחלה תמיכה וחסיכון של 400 ש"ח זה לא גרושים אם הייתה מקבל 6800 במקום R9800 באותו מחיר לא הייתה לוקח וזה עוד בלי להוסיף את אופיס בגרסה RETAIL שעולה מעל 1000 ש"ח אז גם הייתה מקבל מעבד 3500+ במקום ה3000+ שיש לך העכשיו כמובן שזה לא המצב בארץ כיוון שבארץ הרוב קונים מחאפרים שנותנים לך ווינדוס צרוב ובלי תמיכה במילא אבל בחו"ל לינוקס כבר מתחיל ליהיות יותר פופולרי מMACOS X רק משהו לזכור MAC זה לא רק מערכת הפעלה אלטרנטיבית זה גם חומרה אלטרנטיבית טובה שגם עליה עובד לינוקס ד"א HP החליפה את מערכת הפעלה של הTC שלה מWIN CE ללינוקס עם XFCE כיוון שזה יותר זול וכדאי לה

אז בבקשה רוב אנשים לא עושים דברים "מתקדמים " אני לא רואה את אחות שלי כותבת תוכנית בC++ או מקמפלת תוכנית

בקיצר לרוב אנשים תן להם P2P MSN/ICQ דפדפן טוב OFFICE תוכנת איימיל והם מסודרים רוב האנשים הם לא גיימריםפ או קייגים!!!!

פורסם

אתם מזלזלים באינטל. שוכחים שמבחינת היקף מכירות וגודל וכמות המעבדים הנמכרת AMD עדיין רחוקים מהם שנות אור.

הדותן 1.8 לוקח כמעט בהכל AMD2800 64 BIT כאשר שניהם באותה מהירות שעון. אינטל מיישמים פיצ'רים מתוך הדותן לפרסקוטים כמו ה ESS ו 2 גיגה CASH ולא משנה עד כמה הארכיטקטורה של ה AMD יותר יעילה. הרבה יותר מעניין את האנשים מה הביצועים ב BOTTOM LINE.

למרות ש AMD עושים דברים יפים מאוד, לא הייתי מזלזל באינטל. עדיין בהרבה אפליקציות הם טובים יותר וההבדל בביצועים באפליקציות בהם הם טובים פחות אינו כזה שמשתמש ירגיש. ד"א , את ההבדל בקידודים ובמולטי טסקינג משתמש ירגיש ובגדול. לא סתם AMD יוצאים עם ה 939 במעבדים הזולים שיחפה על החסרון הזה. נראה כמה זולים הם יהיו.

בקיצור, כבודה של אינטל במקומה, כמו של AMD. נכון שפישלו, אבל ללא ספק הם לומדים, ומהר.

מבחינת DDRII ו PCI-E אינטל הרבה יותר מתקדמים כרגע מ AMD . אוטוטו יגיעו ה DDR2 667 ובדרך גם ה DDR2 800.

א.ממש לא - באנגליה בשוק הביתי AMD כבר מזמן מובילה ובארה"ב ברשתות הגדולות גם כן AMD מובילה.

ב. הדותן לא נמצא במחשבים אישיים נכון להיום - אז מה זה מעניין אותנו ?

ג.ההחלטה להוסיף ESS הגיעה בערך שנה אחרי שAMD הוסיפה את הQnQ למעבדים שלה , לא יותר מדי מקוריות כאן.

ד.2 ג'יגה קייצ' ? זה מעניין , בכל מקרה מנתונים שדלפו מאינטל נראה שהעוד מגה האלו משפרים את הביצועים בבערך 5% , קצת פחות , בכל מקרה מדובר בצעד שנעשה יותר מאילוץ מאשר מרצון זה בערך מכפיל את עלות היצור של המעבד ולא נותן הרבה ביצועים.

ה.AMD מודעת לזה שהיתרון הוא של אינטל בעריכת תלת מימד (בקידודים ד"א זה לא תמיד נכון) אבל לא הרבה אנשים משתמשים בזה , אני בספק עם יש לזה השפעה על מדיניות המחירים.

ו.מי מרגיש את היתרון בדיוק בלייטוויב ו3dmax ? לא הבנאדם הרגיל זה בטח

ז..DDR2 - זה עולה יותר ומהיר באותה מידה נכון להיום , לפחות עד שיצא DDR2 800 ו 667 כסטנדרט , ככה שזה בינתיים רק חיסרון לאינטל , כנל PCIE - במחירים של הכרטיסי מסך כיום וב0% פחות או יותר ביצועים שזה נותן זה רק חיסרון , SLI זה יתרון מעניין אבל עד שיצאו לוחות מתאימים לאינטל בשביל זה כבר יצאו הK8T890 והNF4 שתומכים בזה (או שהK8T890 כבר יצא ? אני לא זוכר לגמרי).

פורסם

השיפור ב-D0 הוא מזערי עד בלתי נתין להבדלה. גם ב-C0 הצליחו לעשות OC גבוה והטמפרטורה לא עלתה הרבה מעבר למי שהיא במהירות Stock במצבי Idle ו-Burn.

לפי השמועות ב-E0 אמור בהחלט להיות שיפור ניכר אבל עוד לא ראיתי מעבדים כאלה שלא לדבר על מבחני ביצועים.

השיפור ב D0 אינו מזערי. מעבד שעובד ב OC לאזור ה 4 גיגה ב 48 מעלות עם קרור אוויר זה לא מזערי.

השיפור ב E0 הרבה יותר גדול. כבר הבאתי OC ל 4.2G ממעבד 3.4. קרא את הטרדים.

אני מציע לחכות להכרזות לפני שמתחילים לדבר בחסותה של אינטל. וזה כמובן ייקח עוד כמה שבועות.

??? VAS

א.ממש לא - באנגליה בשוק הביתי AMD כבר מזמן מובילה ובארה"ב ברשתות הגדולות גם כן AMD מובילה.

LOL   :lol:

תקרא דוחות לרבעון 2 שנת 2004:

AMD

Q2 2004 GAAP Financial Position Overview

Revenue: $1.262 billion (all-time quarterly revenue record)

Net income: $32 million  :silly:

INTEL

SANTA CLARA, Calif., July 13, 2004 - Intel Corporation today announced second-quarter revenue of $8.05 billion, approximately flat sequentially and up 18 percent year-over-year.

Second-quarter net income was $1.8 billion, flat sequentially and up 96 percent year-over-year. Earnings per share were 27 cents, up 4 percent sequentially and up 93 percent from 14 cents in the second quarter of 2003.

עכשיו אתה מבין את ההבדל? מחזור פי 8 עם רווחיות של 25% זה אינטל, רווחיות הקרובה ל 0% זה AMD. כמו שאמרתי, לא הייתי מספיד את אינטל. וזה ברבעון האחרון שבו נמדד שיא המכירות של AMD.

שוב AMD חברה מצויינת, נתנו זבנג רציני לאינטל מבחינה טכנולוגית, ואני שמח מאוד כי זה אומר ששתיהן ישפתרו עוד ועוד, אבל כמו שאמרתי כבר 100 פעם - אל תספידו את אינטל.

פורסם

רק להזכירכם - הייתה על זה כתבה לא מזמן, חם חם אבל עם איזה מעבד הצליחו לשבור את שיא ה6GHz?

פורסם
  • מחבר

בואו נסדר קצת ת'שאלה...

האם לאינטל אין ת'טכנולוגייה\אמצעים להגיע ל64?

ואם כן מה עוצר בעדה?לא עדיף כפול ליבה עם 64 שיכניס עוד כמה מיליונים לכיס?...

דרך אגב שכחתם לציין שמלבד קידודים מולטי טסקינג ועבודות גרפיות לאינטל יש גם יתרון בשרתים ובמחשבים הניידים...

לדעתי הולך ליהיות כאן מודל של חברה "קטנה" מוציאה חידוש,חברה גדולה מפתחת אותו ו"בולעת" את הקטנה...

יאללה עוד תגובות,זה יהיה ת'רד ממש מענייין לדעתי. :jump:

ד"א מישהו הציע כאן עריכת מבחן בקידוד בלינוקס תומך 64 מול מעבד מבוסס אינטל,עכשיו כשאני חושב על זה בשבילנו,זה לא כל כך מעשי...אני עוד לא ראיתי\שמעתי על תכנת קידוד תומכת 64...

אייל

פורסם

הסיבה היחידה למה חברות המותגים הגדולות של מחשבים מורכבים לא מוציאות מחשבים מבוססי לינוקס היא כי Windows הוא המותג הנפוץ, כל מי שיראה Linux יפחד ולא יקנה. וגם כי הכסף הגדול נמצא בשיתוף פעולה עם מיקרוסופט.

חוץ מהנושא של משחקים, הרבה הפצות של לינוקס הגיעו לרמה של פשטות גבוהה ביותר (Suse, Mandrake בעיקר).

אין שום תחום שwindows עדיפה על לינוקס, חוץ ממשחקים (שזה לא בגלל לינוקס, זה בגלל חברות השיווק, משחקים עובדים יותר מהר תחת לינוקס - עובדה.) וכמובן כי כולם מפחדים מלינוקס כי הוא לא פופולרי. זה בדיוק אותו סיפור של AMD מול אינטל לפני מספר שנים.

בתחום העסקים המצב שונה לחלוטין, לחברות רציניות אין סיבה לבחור בשרתים מלאי הבאגים ופרצות האבטחה של מיקרוסופט, כשיש להם לינוקס - חינם ויותר משוכלל (למשל מזמן יש כבר תמיכה של 64bit בקרנל של לינוקס, כשבוחלונות נראה את זה אולי בעוד שנתיים לפחות).

אופס, גלשתי קצת מהנושא :-X

בקשר לבחור שדיבר על "משפטים חסרי תוכן" - אתה בעצמך לא הפגנת ידע רב בתגובה שלך.

והבחור ההוא צדק בקשר ל cache ומהירות מעבד, האמצעים הכי פשוטים להגברת ביצועים של מעבד הם הגדלת זכרון המטמון והמהירות של המעבד, עושים זאת כאשר אין מקום לשיפור בארכיטקטורה הקיימת, ומוציאים מעבדים כאלה תחת כל מיני שמות כמו Xtreme, Special Edition וכו'.. כמובן שזה מוצדק לקיום כל סדרה של מעבדים, אבל לא כשהגעת לגבול היכולת של המעבד ואתה בעצם מגדיל ביצועים באמצעיי "brute force".אפשר לקחת את זה לכל תחום, למשל מכוניות, ברור שמנוע יותר משוכלל עדיף על מנוע מיושן עם קצת יותר כוחות סוס, אבל בשביל לסחוט עוד קצת כסף, מוציאים גרסאות "מיוחדות" של אותה המכונית.

שוב, זה בכלל לא אסור וטריוויאלי מצד חברות, אבל זה נראה שבמקרה של הפנטיום 4, זו פשוט מתיחה של הגומי.

פורסם

רק להזכירכם - הייתה על זה כתבה לא מזמן, חם חם אבל עם איזה מעבד הצליחו לשבור את שיא ה6GHz?

רק להזכירך, הם קיררו את זה עם חנקן נוזלי! זה בערך מינוס 200 מעלות!

פורסם

ד.2 ג'יגה קייצ' ? זה מעניין , בכל מקרה מנתונים שדלפו מאינטל נראה שהעוד מגה האלו משפרים את הביצועים בבערך 5% , קצת פחות , בכל מקרה מדובר בצעד שנעשה יותר מאילוץ מאשר מרצון זה בערך מכפיל את עלות היצור של המעבד ולא נותן הרבה ביצועים.

לא נכון, גם עם המגה קאש הפרסקוט הרבה יותר זול מהנורת'ווד לאינטל (מישהו ציטט נתונים פיסקליים?). עוד מעט יצא גם פרסקוט עם 2 מגה קאש, וכנראה שגם EMT64 - כנראה לפני שתצא XP64.

והבחור ההוא צדק בקשר ל cache ומהירות מעבד, האמצעים הכי פשוטים להגברת ביצועים של מעבד הם הגדלת זכרון המטמון והמהירות של המעבד, עושים זאת כאשר אין מקום לשיפור בארכיטקטורה הקיימת, ומוציאים מעבדים כאלה תחת כל מיני שמות כמו Xtreme, Special Edition וכו'.. כמובן שזה מוצדק לקיום כל סדרה של מעבדים, אבל לא כשהגעת לגבול היכולת של המעבד ואתה בעצם מגדיל ביצועים באמצעיי "brute force".אפשר לקחת את זה לכל תחום, למשל מכוניות, ברור שמנוע יותר משוכלל עדיף על מנוע מיושן עם קצת יותר כוחות סוס, אבל בשביל לסחוט עוד קצת כסף, מוציאים גרסאות "מיוחדות" של אותה המכונית.

לא, הבחור טעה...

העלאת המהירות כבר לא אפשרית כל כך לאינטל, המעבד הכי מהיר שנראה בזמן הקרוב (עד סוף השנה) הוא 4.0 ג'יגההרץ. אצל AMD המצב עוד פחות טוב (למה אתם חושבים שהיא דוחפת כל כך ליבה כפולה? כשהכל כבר לא עובד - ליבה כפולה, זאת לא פעם ראשונה שהרעיון הזה צץ ופעמים הקודמות, כשהטכנולוגיה התקדמה, הרעיון נזנח). אפילו האנלוגיה שלך לא עובדת, מנוע עם הרבה כוחות סוס, באוטו, יסע יותר מהר (ברור שצריך עוד כמה דברים באוטו הזה, וגם אין לי מושג במכוניות). ובקשר לקאש, חלק מהעניין של ליבה כפולה זה גם להכפיל את הזיכרון מטמון, ואת גם AMD עושה.

פורסם

העובדה שלמעבד יוסיפו תמיכה ב64 ביט סה"כ אומרת שהמעבד ידע להבין את ה Instruction Set, ולא אומר שום דבר לגבי תוספת הביצועים, או כמה טוב המעבד יבצע את הפקודות האלה. נחכה ונראה.

חוצמזה, עדיין אף אחד לא קבע שזה עידן ה64 ביט ועדיין לא נכנסנו לעידן ה64 ביט. היום אנחנו ב32 ביט.

בכלל, הויכוח הזה עקר. האינטרס של כולנו זה שאף פעם חברה מסויימת לא תוביל בפער משמעותי על רעותה, זה טוב לתחרות - כלומר טוב לנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים